zárva

Bankfiók nyitvatartás 2021 március - teljes, firssített lista

zárva

Bankfiók nyitvatartás 2021 március - teljes, firssített lista

Veres Patrik
2020-03-16 Frissítve: 2023-08-09
2020-03-16 Frissítve: 2023-08-09
7353292

A koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt a kormány újabb korlátozásokat vezetett be. A Bank360.hu annak járt utána, ez hogyan befolyásolja a bankfiókok nyitvatartását. 

 

Több bank is speciális korlátozásokkal üzemelteti bankfiókjait: egyes fiókokat zárva tartanak, máshol csak 15 óráig fogadják az ügyfeleket banki munkanapokon. A Bank360.hu utánajárt, milyen módosításokat végeznek a bankok.

 

A CIB Bank a koronavírus járvánnyal összefüggésben a bankfiókjaiban a délutáni idősávban, csak előzetes időpontfoglalással fogadja az ügyfeleit. Ez alól kivételt képeznek a pénztári szolgáltatásaik, azokhoz nem kell időpontot foglalni. A pesterzsébeti fiókjuk ATM szolgáltatása működik, ám a bankfiók továbbra is zárva tart.

 

Az Erste Bank fiókjai március 16-tól további intézkedésig a korábbi 18:00-hoz képest csak 15:00 óráig tartanak nyitva, míg a pénztáraik 14:45-ig. 

 

A K&H Bank továbbra is fenntartja, hogy csak időpontra érkezhetünk a fiókokba, amelyek többnyire változatlan nyitva tartással üzemelnek.

 

A Takarékbank fiókjainál nem egységes a nyitva tartás ideje, érdemes a működésükről a bank fiók- és ATM-keresőjében tájékozódni.

 

Az MKB Bank 2020-ban elindította Videóbank szolgáltatását lakossági és vállalati ügyfeleknek, amelyen keresztül munkanapokon 8:00 és 16:30 között intézhetjük ügyeinket, például számlainformációt, bankkártyát vagy új jelszót kérhetünk és moratóriummal kapcsolatban is nyilatkozhatunk anélkül, hogy elmennénk a bankfiókba. Emellett a helyszíni tömeget elkerülendő, élhetünk a digitális sorbanállással, ahol SMS-ben vagy e-mailben küld értesítést a bankfiók, amikor mi kerülünk sorra.

 

Az OTP Bank esetében 2021 márciusában is vannak ideiglenesen zárva tartó fiókok, a bank fiókkereső oldalán naprakész információk találhatók. Március 20-án és április 3-án az egyébként szombati nyitvatartású fiókok nem nyitnak ki.

 

A Cofidis honlapja alapján, a megfelelő óvintézkedések mellett természetesen, újra várja ügyfeleit a korábban zárva tartó budapesti fiókjuk a Váci úton. 


A Bank360.hu felhívja a figyelmet, hogy a maszkok használata jelenleg is kötelező és a legtöbb helyen elvárt vagy ajánlott az előzetes időpontfoglalás. A személyes ügyintézés továbbra is elkerülhető: egyre több banki folyamatra létezik már digitális megoldás, ezért amennyiben megtehetjük, intézzük a netbankban vagy mobilbankban az ügyeinket, hiszen akár egy személyi kölcsön igénylése is megtörténhet már online, de bankszámlát is nyithatunk videóchaten keresztül.

 

Bankfiókok nyitvatartása a 2020-as lezárások idején

 

Frissítés 2020.04.15.: Provident megnyitotta az összes hitelpontját, módosult nyitvatartással. Előfordulhat, hogy egyes hitelpontokat átmenetileg bezárják, vagy nyitvatartási idejüket korlátozzák, ezért azt tanácsolják, hogy látogatás előtt keressük fel a weboldalt. Jelenleg országszerte zárva tartanak hétfőn és pénteki napokon, egyéb munkanapokon pedig 9:00 és 15:00 között érhetők el.
 

 

 

 

Frissítés 2020.04.01.: a Raiffeisen Bank öt budapesti fiókja 2020. április 1-től határozatlan ideig zárva tart (Allee Bevásárlóközpont, Aréna Pláza, Savoya Park, Mammut I. és Westend). Ezenkívül további 14 bankfiók rövidített nyitvatartással üzemel, ami azt jelenti, hogy délután 15:00 óráig lesznek nyitva. Ezek Budapesten a csepeli Kossuth Lajos utcai, a rákoskeresztúri és a Sugár Üzletközpontban lévő fiókok, a vidéki városokban pedig a következő fiókokat érinti a változás: Ajka (Szabadság tér), Baja (Dózsa György út), Fertőd (Fő utca), Gödöllő (Gábor Áron utca), Gyöngyös (Fő tér), Hódmezővásárhely (Kossuth tér), Keszthely (Széchenyi utca), Kiskőrös (Petőfi Sándor tér), Komárom (Mártírok útja), Nagykanizsa (Deák tér), Pápa (Fő tér).

Takarékbank fiókjai közül a magyarszéki, Kossuth utca 49. szám alatt található fiók zár be április 1-től határozatlan időre.

