Őszi városnézés

Ősszel éri meg igazán utazni: jöhetnek a városnéző körutak!

Őszi városnézés

Ősszel éri meg igazán utazni: jöhetnek a városnéző körutak!

Vrazsovits Rita
2024-10-18 Frissítve: 2024-10-18
2024-10-18
41531374

Európa közkedvelt nyaralóhelyeit ősszel is érdemes útba ejteni. A hűvös tengerekben ilyenkor már csak a bátrabbak fürdőznek, jöhet azonban helyette a városnézés és az izgalmas kulturális programok, amelyek szintén élvezetessé tehetik az őszi kirándulásokat. A biztonságunkról ilyenkor is érdemes gondoskodnunk egy percek alatt online megköthető  utasbiztosítással.

 

Európán belül számos gyönyörű hely várja, hogy ősszel is felfedezzük. Igaz, ekkor már csomagolnunk kell melegebb ruhákat is, de az idő még mindig kellemes a városnézéshez. Előnye továbbá az őszi kirándulásoknak, hogy elkerülhetjük a tömeget és olcsóbban találhatunk repjegyet, de akár szállást is, ha szemfülesek vagyunk. 

 

Amiről semmilyen külföldi utazásnál nem érdemes megfeledkezni, az az utasbiztosítás, hiszen ez garantálja, hogy egy váratlan helyzetben karnyújtásnyira legyen a segítség, legyen szó egészségügyi vészhelyzetről, poggyászkárról vagy más váratlan problémáról. A biztosítás díja csak töredéke annak, amit egyébként az utazás alatt elköltünk, így nem érdemes spórolni rajta. Ha elmulasztjuk a kötést, de az utazás alatt mégis szükség lenne rá, akkor jelentősen többe kerülhet, ha történik egy váratlan baleset.

 

Ha Európán belül utazunk repülővel, általában nincs nagy eltérés a biztosítási díjak között. Egy négynapos városnéző kirándulásra Portugáliában mindössze néhány ezer forintból kihozható a biztosítás, ha ketten utazunk és nincsenek különleges igényeink. 

 

Mapfre 5472 forintért kínálja Asistencia Superior biztosítását két felnőtt részére, ezért az orvosi ellátásra vonatkozó térítés felső határa 150 millió forint, az útipoggyászért pedig legfeljebb félmillió forint értékben térítenek. Ha az utazásra vitt műszaki cikkekkel történik valami, darabonként a felső határ 180 ezer forint. Ha időben megkötjük a biztosítást, akkor ebben a csomagban útlemondás biztosítás is van, 20 százalékos önerővel, legfeljebb félmillió forintos térítéssel. 

 

Groupama Biztosító is kedvező áron kínálja Prémium biztosítását erre az utazásra, mindössze 6264 forintot kell fizetni. A térítési összegek hasonlóan alakulnak, mint a Mapfre biztosításánál, egyedül a műszaki cikkekért térít kevesebbet a Groupama, darabonként 150 ezret. Fontos továbbá, hogy ennél a csomagnál nincs lehetőség útlemondás biztosítást kötni. 

 

Colonnade biztosítása szinte ugyanennyiért megköthető, a pontos ár 6388 forint. Ezért a díjért kiugróak magas, 1 milliárd forint az orvosi ellátásra vonatkozó térítés felső határa, de műszaki cikkenként is magasabb a térítési összeg, legfeljebb 270 ezer forint. Útlemondás biztosításra ennél a csomagnál nincsen lehetőség. 

 

Az Európai Utazási Biztosító (EUB) EUB-L csomagja a Groupamával szinte megegyező térítést kínál a főbb káreseményekre, ezért pedig a biztosítás díja 6560 forint a négy napra. Egy főre és egy napra ez 820 forintot jelent. A műszaki cikkekre darabonként 150 ezer forint, összesen pedig 500 ezer forint a biztosítási összeg felső határa. 

 

Az Allianz Biztosító Útitárs Platina csomagja a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátora szerint 7120 forintba kerül, ezért az összegért az orvosi ellátásra vonatkozó térítésnek nincs felső határa, az útipoggyászért pedig 400 ezer forint a felső határ. Műszaki cikkenként 250 ezer forint a maximum térítési összeg, illetve összesen is ugyanennyi pénzt kínálhat a biztosító, ha több műszaki cikkel történne valami. 

 

Az Alfa Biztosító 7680 forintos díjat kér egy négynapos repülős kirándulásért, ezért az orvosi ellátásra vonatkozó térítés felső határa 200 millió forint lehet, az útipoggyászért viszont viszonylag magas, 600 ezer forintos plafont jelöltek meg. Műszaki cikkenként legfeljebb 150 ezer forintot fizetnek, összesen pedig 600 ezer forint lehet a maximum térítési összeg, ha a műszaki cikkekkel történik valami. 

 

Az Union Biztosító is 8000 forint alatt marad erre a viszonylatra, vagyis még így is 1000 forint alatt marad egy főnek az egynapi biztosítási díj. A 7960 forintos díjért cserébe az orvosi ellátásra kifizethető összeg 500 millió forint, az útipoggyászt ért kár esetén 550 ezer forint a térítési összeg felső határa. Műszaki cikkenként a téríthető összeg 250 ezer fprint, összesen pedig 550 ezer forintot fizethet ki a biztosító, ha több műszaki cikkel is történik valami az utazás során.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!