Nyugdíj megtakarítás

Most kell lépned, ha kiegyensúlyozott nyugdíjas éveket szeretnél

Nyugdíj megtakarítás

Most kell lépned, ha kiegyensúlyozott nyugdíjas éveket szeretnél

MBH Gondoskodás Nyugdíjpénztár
2021-12-13 Frissítve: 2022-01-18
2021-12-13 Frissítve: 2022-01-18
17602471

Mikor? Most! Miért? Mert lépned kell, ha pénzügyileg biztonságos időskori éveket szeretnél. Anyagi függetlenséged a kezedben van.

 

Az állam is öngondoskodásra ösztönöz, adó-visszatérítési lehetőséget biztosít nyugdíjcélra félretett forintjaid után. Több lehetőség közül is választhatsz: nyugdíjbiztosítás, nyugdíj-előtakarékossági számla vagy önkéntes nyugdíjpénztár.

 

Ne várj! Ha még nem léptél ez ügyben nézz körül az egyik legegyszerűbb megoldás, a pénztárak ajánlatai között.

 

Az utóbbi időben már több szempontból is körüljártuk mit is érdemes tudni arról hogyan fektess a jövődbe, és hasznos tippeket is adtunk mire figyelj, ha önkéntes nyugdíjpénztárban kezdesz el félretenni, de lássuk a legfontosabbakat egyben.

 

  • Tájékozódj a költségekről a TKM mutató alapján. Minél alacsonyabb 20-30 év alatt, annál több marad neked. Használd tudatosan!
  • Válaszd ki saját kockázatviselési hajlandóságodnak megfelelő portfóliót, ezt követően félretett forintjaid befektetésre kerülnek. Nincs szükséged pénzügyi szaktudásra, hiszen az alapkezelők profi szakemberei fektetik be megtakarításod.
  • Kezdj el félretenni. Irány az anyagi függetlenség! Te döntheted el, hogy havonta, negyedévente vagy évente egy összegben fizetsz be. Ráadásul, amikor plusz jövedelemre teszel szert (pl. év végi jutalom, bónusz, gyerekeseknek járó rendkívüli adó-visszatérítés), tovább növelheted pénztári számlád összegét.
  • Számolj az adókedvezménnyel. Befizetéseid (és/vagy munkáltatód támogatása) alapján évi 150 ezer forint értékig 20% adókedvezményre válsz jogosulttá a személyi jövedelemadódból.
  • Ha van rá lehetőséged a munkahelyeden válaszd cafetériában a nyugdíjpénztári juttatást, hiszen az adókedvezményt ebben az esetben is érvényesítheted. Ha nincs ilyen juttatás, akkor is kérheted a munkáltatódtól, hogy havonta a munkabéred egy részét minden hónapban automatikusan a pénztári számládra utalja.
  • Felmerülhet a kérdés, hogy ha – például egyéni vállalkozóként - nem tudod igénybe venni a befizetéseid után járó adókedvezményt is érdemes-e lépni. Persze! Hiszen befizetéseid befektetésre kerülnek, így a nyugdíj-megtakarításod hozamokkal együtt folyamatosan gyarapodhat.
  • Dőlj hátra és hagyd, hogy a rendszeres megtakarítás dolgozzon a jövődért!

 

Lépj, hogy az anyagi függetlenség és biztonságos időskor ne csak álom maradjon!

Kipróbálom az önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátort!

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!