Koronavírussal kapcsolatos információk

Törlesztési moratórium, fiókbezárás - ez történt március 16-án a koronavírussal kapcsolatban

Koronavírussal kapcsolatos információk

Törlesztési moratórium, fiókbezárás - ez történt március 16-án a koronavírussal kapcsolatban

Bank360 tartalom
2020-03-16 Frissítve: 2022-01-18
2020-03-16 Frissítve: 2022-01-18
7378117

 

A koronavírus járványra való tekintettel a Bank360.hu csapata kiemelten foglalkozik azokkal az információkkal, amelyek a bankszektorral kapcsolatosak, és fontosak lehetnek az ügyfelek számára. Éppen ezért igyekszünk minden nap egy rövid összefoglalóval szolgálni. Ezek voltak a legfontosabb hírek március 16-án, hétfőn a koronavírussal összefüggésben.

 

Néhány bankfiók módosított nyitvatartással üzemel

 

Több hitelintézet is jelezte a Bank360.hu felé, hogy néhány bankfiók a megszokottól eltérő nyitvatartással üzemel. Ezeket az információkat folyamatosan frissítjük, ebben a cikkben. Jelenleg az MKB Bank, a Budapest Bank, az Erste Bank és a MagNet Bank számolt be változásról.

 

Az UniCredit Bank fiókjaiban március 16-tól visszavonásig a következőképpen változott a személyes ügyintézés: a bejáratnál álló kollégák egyesével, a felszabaduló helyek függvényében engedik be a fiókba érkező ügyfeleket.

 

Az MNB törlesztési moratóriumot sürget a vállalati szektorban

 

Március 16-án a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóközleményben jelezte, hogy a vállalatoknál törlesztési moratóriumot sürget a bankok részéről. Ezenkívül az MNB saját hatáskörben a Növekedési Hitelprogram keretében folyósított hiteleknél törlesztési moratóriumot hirdetett. A programban részt vevő kkv-k év végéig kapnak mentességet a törlesztés alól. Ez az intézkedés körülbelül 25 ezer vállalkozást érint. 

 

Jöhetnek a pandémiás hitelkonstrukciók

 

Sajtóértesülések szerint a hitelintézetek egy olyan hitelcsomagon dolgoznak, amely a koronavírus járvány miatt leginkább érintett vállalkozások számára nyújtana segítséget. 

 

Minden hitelintézet online ügyintézésre biztatja az ügyfeleket

 

Lehetőség szerint kerüljük el a személyes ügyintézést a bankfiókban, helyette válasszuk az olcsóbb, online megoldásokat. A Bank360.hu mai cikkében több tippet is ad, hogy egyszerűbbé váljon az ügyintézés a járvány idején. 

 

A bankok mellett a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) is azt kéri az ügyfelektől, hogy mellőzzék a személyes ügyintézést minden biztosítónál, és lehetőség szerint online vagy telefonon keresztül kérdezzenek vagy intézkedjenek.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!