Repülőgép váróterem háttérben napsütéssel megvilágított felszálló géppel

Milyen balesetbiztosítási elemek vannak az utasbiztosításokban?

Repülőgép váróterem háttérben napsütéssel megvilágított felszálló géppel

Milyen balesetbiztosítási elemek vannak az utasbiztosításokban?

Bagyinszki Dániel
2021-07-27 Frissítve: 2022-01-18
2021-07-27 Frissítve: 2022-01-18
15278740

A balesetekkel kapcsolatos fedezetek az utasbiztosítások alapját képezik. Cikkünkben azt vizsgáltuk meg öt biztosítótársaságnál, hogy az egyes utasbiztosításaik milyen balesetbiztosítási elemekkel rendelkeznek.

 

Sokrétű és szerteágazó az utasbiztosítások magyar piaca: vannak külföldre és belföldre érvényesek, specifikus országokat célzó és kizáró biztosítások, illetve még egy-egy biztosításon belül is általában különböző szintek vannak.

Legalább ilyen sokféle lehet az utasbiztosítások fedezete is. Általában tartalmaznak poggyászbiztosítást, utazási segítségnyújtást, jogvédelmi és felelősségbiztosítást, de vannak olyan biztosítások is, amelyekhez autó asszisztencia is tartozik. A fedezetek közé tartoznak még az egészségbiztosítási szolgáltatások, illetve a balesetbiztosítás is. 

 

A biztosításnak ez utóbbi fontos része, ezért megvizsgáltuk több utasbiztosításnál, hogy milyen balesetbiztosítási elemeket tartalmaznak, és hogy ezek mekkora összeget térítenek. 

 

Ezek az elemek általában súlyos és vissza nem fordítható káreseményeket foglalnak magukba, mint a biztosított százalékosan vizsgált egészségkárosodása, illetve elhalálozása. Utóbbinál, ha az légi katasztrófa miatt következett be, a biztosítók sok esetben kiegészítést fizetnek a baleseti biztosításon felül. 

 

Nézzük először az Aegon Világlátó utasbiztosítását, mely Ezüst, Arany és Platina szinten érhető el. A prémium kategóriás Platina csomag baleseti halál esetén 6,5 millió forintot térít, illetve további 8 millió forintot légi katasztrófa esetén. A térítési limit balesetből eredő egészségkárosodásra 11 millió forint. 

 

Szintén három csomagja van az Allianz Útitárs utasbiztosításának, szintén Ezüst, Arany és Platina. A Platina csomag baleseti halál esetén 10 millió forintot fizet, légi katasztrófa esetén további 8 millió forintot. A balesetből következő egészségkárosodásra a térítési limit 12 millió forint. 

 

A Genertel utasbiztosítása is három csomagban érhető el, Classic, Plusz és Extra néven. A legmagasabb szintű, Extra csomagjuk minden káresemény tekintetében 5 millió forintot térít, ami alól egy kivétel van, ha a biztosítás kötésénél a “Sí” úti célt jelöltük meg, mert akkor az egészségkárosodási fedezet ennek a duplájára nő, 10 millió forintra. 

 

Bázis, Komfort és Prémium csomagban kínálja Utazási Garanciabiztosítását a Groupama Biztosító. A Prémium csomag maradandó egészségkárosodás és baleseti halál esetén is 10 millió forintot térít, légi katasztrófa miatt bekövetkező halálesetre plusz 15 millió forintot fizet.

 

 

Az UNION Biztosító Világjáró utasbiztosítása, szemben a többi felsorolt szolgáltatóval összesen két csomagot kínál, a Horizont és a Horizont Prémium csomagot. A biztosító szolgáltatása abban is egyedi, hogy a szolgáltatási táblája külön hivatkozik a ki- és hazautazás során, de még Magyarország határain belül bekövetkező balesetekre. Két fedezete van, a baleseti halál és a maradandó egészségkárosodás, amit a Horizont csomag 1,5-1,5 millió forintig térít, a Horizont Prémium pedig 3, illetve 4 millió forintig. 

 

A balesetbiztosítási szolgáltatásaik külföldön a következőképpen alakulnak: a Prémium csomagjuk baleseti halál káreseményre 6 millió forintot térít, a többlettérítés pedig nem csak légi katasztrófára vonatkozik (1 millió forint), hanem hajókatasztrófára is (2 millió forint). A Horizont Prémium baleseti rokkantságra, 25 és 100 százalék között térít, maximum 10 millió forintig. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!