1 2 3

Miért éri meg használni a pénzügyi kalkulátorokat?

1 2 3

Miért éri meg használni a pénzügyi kalkulátorokat?

Vrazsovits Rita
2020-10-03 Frissítve: 2022-01-18
2020-10-03 Frissítve: 2022-01-18
10460345

Életünk során számos pénzügyi döntést kell meghoznunk, amelyek befolyásolják az anyagi helyzetünket: ide tartozik egy folyószámla kiválasztása, a nagyobb volumenű vásárlások, egy esetleges hiteligénylés, illetve a biztosítások megkötése is. Ahhoz, hogy minden helyzetben a lehető legjobb döntést tudjuk meghozni, sok információra van szükség - ezeket ma már egyetlen pénzügyi kalkulátor segítségével is megtalálhatjuk. Összefoglaltuk az online hitelkalkulátorok legfontosabb előnyeit. 

 

Tudjuk, hogy nem egyszerű összegyűjteni minden információt a pénzügyi döntésekhez, hiszen egyre több termék érhető el a piacon. A tájékozódás történhet személyesen egy bankfiókban, de utánaolvashatunk mi magunk is a feltételeknek. Ha szeretnénk a lehető legtöbb információt összegyűjteni, akkor ezt minden bankban meg kell tenni, ami sok időt és energiát emészt fel. Sokkal egyszerűbb, ha az elérhető termékek összehasonlítását online végezzük el, egy pénzügyi kalkulátor segítségével. Az alábbiakban összefoglaltuk, hogy milyen előnyei vannak a pénzügyi kalkulátorok rendszeres használatának:

 

Ingyenes

 

Az online hitelkalkulátorok használata minden esetben ingyenes, ezenkívül a bankok sem számolhatnak fel plusz költséget, ha egy hitelkalkulátoron keresztül vesszük fel velük a kapcsolatot.

 

Bárhonnan elérhető

 

Mivel a kalkuláció minden esetben online történik, internet hozzáféréssel gyakorlatilag bárhonnan elvégezhetjük az összehasonlítást, legyen szó hitelekről vagy biztosítási termékekről. 

 

Folyamatosan bővül a termékkínálat

 

A Bank360.hu hitelkalkulátorait folyamatosan fejlesztjük, emellett egyre több termék összehasonlítására is adunk lehetőséget. Természetesen megtalálhatóak a népszerű, sokak által keresett termékek, mint a személyi kölcsön vagy lakáshitel, ahol a kalkulátorok segítségével minden esetben az aktuális termékkínálat érhető el. Ez nemcsak a feltételek folyamatos aktualizálását jelenti, hanem a termék sajátosságainak a frissítését is. A személyi kölcsönök esetében ez azt jelenti például, hogy a kalkulátor megmutatja az év végéig legfeljebb 5,75 százalékos THM-mel igényelhető kölcsön feltételeit, valamint azt is, hogy januártól mennyivel számíthatunk magasabb kamatra.

 

A népszerű kalkulátorok közé tartozik a babaváró hitel kalkulátor is, amely a 2019. július óta elérhető kamatmentes hitel feltéteit mutatja meg. Az oldalon elérhető részletes élethelyzet kalkulátor megmutatja többek között, hogy gyermek nélkül mire számíthatunk a támogatás visszafizetésénél, valamint azt is, hogy milyen kedvezményeket vehetünk igénybe, egy, kettő vagy három gyermek vállalása esetén. 

 

A hitelajánlatok összehasonlítása mellett a pénzügyi kalkulátorok más pénzügyi termékeknél is segíthetnek az összehasonlításban. A lakossági ügyfelek számára hasznos lehet a bankszámla kalkulátor, amellyel személyre szabott képet kaphatunk arról, hogy melyik banknál mennyibe kerül a számlahasználat. Érdemes kalkulálni a hitelkártya kalkulátorral is, amely a költségek mellett az elérhető visszatérítések mértékét is megmutatja.

 

A vállalkozások is megtalálhatják a számításukat

 

A pénzügyi kalkulátorok ma már nemcsak a lakossági ügyfeleknek nyújtanak mankót a pénzügyi kérdések terén, hanem a vállalkozóknak is. A vállalati bankszámla kalkulátorral könnyedén áttekinthetik az elérhető kínálatot, a kölcsönök közül pedig az NHP Hajrá és a Széchenyi Kártya Program elemeit hasonlíthatják össze. 

 

Objektív összehasonlítás
 

A Bank360.hu kalkulátorai az összehasonlításnál minden esetben objektív szempontokat vesznek figyelembe - vagyis a pénzintézetek nem vásárolhatnak meg előkelőbb helyeket. Az összehasonlítás minden esetben az adott termék jellemzőitől függ: egy hitelnél a teljes hiteldíjmutató (THM), a havi törlesztőrészlet, vagy a teljes visszafizetendő összeg jelenthet összehasonlítási alapot, a bankszámlacsomagok összehasonlításánál pedig az első és második éves költségek alapján érdemes összevetni az ajánlatokat.
 

A kalkulátor segít, hogy gyorsabban átlássuk az ajánlatokat, de nem érdemes elsietni a döntést

 

A pénzügyi kalkulátorok egyik legnagyobb előnye, hogy felgyorsítják a választást, ennek ellenére nem érdemes elsietni a döntést, különösen ha egy nagyobb hitelösszeg igényléséről van szó. Érdemes minden esetben több kalkulációt elvégezni, és több szempontot figyelembe venni, így a szerződéskötésnél biztosak lehetünk benne, hogy jó döntést hoztunk.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!