Koronavírussal kapcsolatos információk

Törlesztési moratórium, fiókbezárás - ez történt március 16-án a koronavírussal kapcsolatban

Bank360-logo Bank360 tartalom
2020.03.16.
Frissítve: 2020-03-26 Létrehozva: 2020-03-16
7378117

 

A koronavírus járványra való tekintettel a Bank360.hu csapata kiemelten foglalkozik azokkal az információkkal, amelyek a bankszektorral kapcsolatosak, és fontosak lehetnek az ügyfelek számára. Éppen ezért igyekszünk minden nap egy rövid összefoglalóval szolgálni. Ezek voltak a legfontosabb hírek március 16-án, hétfőn a koronavírussal összefüggésben.

 

Néhány bankfiók módosított nyitvatartással üzemel

 

Több hitelintézet is jelezte a Bank360.hu felé, hogy néhány bankfiók a megszokottól eltérő nyitvatartással üzemel. Ezeket az információkat folyamatosan frissítjük, ebben a cikkben. Jelenleg az MKB Bank, a Budapest Bank, az Erste Bank és a MagNet Bank számolt be változásról.

 

Az UniCredit Bank fiókjaiban március 16-tól visszavonásig a következőképpen változott a személyes ügyintézés: a bejáratnál álló kollégák egyesével, a felszabaduló helyek függvényében engedik be a fiókba érkező ügyfeleket.

 

Az MNB törlesztési moratóriumot sürget a vállalati szektorban

 

Március 16-án a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sajtóközleményben jelezte, hogy a vállalatoknál törlesztési moratóriumot sürget a bankok részéről. Ezenkívül az MNB saját hatáskörben a Növekedési Hitelprogram keretében folyósított hiteleknél törlesztési moratóriumot hirdetett. A programban részt vevő kkv-k év végéig kapnak mentességet a törlesztés alól. Ez az intézkedés körülbelül 25 ezer vállalkozást érint. 

 

Jöhetnek a pandémiás hitelkonstrukciók

 

Sajtóértesülések szerint a hitelintézetek egy olyan hitelcsomagon dolgoznak, amely a koronavírus járvány miatt leginkább érintett vállalkozások számára nyújtana segítséget. 

 

Minden hitelintézet online ügyintézésre biztatja az ügyfeleket

 

Lehetőség szerint kerüljük el a személyes ügyintézést a bankfiókban, helyette válasszuk az olcsóbb, online megoldásokat. A Bank360.hu mai cikkében több tippet is ad, hogy egyszerűbbé váljon az ügyintézés a járvány idején. 

 

A bankok mellett a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) is azt kéri az ügyfelektől, hogy mellőzzék a személyes ügyintézést minden biztosítónál, és lehetőség szerint online vagy telefonon keresztül kérdezzenek vagy intézkedjenek.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!