Személyi kölcsön összehasonlítás

Megéri válogatni a személyi kölcsönökből: havonta sok ezer forintot spórolhatunk

Személyi kölcsön összehasonlítás

Megéri válogatni a személyi kölcsönökből: havonta sok ezer forintot spórolhatunk

Vrazsovits Rita
2024-07-16 Frissítve: 2024-09-01
2024-07-16 Frissítve: 2024-09-01
40070347

Sorra dönti a rekordokat a személyi kölcsön, amiből minden korábbinál többet vesznek fel az ügyfelek. Annak ellenére kelendő ez a szabad felhasználású hitel, hogy az átlagos kamatai még elég magasak. Az ajánlatok összehasonlításával ezeknél olcsóbb személyi kölcsönöket is találhatnak az élelmes igénylők, akik nemcsak a törlesztőrészletüket tudják lefaragni így, hanem még jóváírást is kaphatnak.

 

Csaknem 72 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel a magyarok májusban, ami rekord, hiszen soha ennyit nem fogyott még belőle egy hónap alatt. Összesen több mint 27 ezer ilyen szerződést írtak alá a bankokban, amire közel öt éve nem volt példa. Ez a kölcsöntípus annak ellenére egyre népszerűbb, hogy költségei csak lassan mérséklődnek, az átlagos ügyleti kamat a májusban megkötött szerződéseknél még 17,58 százalék volt.

 

A legalacsonyabb THM-ek már 12 százalék körüliek

 

Sokat spórolhatnak azonban azok, akik az igénylés előtt összehasonlítják a kínálatot, és ez alapján választanak. A Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorában akár 11 százalék körüli kamattal és 12 százalék alatti teljes hiteldíj mutatóval (THM) is találhatunk ajánlatokat. Magasabb jövedelemmel alacsonyabb hitelköltségre számíthatunk több banknál is.

 

Ha 5 millió forint szabad felhasználású személyi kölcsönt szeretnénk felvenni online 72 hónapos futamidőre, és az igazolt havi jövedelmünk 450 ezer forint nettóban, akkor a kalkulátor ajánlatai közül a legalacsonyabb, 11,91 százalékos THM-et az UniCredit Bank kínálja. A havi törlesztőrészlet 95 953 forint, a teljes visszafizetendő összeg pedig 6 908 616 forint ennél a hitelnél. 

 

A Raiffeisen Bank személyi kölcsönét ilyen paraméterekkel kereken 12 százalékos THM-mel kínálja, míg a CIB Bank 12,63 százalékkal, a Cofidis pedig 12,67 százalékos THM-mel, de található ezeknél jóval drágább hitelajánlat is.

 

A hitelek költségeit azért érdemes a THM alapján összevetni, mert ebben minden kamatnak, díjnak, költségnek szerepelnie kell. Előfordulhat például, hogy hiába alacsonyabb a törlesztőrészlet, mégis magasabb a teljes hiteldíj, például a kölcsönfelvételnél fizetendő egyszeri költség miatt. 

 

Bank360

A bankok ajánlatai között ebben az esetben is jelentősek a különbségek, a havi törlesztőrészletben akár 15 ezer forintos eltérés is lehet. A 72 hónapos futamidő alatt visszafizetendő teljes összegben pedig több mint 1,1 millió forintot spórolhat egy jó választással a kölcsönigénylő. 

 

A kedvező kamat mellett más akciók is várják az igénylőket

 

A bankok egy része nemcsak a kedvező kamattal próbálja magához csábítani az ügyfeleket, hanem különböző akciókkal is. Ezeket is érdemes figyelembe venni az igénylésnél, mivel ezek közül nem mindegyik számít bele a teljes hiteldíj mutatóba, az ügyfelek tényleges kiadásait viszont jelentősen csökkenthetik. 

 

Az UniCredit Banknál például az online igénylésért lehet jóváírást kapni: ha 2024. július 31-ig online igényeljük, majd vesszük fel a személyi kölcsönt legalább 1,5 millió forint összegben, akkor 30 ezer forintot ír jóvá a bank a számlánkon. Ha pedig az igényelt hitelösszeg legalább 3 millió forint, akkor egy havi törlesztőrészletet visszatérít az UniCredit, legfeljebb 50 ezer forint értékben. Így összesen akár 80 ezer forint jóváírásra is szert lehet tenni a feltételek teljesítése esetén, mivel a két kedvezmény kombinálható. Érdemes azzal is számolni, hogy a jóváírást akkor kapjuk meg, ha már több hónapon keresztül rendben törlesztettük is a kölcsönünket.

 

Hasonló kedvezményt találhatunk a CIB Banknál is, ahol a legkésőbb július 31-ig befogadott személyi kölcsön után 50 ezer forint jóváírásra lehet szert tenni, ha az igényelt összeg eléri az 1 millió forintot, a folyósítás pedig megtörténik augusztus végéig. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!