 

Frissítés 2020.03.30: a mai naptól az üzletekhez hasonlóan a Takarékban külön idősávot biztosít a 65 évnél idősebbeknek az ügyintézésre. Arra kérik őket, hogy a reggeli nyitástól 10 óráig keressék fel szükség esetén a fiókokat, míg a többi korcsoport csak 10 óra után. Szintén a mai naptól a CIB Bank összes bankfiókja rövidített nyitvatartással működik, azaz 13:00 óráig érhetők el. Az MKB Bank a mai naptól munkanapokon 15:00 óráig tartja nyitva fiókjait. 

 

Frissítés 2020.03.20: A legtöbb pénzintézetnél a nyitva tartó fiókok hétköznaponként már csak 15:00 óráig érhetők el. A lépés vonatkozik a CIB Bank, az Erste Bank, a Magnet Bank, Sberbank Sopronbank, Oberbank, UniCredit Bank fiókjaira. A K&H Banknál az ügyfelek csak időpontra érkezhetnek.

A Budapest Banknál március 23-tól (hétfőtől) lépnek életbe a következő változások: a győri Kodály Zoltán úti fiók és a fővárosi Kálvin téri fiókok végleg bezárnak. Ezenkívül átmenetileg zárja be a bank a következő kirendeltségeket: a Campona Bevásárlóközpontban lévő, a József körúti, a kispesti, a nyírpalotai és a budapesti Váci Greens (Váci út 117-119.) fiókokat. Az itt dolgozókat más, nagyobb forgalmú bankfiókokba helyezik át. A felsorolásban szereplő fiókok március 20-án csak 12:00 óráig lesznek nyitva. Március 23-tól három Budapest Bank fiók nyitvatartása lesz rövidebb: a Mammutban, a MOM-ban és az Árkád Bevásárlóközpontban lévő fiókok délután 15:00 óráig tartanak nyitva.

 

Funadmenta Lakáskassza szintén bejelentette, hogy hétköznapokon csak 8:00 és 15:00 között van mód személyes ügyintézésre fiókjaikban.

Frissítés 2020.03.19.: A CIB Bank arról tájékoztat, hogy az Allee, Köki Terminál, Westend, Campona, Sugár, Flórián, Rózsakert bevásárlóközpontokban lévő bankfiókjaik 2020. március 18-tól kezdődően minden hétköznap 15 óráig vannak nyitva, siófoki fiókuk pedig március 19-től délután 13 óráig tart nyitva.  Westend fiókuk a következő időszakban szombatonként nem tart nyitva. 2020. április 4. napjától Váci úti fiókot (1138 Budapest, Váci út 141.) kizárólag a bankkal szerződött hitelközvetítő partnerek által közvetített ingatlanfedezetes hiteligénylések kezelése céljából működtetik, így a bankfióki szolgáltatások ezen a helyszínen megszűnnek, bankfióki ügyintézésre nem lesz lehetőség. Az újpesti fiók felújítás miatt zárva tart 2020. február 1. és 2020. március 27. között, A Provident valamennyi hitelpontjában 2020. március 19-től határozatlan ideig szünetel a személyes ügyfélfogadás.

 

Frissítés 2020.03.18.: Az OTP Bank weboldalán arról tájékoztat, hogy hét bankfiókot zárnak be a kialakult helyzet miatt. Így már több mint egy tucat bankfiók zárt be az országban átmenetileg. A személyes ügyfélszolgáltatás szüneteltetésére hívja fel a figyelmet a CLB független biztosítási alkusz is, míg a Fundamenta Lakáskassza azt kéri ügyfeleitől, hogy lehetőleg kerüljék a személyes ügyfélszolgálatok felkeresését.

 

Frissítés 2020.03.17.: több bank is jelezte, hogy a mától hatályos rendelet alapján szintén bezárja fiókjait 15:00-kor. Egyelőre az Erste Bank és a MagNet Bank jelezte, hogy a rendelet alapján rövidítik a bankfiókok nyitvatartását. A Cetelem honlapján közölte: az összes fiókját bezárja határozatlan időre. Az UniCredit Bank 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6. szám alatti bankfiókjában az ügyfélfogadás szintén szünetel átmenetileg. Az OTP Bank arról tájékoztatta a Bank360.hu-t, hogy a nagyobb forgalmú fiókokban az ügyfelek és kollégák védelmében korlátozzák a bent tartózkodó ügyfelek számát. Kérik ügyfeleiket, hogy a fiókon kívül várakozzanak és csak akkor lépjenek be a fióktérbe, ha egy másik ügyfél távozik.

 

A Bank360.hu igyekszik ebben a cikkben frissen követni, hogy mely bankoknál mely fiókok zárnak be, vagy módosul a nyitvatartás.
 

A bankok jelzése szerint a pénzintézetek igyekeznek biztosítani a pénzügyi szolgáltatások zavartalanságát, ugyanakkor egyes bankfiókok nyitvatartását a pandémiás kockázatok alapján módosíthatják.
 

Az UniCredit Bank jelezte: 03.16-tól visszavonásig a bankfiókokban, a bejáratnál álló kollégák egyesével, a felszabaduló helyek függvényében engedik be a fiókba érkező ügyfeleket.

 

A Magyar Bankszövetség értékelése szerint a bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható. Ha készpénzre van szükség, érdemes a legközelebbi ATM-et felkeresni a Bank360.hu ATM-keresőjével, banki ügyeinket pedig netbankon keresztül intézni. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!