Olaszország volt tavasszal a legnépszerűbb

Olaszországba utaztak tavasszal a legtöbben, de már kacsintgatunk a többi tengerpart felé is

Olaszország volt tavasszal a legnépszerűbb

Olaszországba utaztak tavasszal a legtöbben, de már kacsintgatunk a többi tengerpart felé is

Vrazsovits Rita
2024-06-12 Frissítve: 2024-06-24
2024-06-12 Frissítve: 2024-06-24
39347425

Olaszország volt a legnépszerűbb úticél az utazók körében, akárcsak tavaly tavasszal - derül ki a Bank360.hu oldalán online megkötött biztosítások adataiból. A külföldi utak még nem olyan hosszúak, mint a nyáron megszokott, a tengerpartok azonban már a hűvösebb hónapokban is népszerűek. A biztosítás megkötését még mindig az utolsó pillanatra hagyjuk. 

 

A tavalyi év után ismét Olaszország volt a legnépszerűbb célpont a külföldre utazók között a tavaszi hónapokban, a télen győztes Ausztria pedig visszacsúszott a második helyre, köszönhetően a tavasz elejére is átnyúló síszezonnak - derül ki a Bank360.hu oldalán megkötött online utasbiztosítások adataiból. A biztosítást kötők 16 százaléka választotta Olaszországot, nyugati szomszédainkhoz pedig valamivel több mint minden tizedik utasbiztosítást kötötték meg. A harmadik helyen Spanyolország végzett, de nem sokkal maradt el tőle Horvátország, Németország és Görögország sem. A legnépszerűbb nem európai ország Egyiptom volt a tavaszi hónapokban.

 

 

Az első negyedévben még Ausztria volt a befutó, emellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból az is kiderült, hogy az előző évhez képest az egy- és többnapos utazások száma is emelkedett, illetve jelentősen nagyobb összegeket is hagytunk külföldön az utazásaink során. További részleteket ebben a cikkben olvashatsz.

 

Minden ötödik biztosítást tengerparti nyaralásra kötötték meg

 

Az utazás célja a legtöbb esetben a városnézés volt, 59 százalék ezt a lehetőséget választotta, amikor megkötötte a biztosítást. 20 százalék már tavasszal úgy döntött, hogy előrehozza a nyári vakációt és valamelyik tengerparton szeretne pihenni, 11 százalék pedig üzleti úton vett részt a tavaszi hónapokban. Két százalék kifejezetten azért kötött utasbiztosítást, mert valamilyen extrém sportot tervezett űzni külföldön. 

 

A többség, egészen pontosan 60 százalék repülővel utazott, az utasbiztosítást kötő látogatók közel egynegyede, 24 százalék pedig autóval vágott neki az utazásnak. 14 százalék egyéb módot választott az utazásra, például busszal vagy vonattal indultak el, illetve egy százalék két keréken, motorral tette meg a szükséges kilométereket. 

 

A legtöbb utasbiztosítást egy főre kötötték meg, 39 százalék szerződése csak egy személyre szólt a tavaszi hónapokban. A szerződések 38 százalékát két személyre kötötték meg, 11 százaléknál három főre terjedt ki a biztosítás, a többi esetben legalább négyen vagy annál is többen kötöttek közös szerződést. 

 

Tavasszal rövidebb időre utazunk, mint nyaranta

 

Egy utazás hossza átlagosan 6,2 nap volt, ami alulmarad a nyáron megszokott 7-8 nappal szemben, a tavaly tavaszi időszakhoz képest azonban abban nem volt változás, hogy a legtöbben, összesen 39 százalék négy vagy öt napra kötött biztosítást. 

 

Abban továbbra sem történt változás, hogy a biztosítást az utazók közvetlenül az elutazás előtt kötik meg. 35 százalék az utazást megelőző napon véglegesítette a szerződést, 19 százalék pedig az utazás napján, a többiek ennél valamivel hamarabb. Összességében 64 százalék legfeljebb két nappal az elutazás előtt kötötte meg a biztosítását a Bank360.hu oldalán. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!