Utasbiztosítások balesetbiztosítási fedezetei

Milyen balesetbiztosítási elemeket tartalmaznak az utasbiztosítások? 

Utasbiztosítások balesetbiztosítási fedezetei

Milyen balesetbiztosítási elemeket tartalmaznak az utasbiztosítások? 

Bagyinszki Dániel
2021-08-28 Frissítve: 2023-06-08
2021-08-28 Frissítve: 2023-06-08
15660799

Az utasbiztosítások alapját a balesetekkel kapcsolatos fedezetek képezik. Cikkünkben négy biztosítótársaságnál vizsgáljuk meg, hogy szolgáltatásaik milyen balesetbiztosítási fedezetekkel rendelkeznek. 

 

Az utasbiztosítások sokfélék lehetnek: szólhatnak külföldre és belföldre, lehetnek specifikus országokat kizáró vagy éppen célzó konstrukciók. Ugyanígy sokfélék az utasbiztosítások fedezetei is, amelyek közül most a balesetbiztosítási fedezeteket vizsgáltuk meg közelebbről aszerint, hogy pontosan milyen fedezeteket tartalmaznak és milyen összegeket térítenek. 

A Cherrisk belföldre és külföldre szóló utasbiztosítással is rendelkezik. Mindkét esetben megegyezik a baleseti haláleset biztosítási összege és a maradandó egészségkárosodás térítési limite is, 10 millió forint. Légi katasztrófa miatti halál káreseményre egyik biztosításuk sem térít. 

 

 

A Mapfre több utasbiztosítást is kínál, ezek közül három csomagot választottunk ki, ami segít képet alkotni arról, hogy mire számíthat a biztosított a társaság balesetbiztosítási fedezeteinek terén. 

 

A Start csomagjuk biztosítási összege baleseti halál káreseményre 1 millió forint, maradandó egészségkárosodásnál pedig ugyanennyi a térítési limit. Ez a csomag nem rendelkezik légi katasztrófa miatti haláleseti térítéssel.

A vizsgált csomagok közül a Superior téríti a legmagasabb összegeket. A baleseti halál biztosítási összege 6,5 milió forint, ami, ha légi katasztrófa miatt következett be, további 3,5 millió forinttal egészül ki. A baleset következtében fellépő, maradandó egészségkárosodás esetén a térítési limit 10 millió forint. 

 

 

Az EUB klasszikus utasbiztosítási termékei három csomagot foglalnak magukba: Nívó, Top, illetve Top Extra. Ezek közül a Nívó baleseti halál esetén 1,5 millió forintot térít és maradandó egészségkárosodás esetén is ugyanekkora a térítési limit. A másik két csomagnál megegyeznek a balesetbiztosítási szolgáltatáson belül a biztosítási összegek és térítési limitek, a Top esetén 3 millió forint, a Top Extránál 4 millió forint. 

 

 

A Posta Biztosítónál PostaUtasŐr néven lehet utasbiztosítást kötni. A külföldre szóló biztosításuknak három szolgáltatási szintje van, ezek a következők: Minimum, Optimum, illetve Prémium. A csomagokon bleül a térítési limitek és biztosítási összegek azonosak, követve az előbbi felsorolást ez 2,5 millió, 3 millió, illetve 4 millió forintot jelent. 

 

Belföldi úti célú szolgáltatást is kínálnak, ami 2-2 millió forintot térít baleseti halálra, illetve maradandó egészségkárosodásra. 

 

 

A piac több biztosításához hasonlóan az Uniqa GoPack utasbiztosítása is három csomagban érhető el, ami a Standard, Optimum és Prémium szolgáltatásokat tartalmazza. Az előbbi kétmillió forintot térít baleseti halálesetre, illetve legfeljebb kétmillió forintot maradandó egészségkárosodásra. Az Optimum csomag 3, illetve 3,5 millió forintot fizet ugyanezekre a fedezetekre, míg a Prémium szolgáltatásuk 5,5, illetve 8 millió forintot. 

 

 

Az utasbiztosítások balesetbiztosítással kapcsolatos elemeivel korábban ebben a cikkben foglalkoztunk. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!