zárva

Rövidített nyitvatartás, bezáró bankfiókok - itt a teljes lista

Veres Patrik Bank360 pénzügyi szakértő Veres Patrik
2020.03.16.
Frissítve: 2021-03-04 Létrehozva: 2020-03-16
7353292

Frissítés 04.15.: Provident megnyitotta az összes hitelpontját, módosult nyitvatartással. Előfordulhat, hogy egyes hitelpontokat átmenetileg bezárják, vagy nyitvatartási idejüket korlátozzák, ezért azt tanácsolják, hogy látogatás előtt keressük fel a weboldalt. Jelenleg országszerte zárva tartanak hétfőn és pénteki napokon, egyéb munkanapokon pedig 9:00 és 15:00 között érhetők el.
 

 

 

 

Frissítés 04.01.: a Raiffeisen Bank öt budapesti fiókja 2020. április 1-től határozatlan ideig zárva tart (Allee Bevásárlóközpont, Aréna Pláza, Savoya Park, Mammut I. és Westend). Ezenkívül további 14 bankfiók rövidített nyitvatartással üzemel, ami azt jelenti, hogy délután 15:00 óráig lesznek nyitva. Ezek Budapesten a csepeli Kossuth Lajos utcai, a rákoskeresztúri és a Sugár Üzletközpontban lévő fiókok, a vidéki városokban pedig a következő fiókokat érinti a változás: Ajka (Szabadság tér), Baja (Dózsa György út), Fertőd (Fő utca), Gödöllő (Gábor Áron utca), Gyöngyös (Fő tér), Hódmezővásárhely (Kossuth tér), Keszthely (Széchenyi utca), Kiskőrös (Petőfi Sándor tér), Komárom (Mártírok útja), Nagykanizsa (Deák tér), Pápa (Fő tér).
 

Takarékbank fiókjai közül a magyarszéki, Kossuth utca 49. szám alatt található fiók zár be április 1-től határozatlan időre.

 

Frissítés 03.30: a mai naptól az üzletekhez hasonlóan a Takarékban külön idősávot biztosít a 65 évnél idősebbeknek az ügyintézésre. Arra kérik őket, hogy a reggeli nyitástól 10 óráig keressék fel szükség esetén a fiókokat, míg a többi korcsoport csak 10 óra után. Szintén a mai naptól a CIB Bank összes bankfiókja rövidített nyitvatartással működik, azaz 13:00 óráig érhetők el. Az MKB Bank a mai naptól munkanapokon 15:00 óráig tartja nyitva fiókjait. 

 

Frissítés 03.20: A legtöbb pénzintézetnél a nyitva tartó fiókok hétköznaponként már csak 15:00 óráig érhetők el. A lépés vonatkozik a CIB Bank, az Erste Bank, a Magnet Bank, Sberbank Sopronbank, Oberbank, UniCredit Bank fiókjaira. A K&H Banknál az ügyfelek csak időpontra érkezhetnek.
 

A Budapest Banknál március 23-tól (hétfőtől) lépnek életbe a következő változások: a győri Kodály Zoltán úti fiók és a fővárosi Kálvin téri fiókok végleg bezárnak. Ezenkívül átmenetileg zárja be a bank a következő kirendeltségeket: a Campona Bevásárlóközpontban lévő, a József körúti, a kispesti, a nyírpalotai és a budapesti Váci Greens (Váci út 117-119.) fiókokat. Az itt dolgozókat más, nagyobb forgalmú bankfiókokba helyezik át. A felsorolásban szereplő fiókok március 20-án csak 12:00 óráig lesznek nyitva. Március 23-tól három Budapest Bank fiók nyitvatartása lesz rövidebb: a Mammutban, a MOM-ban és az Árkád Bevásárlóközpontban lévő fiókok délután 15:00 óráig tartanak nyitva.

 

Funadmenta Lakáskassza szintén bejelentette, hogy hétköznapokon csak 8:00 és 15:00 között van mód személyes ügyintézésre fiókjaikban.

Frissítés 03.19.: A CIB Bank arról tájékoztat, hogy az Allee, Köki Terminál, Westend, Campona, Sugár, Flórián, Rózsakert bevásárlóközpontokban lévő bankfiókjaik 2020. március 18-tól kezdődően minden hétköznap 15 óráig vannak nyitva, siófoki fiókuk pedig március 19-től délután 13 óráig tart nyitva.  Westend fiókuk a következő időszakban szombatonként nem tart nyitva. 2020. április 4. napjától Váci úti fiókot (1138 Budapest, Váci út 141.) kizárólag a bankkal szerződött hitelközvetítő partnerek által közvetített ingatlanfedezetes hiteligénylések kezelése céljából működtetik, így a bankfióki szolgáltatások ezen a helyszínen megszűnnek, bankfióki ügyintézésre nem lesz lehetőség. Az újpesti fiók felújítás miatt zárva tart 2020. február 1. és 2020. március 27. között, A Provident valamennyi hitelpontjában 2020. március 19-től határozatlan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás.

 

Frissítés 03.18.: Az OTP Bank weboldalán arról tájékoztat, hogy hét bankfiókot zárnak be a kialakult helyzet miatt. Így már több mint egy tucat bankfiók zárt be az országban átmenetileg. A személyes ügyfélszolgáltatás szüneteltetésére hívja fel a figyelmet a CLB független biztosítási alkusz is, míg a Fundamenta Lakáskassza azt kéri ügyfeleitől, hogy lehetőleg kerüljék a személyes ügyfélszolgálatok felkeresését.

 

Frissítés 03.17.: több bank is jelezte, hogy a mától hatályos rendelet alapján szintén bezárja fiókjait 15:00-kor. Egyelőre az Erste Bank és a MagNet Bank jelezte, hogy a rendelet alapján rövidítik a bankfiókok nyitvatartását. A Cetelem honlapján közölte: az összes fiókját bezárja határozatlan időre. Az UniCredit Bank 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6. szám alatti bankfiókjában az ügyfélfogadás szintén szünetel átmenetileg. Az OTP Bank arról tájékoztatta a Bank360.hu-t, hogy a nagyobb forgalmú fiókokban az ügyfelek és kollégák védelmében korlátozzák a bent tartózkodó ügyfelek számát. Kérik ügyfeleiket, hogy a fiókon kívül várakozzanak és csak akkor lépjenek be a fióktérbe, ha egy másik ügyfél távozik.

 

A Bank360.hu igyekszik ebben a cikkben frissen követni, hogy mely bankoknál mely fiókok zárnak be, vagy módosul a nyitvatartás.
 

A bankok jelzése szerint a pénzintézetek igyekeznek biztosítani a pénzügyi szolgáltatások zavartalanságát, ugyanakkor egyes bankfiókok nyitvatartását a pandémiás kockázatok alapján módosíthatják.
 

Az UniCredit Bank jelezte: 03.16-tól visszavonásig a bankfiókokban, a bejáratnál álló kollégák egyesével, a felszabaduló helyek függvényében engedik be a fiókba érkező ügyfeleket.

 

A Magyar Bankszövetség értékelése szerint a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható. Ha készpénzre van szükség, érdemes a legközelebbi ATM-et felkeresni a Bank360.hu ATM-keresőjével, banki ügyeinket pedig netbankon keresztül intézni. 

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!