személyi kölcsön ajánlatok május

Mennyibe kerül májusban személyi hitelt felvenni?

személyi kölcsön ajánlatok május

Mennyibe kerül májusban személyi hitelt felvenni?

Bagyinszki Dániel
2021-05-11 Frissítve: 2022-01-18
2021-05-11 Frissítve: 2022-01-18
14238037

Sok elemzés készült az elmúlt időszakban arról, hogyan és milyen feltételekkel juthatunk állami támogatású hitelekhez. De mi a helyzet akkor, ha külső forrásra lenne szükségünk, ám az adott célra vagy nem érhető el állami támogatás vagy nem felelünk meg a feltételeknek? Utánajártunk, mely hitelajánlatokat érdemes igénybe venni májusban.

 

Ha a tervünk megvalósításához néhány millió forint hiányzik, akkor a büdzsében tátongó lyukat kipótolhatjuk egy szabad felhasználású személyi kölcsönnel. A hiteltípus előnye, hogy gyorsan, akár egy-két napon belül hozzájuthatunk a pénzhez, érdemes ugyanakkor minden hitelfelvételt alaposan megfontolni. Amikor ingatlanfedezet nélkül veszünk fel pénzt, magasabb kamattal kell számolnunk, ráadásul a bankok ajánlatai között is jelentősek az eltérések. 

 

Májusi hitelajánlatok: melyiket érdemes választani?

Elemzésünkben azt vizsgáltuk meg, hogy milyen feltételekkel kaphatunk májusban személyi kölcsönt 800 ezer, másfél millió és 3 millió forintos hitelösszegnél. A Központi Statisztikai Hivatal szerinti legutóbbi átlagbérrel számoltunk, ami nettó 275 600 forint volt és azt feltételeztük, hogy az igénylő hajlandó a jövedelmét a hitelt folyósító bankhoz utalni. A hitelajánlatokat a teljes visszafizetendő összeg alapján rendeztük sorba. 

 

Az elemzésünkben továbbá két futamidőt választottunk példának, egy rövidebb 60 hónapos és egy hosszabb 84 hónapos periódust, azaz öt és hét évet. A futamidő szerepe mindössze két év különbségnél is megmutatkozik: hosszabb futamidő mellett alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet, a hosszabb visszafizetési időszak miatt azonban magasabb lesz a visszafizetendő összeg, vagyis végeredményben drágább lesz a hitel. 

Mennyibe kerül most egy 800 ezer forintos személyi hitel?

Egy 800 ezer forintos kölcsönt 60 hónapra havi 16 098 forintos havi törlesztőrészlettel vehetünk fel 7,67 százalékos THM mellett. A táblázatban található mindhárom ajánlatra igaz, hogy a teljes visszafizetendő összeg 1 millió forint alatt marad. 

 

A futamidőt növelve, 84 hónappal számolva magasabb lesz a visszafizetendő összeg néhány tízezer forinttal, de a törlesztőrészletek ennek hozományaként leesnek 12 és 13 ezer forint közé, míg a THM-et tekintve alig van változás. 

 

Ha másfél millió forintra van szükség

Havi 30 183 forintos törlesztőrészlettől tudunk 1,5 millió forintot igényelni 60 hónapra, azonos THM mellett, mint 800 ezer forint esetén. A havi törlesztőrészlet 23 ezer forint környékére csökken 84 hónapos futamidővel számolva, nő ellenben a teljes visszafizetendő összeg, a hitel teljes költsége 3-400 ezer forintról 4-500 ezer forintra emelkedik.

 

Mennyibe kerül hárommillió forint személyi kölcsön?

Hárommillió forint személyi kölcsönnél már érdemes megemlíteni a JTM-szabályozást, hiszen az előzőeknél magasabb törlesztőrészletekkel számolhatunk. Az adósságfék szabályok kimondják, hogy személyi kölcsön igénylésnél a nettó fizetésünk legfeljebb 50 százalékát teheti ki a havi törlesztőrészlet. Ha a futamidőt továbbra is 60 hónapnak tekintjük, az alábbi ajánlatok közül egyiknek a törlesztőrészlete sem éri el a februári átlagbér felét, azaz 137 800 forintot. A szabályozáson tehát bővel belül maradunk, de ha ennél kevesebbet keresünk havonta, további igénylő bevonására is szükség lehet majd.

 

Ötéves futamidővel 60 366 forintos törlesztőrészlettől érhetőek el hitelajánlatok, ahol a THM 7,68 százalék, a teljes visszafizetendő összeg pedig 3 621 960 forint.   

 

Hétéves futamidővel számolva 46 250 forintos törlesztőrészlettel érhetőek el ajánlatok májusban, 7,55 százalékos THM mellett és 3 885 000 forintos visszafizetendő összeggel. 

 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!