Balaton mellett nyaralás

Mit fizet egy belföldi utasbiztosítás?

Balaton mellett nyaralás

Mit fizet egy belföldi utasbiztosítás?

Bagyinszki Dániel
2021-06-25 Frissítve: 2022-01-18
2021-06-25 Frissítve: 2022-01-18
14842621

Ha idén inkább belföldön töltenéd el a szabadságodat, van egy jó hírünk: belföldi utasbiztosítással már az országhatáron belül is felkészülhetsz a váratlan helyzetekre. 

 

A koronavírus-járvány miatt sokan terveznek ezen a nyáron belföldi nyaralást, de azt talán kevesebben tudják, hogy már számos szolgáltatónál lehet országon belüli utazásra is biztosítást kötni.

A belföldi utasbiztosítás, ahogy a neve is mutatja, azokra káreseményekre térít, mint a külföldi megfelelője, de általában olcsóbb annál, mert a hazai egészségügyi ellátást fedezi a TB. Bár egy utasbiztosítás legfontosabb része a területi hatályától függetlenül a balesetbiztosítás, de annál széleskörűbb szolgáltatást nyújt.

 

A balesetbiztosítási fedezetekhez tartoznak a belföldi utasbiztosításnál az alábbiak:

 

  • baleseti halál,

  • baleseti rokkantság,

  • baleset utáni kórházi ápolás,

  • balesettel és betegséggel kapcsolatos egyéb költségek,

  • hozzátartozói látogatás költségei,

  • baleset, betegség esetén fennmaradó szállásköltség térítése.

 

Egy belföldi utasbiztosítás olyan elemeket is tartalmazhat, mint a poggyászkár, a jogvédelem, az autó asszisztencia és a felelősségbiztosítás. 

 

Három szolgáltató, a Cherrisk, a Mapfre és az Union belföldi utasbiztosításait vizsgáltuk meg, hogy pontosabb képet kapjunk róla, hogy mire és milyen összegben térítenek ezek a konstrukciók. 

 

A három vizsgált biztosítótársaság közül a Mapfre biztosítása tartalmaz beépített útlemondási szolgáltatást, 200 000 forintig. Külön megvásárolható a Cherrisk belföldi szolgáltatása esetén az utasbiztosítás, aminél a térítési limit 1 millió forint, és aminek a díja, például egy félmillió forint értékű, egyhetes, egy személyre szóló utazás esetén 20 000 forint. Az Union belföldi utasbiztosításához a szerződési feltételek alapján nem lehet útlemondási biztosítást kötni. 

Nagy a szórás a balesetbiztosítási fedezetek limitei között. A Cherrisk biztosítása csonttörés esetén 50 ezer forintot, míg súlyos csonttörés esetén 200 ezer forint fix összeget, baleseti rokkantságra pedig 1 és 10 millió forint közötti összeget szolgáltat. Baleseti halál esetén a limit 10 millió forint. A Mapfre térítése csonttörésre 15 ezer forint, baleseti rokkantságra, illetve halálra 500 000 forint.  

 

Az Union Biztosító belföldi ajánlata közlekedési balesetek kapcsán felmerülő káresemények tekintetében csonttörésre 100 000 forintig térít, baleseti rokkantságra, illetve halálra pedig 1 millió forintig. 

 

Az egyéb biztosítási fedezetek közül a Mapfre és az Union biztosítása tartalmaz gépjármű asszisztanciát. Autó vagy motor mentésére az előbbi 40 ezer, míg utóbbi 50 ezer forintig térít, és mindkettő 25 ezer forintos limitig állja a hazautaztatás költségeit. Az autóval kapcsolatos szolgáltatásoknál is fontos, hogy a biztosítón keresztül intézzük azokat. 

 

Érdemes a bankunkat is megkérdezni 

 

Alapszintű utasbiztosítást sok prémium bank- és hitelkártya csomag is tartalmaz, amelyek általában csak egy személyre érvényesek, és kevesebb káreseményre térítenek. Mindenesetre érdemes érdeklődni a bankunknál, pontosan milyen feltételekkel vagyunk biztosítva belföldön.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!