Otthonfelújítási támogatás

Módosult az otthonfelújítási támogatás: mindenhol lehet online igényelni

Otthonfelújítási támogatás

Módosult az otthonfelújítási támogatás: mindenhol lehet online igényelni

Bank360 tartalom
2024-07-25 Frissítve: 2024-07-25
2024-07-25
40141552

Néhány ponton módosul az otthonfelújítási program felhívása - tette közzé Facebook oldalán az Energiaügyi Minisztérium, ezzel együtt közzétették a friss felhívást is. Az egyik nagy változás, hogy minden szerződött bankfióknál lehetővé kell tenni a kölcsönkérelmek online benyújtását.

 

Számos pontosítást tett közzé az Energiaügyi Minisztérium a 108 milliárd forintos keretösszegű otthonfelújítási támogatással kapcsolatban. A talán legtöbbeket érintő újdonság, hogy általános könnyítésként az MFB Bank Pont Plusz hálózat minden lakossági fiókjánál meg kell teremteni a kölcsönkérelmek online átadásának lehetőségét. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy a támogatást nyújtó bankoknál online igénylésre is lesz lehetőség, ami egyébként a Gránit Banknál már eddig is működött, ezekkel a feltételekkelÖsszesen 266 olyan bankfiók van az MFB honlapja szerint, ahol kiszolgálják a lakossági ügyfeleket, ezek az OTP Bank, az MBH Bank és a Gránit Bank fiókjai.

 

További részletek is módosulnak az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban, ezek az alábbiak:

 

  • a fosszilis célok tekintetében pontosításra került, hogy a magas hatásfokú gázkazánnal való fűtésrendszer korszerűsítés mellett a földgázt használó használati melegvíz rendszer korszerűsítést tartalmazó projektek is beleértendőek az elkülönített 20 milliárdos keretbe,
  • tisztázódott, hogy a Napenergia Plusz Programban forráshoz jutó családok nincsenek kizárva,
  • a levegő-víz hőszivattyús rendszer esetén a monoblokkos típus is elszámolható,
  • új PIR szigetelőanyag, padlófűtés, mennyezeti hűtés, fűtés is támogatható a programban,
  • egyértelműbbé válik a benyújtandó dokumentumok köre (egyebek mellett a vállalkozási szerződésminta a megadott adatokból automatikusan töltődik),
  • az adott helyrajzi szám kapcsán a jogerős használatbavételi engedélyről a fővárosi vagy vármegyei kormányhivataltól kérhető információ.

 

Az otthonfelújítási programban az 1990. december 31-e előtt használatbavételi engedélyt kapott, életvitelszerűen lakott, egy- és többlakásos családi házak energetikai korszerűsítésére adható támogatás. A legfontosabb követelmény, hogy az energetikai korszerűsítés révén ingatlanonként legalább 30 százalékos energia-megtakarítást kell elérni.

 

A minisztérium közlése szerint a támogatás kezdetétől, vagyis júliustól már közel 10 ezren érdeklődtek a lehetőség iránt az MFB Bank Pontokon. Az újonnan kiadott energetikai tanúsítványok száma meghaladta a 6300-at. Az előzetes kalkulációk alapján a 108 milliárd forintos keretösszeg 20 ezer ingatlan korszerűsítésére lesz elegendő.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!