naptár

Jöhet a lakossági törlesztési moratórium a koronavírus miatt? Ez történt március 17-én a bankszektorban

naptár

Jöhet a lakossági törlesztési moratórium a koronavírus miatt? Ez történt március 17-én a bankszektorban

Vrazsovits Rita
2020-03-17 Frissítve: 2022-01-18
2020-03-17 Frissítve: 2022-01-18
7430614

A Bank360.hu csapata folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással vannak a pénzügyi szektorra. Rövid összefoglalónk következik a március 17-én, kedden történtekről. 

 

Ismét változott a bankfiókok nyitvatartása

 

Több hitelintézet is jelezte a Bank360.hu felé, hogy a mától hatályos rendelet alapján bezárja fiókjait 15:00-kor. Az Erste Bank és a MagNet Bank megerősítette, hogy a rendelet alapján rövidítik a bankfiókok nyitvatartását. Az UniCredit Bank Szabadsági téri bankfiókjában átmenetileg szünetel az ügyfélfogadás, a többi fiókra pedig továbbra is érvényes az az eljárás, miszerint az ügyfeleket egyesével engedik be a helyiségekbe, a felszabaduló helyek függvényében. A Cetelem drasztikus lépést tett közzé a weboldalán: határozatlan időre az összes fiókjukat bezárják. A bankfiókok nyitvatartásával kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük, ebben a cikkben
 

A pénzügyi tranzakciók teljesítését a bankfiókokban történt változások nem érintik.

 

A Sberbanknál már videóchaten keresztül is igényelhetünk hitelt

 

A bankfióki ügyintézés kerülésével nemcsak a járvány terjedését előzhetjük meg, hanem kedvezményre is szert tehetünk. A Sberbank 0,5 százalékos kamatkedvezményt ad a személyi kölcsön igénylőknek abban az esetben, ha az igénylést videóchaten keresztül bonyolítjuk. Ebben a cikkben bővebben is olvashatsz az online igényelhető személyi kölcsönökről.

 

A Raiffeisen Banknál is elérhetővé vált az Apple Pay

 

Március 17-től a Raiffeisen Banknál is elérhető az Apple Pay szolgáltatás, így mától a Raiffeisen Bank Mastercard bankkártyával rendelkező ügyfelei is használhatják ezt a fizetési formát.

 

MNB: március 17-től szünetelnek a személyes meghallgatások a Pénzügyi Békéltető Testületnél

 

A Magyar Nemzeti Bank bejelentése azokra az ügyfelekre és pénzügyi szolgáltatókra is vonatkozik, akiknek a következő napokban lett volna a meghallgatása; az ő esetükben a békéltető eljárások írásban folytatódnak. A Pénzügyi Békéltető Testület határozatlan időre függesztette fel a személyes meghallgatásokat, így várhatóan azoknál is írásban történik az ügyintézés, ahol még nincs kitűzve a meghallgatás időpontja. 

 

Bankszövetség: dolgozunk a bajba jutottak pénzügyi helyzetének stabilizálásán

 

A Magyar Bankszövetség közleményben jelezte, hogy a hitellel rendelkező magánszemélyek és vállalatok számára is dolgoznak azokon a megoldási javaslatokon, amelyek stabilizálják a kialakult krízishelyzetet. Ezzel kapcsolatban jelezték, hogy törleszési moratórium bevezetését tervezik:
 

“Finanszírozási szempontból vannak olyan területek, ahol elkerülhetetlen bizonyos hiteltörlesztési moratórium kihirdetése, más területeken egyéb ismert adósvédelmi eszközök használatát vesszük számba.”

 

Az olasz kormány a napokban engedélyezte a hiteltörlesztés és rezsiszámla fizetés elhalasztását a lakossági és kisvállalati ügyfelek számára.

 

Magánszemélyként is nagy a felelősségünk

 

A koronavírus járvány megállításában a lakosságnak is nagy szerepe van, ami magába foglalja a felelős pénzügyi döntések meghozatalát is. Ha szeretnél többet tudni arról, hogy mit tehetsz a járvány idején a saját pénzügyi helyzetedért, ezt a cikket ajánljuk.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!