Otthonfelújítási támogatás online igénylés

Már online is lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást

Otthonfelújítási támogatás online igénylés

Már online is lehet igényelni az otthonfelújítási támogatást

Bank360 tartalom
2024-07-04 Frissítve: 2024-07-25
2024-07-04 Frissítve: 2024-07-25
39833410

Az MFB Pont Plusz hálózatot működtető három pénzintézet közül elsőként a Gránit Bank lehetővé tette az otthonfelújítási támogatás online igénylését is. Ezzel a kijelölt 266 bankfiókon kívül már bárki benyújthatja a szükséges dokumentumokat az interneten keresztül is.

 

Csütörtöktől a Gránit Banknál digitálisan is beküldhetők az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódó finanszírozási pályázatok a bank által üzemeltetett MFB Pont Plusz fiókok mellett. Az online beküldési folyamattal elkerülhető a személyes ügyintézés és sorban állás, akár otthonról elvégezhető az előzetes online kalkuláció, amellyel mindenki személyre szabottan megtudhatja, mekkora lesz a havi törlesztőrészlete és a vissza nem térítendő támogatás összege. Az igényléshez szükséges összes dokumentum beküldhető elektronikusan, a VideóBankban pedig segítenek az ügyintézésben, ha szükség van rá.

 

A Gránit Bank online felületén az ügyfelek az igényléshez szükséges előzetes kalkulációt otthon elvégezhetik. A bank honlapján található kalkulátor megmutatja, hogy jogosultak-e az otthonfelújítási programban való részvételre, és mekkora vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az igényelhető finanszírozáson belül. A kalkuláció keretében megismerhetik a személyre szabott havi törlesztőrészletet is, így könnyebben tervezhetik a felújítás anyagi oldalát. Ezt követően az igényléshez szükséges dokumentumokat is online beküldhetik.

 

A bank honlapján elvégezhető kalkulációhoz csak néhány alapinformációra van szükség, így a felújítandó ingatlan adataira, hogy kiderüljön, megfelel-e a program feltételeinek. Ezen felül az igénylő(k) adataira van még szükség és a háztartásra vonatkozó pénzügyi információkra (például a havi nettó jövedelmekre). Meg kell adni a felújítási projekt tervezett költségét és az energiamegtakarítás vállalt mértékét, illetve az ingatlan helyét és az igényelt futamidőt. 

 

A kalkulációt követően a Gránit Banknál az igénylési elindításához digitális ügyfélfiókot kell regisztrálni, ahová feltölthetők a szükséges dokumentumok. A feltöltés során részletes információt kap az igénylő a dokumentumok kitöltésével kapcsolatban. A feltöltött dokumentumok és azok kitöltése ellenőrizhető, majd azok egy kattintással beküldhetők. Amennyiben hiánypótlásra van szükség, arról a bank az Ügyfélfiókba küld értesítést, a javított dokumentum is oda tölthető fel. A folyamat során bármikor kérhető tanácsadó segítsége videóbankon munkanapokon 8-21 óra között vagy e-mailben.

 

 

Az otthonfelújítási támogatás igénylésére az első felhívástervezet szerint csak személyesen, az MFB Pont Plusz fiókokban lett volna lehetőség. A végleges kiírásból ez a kitétel már kikerült, de mivel eddig az online igénylésre nem volt mód, ezért a gyakorlatban csak személyesen lehetett megtenni az országosan kijelölt 266 bankfiókban.

 

Az otthonfelújítási támogatás részleteiről itt olvashatsz.

 

A Gránit Bank az összes támogatott, illetve kedvezményes lakossági hitelkonstrukció igénylését lehetővé teszi digitális formában, így természetes volt, hogy a most induló Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódó finanszírozási pályázat benyújtását is lehetővé teszi online a lakosság számára” - emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, aki szerint a személyes tanácsadás így is megoldható fiókbeli sorban állás nélkül, elegendő hívni a VideóBankot, ha kérdés merül fel vagy segítség kell az ügyintézéshez.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!