Széchenyi Kártya Program hitel lízing

Ilyen feltételekkel kapnak Széchenyi hiteleket a vállalkozások 2024 második felében

Széchenyi Kártya Program hitel lízing

Ilyen feltételekkel kapnak Széchenyi hiteleket a vállalkozások 2024 második felében

Bank360 tartalom
2024-07-15 Frissítve: 2024-07-15
2024-07-15
40043017

A Széchenyi Kártya Program 2024 júliusától változatlan hitelkínálattal folytatódik. A MAX+ termékeknél a teljes futamidő alatt fix évi 5 százalék a nettó ügyleti kamat, a zöld célokra fix, évi 1,5 százalék.

 

A jegybanki alapkamat folyamatos csökkenésével párhuzamosan ugyan a vállalati hitelek feltételei is kedvezőbb váltak, azonban még a mostani piaci kamatkondíciók mellett vonzók maradtak a a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya Programban elérhető finanszírozási lehetőségek, hitelek és lízing. A vállalati hitelek árazását meghatározó BUBOR 3 hónapra jelenleg 6,84, 12 hónapra pedig 6,61 százalék, így ez a bankok által felszámított kamatfelárral még mindig messze van a Széchenyi Hitelek 2024 első felében elérhető fix 5 százalékos ügyleti kamatától. Ezért is volt fontos a kkv-k számára az az információ, hogy a Széchenyi Kártya Program 2024 második felében milyen kínálattal és kamatokkal tud folytatódni.

 

Az Európai Unió által 2020-tól biztosított ideiglenes támogatási jogcím általános keretösszege 2024.06.30-tól már nem él, de az államilag támogatott KKV hitelezés csekély összegű támogatási jogcímen zavartalanul folytatódik.

 

Az integrátori szerepet betölti KAVOSZ Zrt. július 15-én közzétette, hogy a Széchenyi Kártya Program 2024 júliusától változatlan hitelkínálattal folytatódik. A program keretében elérhető MAX+ termékeknél a teljes futamidő alatt fix évi 5 százalék a nettó ügyleti kamat, a zöld célokat finanszírozó beruházási hitelek fix, évi 1,5 százalékos nettó ügyleti kamattal vehetők fel.

 

A KAVOSZ közlése szerint a Széchenyi Kártya Program keretében 2024. július 1-től továbbra is valamennyi korábbi támogatott konstrukció elérhető. Ezek az alábbiak:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX+ és ezen belül Széchenyi Turisztikai Kártya MAX+

  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX+
     
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX+
     
  • Széchenyi Lízing MAX+
     
  • Széchenyi Mikrohitel MAX+
     
  • Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel


A Program folyószámla- és likviditási típusú hitelein belül akár 250 millió forintos szabad felhasználású hitelhez is juthatnak a KKV körbe tartozó vállalkozások átmeneti likviditási nehézségeik áthidalására, legfeljebb 3 éves futamidőre, míg a beruházási típusú konstrukciókban maximum 500 millió forintot igényelhetnek legfeljebb 10 éves futamidőre.

 

A beruházási típusú hitelek széles körben felhasználhatóak ingatlan vásárlásra, -építésre, -fejlesztésre, gép-, eszközvásárlásra, ezen belül új vagy használt kis- és nagyhaszon-gépjárművek beszerzésére, lehetővé téve új kapacitások kiépítésének finanszírozását, meglévő kapacitások bővítését, továbbá alkalmazhatók technológiaváltásra, energia- és erőforrás hatékonysági intézkedésekre, megújuló energiaforrások használatára irányuló fejlesztési elképzelések megvalósítására.

 

A beruházási hiteleken belül a Széchenyi Mikrohitel MAX+ szintén széles körű beruházási célú felhasználást tesz lehetővé, a gép-, és eszközbeszerzéseken kívül ingatlan vásárlására, felújítására, továbbá új, tisztán elektromos meghajtású („zöld”) személygépkocsi beszerzésére is igényelhető. Ezt a konstrukciót kifejezetten mikro- és kisvállalkozások részére hirdették meg maximum 100 millió forint hitelösszegig, és akár kezdő vállalkozások részére is elérhető.

 

A Széchenyi Lízing MAX+ pénzügyi lízing keretében a vállalkozásoknak többek között új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések, immateriális javak finanszírozására nyílik lehetőségük akár 400 millió forintig.

 

Folytatódik az Agrár Széchenyi Kártya maximum 200 millió forint összegű folyószámlahitel is, amely az agrár vállalkozások átmeneti likviditási szükségleteinek kielégítésére szolgál.

 

A Széchenyi Kártya Programban az elmúlt 22 évben több mint 500 ezer ügylet valósult meg 8300 milliárd forint összegben, 2023-ban pedig közel 50 ezer szerződést kötöttek közel 1800 milliárd forint értékben.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!