Májustól nincs MKB és Takarékbank, csak MBH Bank

Heteken belül megszületik az új szuperbank - erre kell figyelnie az ügyfeleknek

Májustól nincs MKB és Takarékbank, csak MBH Bank

Heteken belül megszületik az új szuperbank - erre kell figyelnie az ügyfeleknek

Vrazsovits Rita
2023-03-16 Frissítve: 2023-03-30
2023-03-16 Frissítve: 2023-03-30
31900562

Nincs egy éve, hogy a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba, most pedig készülhetnek az ügyfelek az újabb fúzióra: 2023. április 30-án létrejön az MBH Bank a jelenlegi Takarékbank és MKB Bank összeolvadásából. Összefoglaltunk minden információt az egyesülésről, ami a két bank ügyfeleinek fontos lehet. 

 

2023. április 30-án egyesül a Magyar Bankholding két tagbankja, az MKB Bank és a Takarékbank. A két kereskedelmi bank egyesülése során a Takarékbank beolvad az MKB Bankba, így általános jogutódja az MKB Bank lesz. A létrejövő egyesült bank 2023. május 1-től MBH Bank néven folytatja működését.

 

Az egyesülés után az év folyamán a korábbi MKB Bank és Takarékbank fiókok arculata is megváltozik, és részben vagy egészben az MBH Bank arculatával működnek majd tovább - írja ügyféltájékoztatójában az MKB. Az ügyfelek a korábban megszokott kommunikációs csatornákon, például az internetbankban vagy a számlakivonatokon is az MBH Bank saját adataival és logójával találkozhatnak, ezzel párhuzamosan az MKB Bank és Takarékbank arculata el fog tűnni a felületekről. 

 

Az új elnevezéssel és arculattal már akár április 28-tól találkozhatnak az ügyfelek, az elektronikus csatornákon, egyéb felületeken és dokumentumokon. 

 

Fiókok zárnak be, az elérhetőség is megváltozik

 

Az MBH Bank létrejötte számos változással jár az ügyfelek számára. Arra érdemes felkészülni, hogy a kisebb, változó nyitva tartású kirendeltségeket és fiókokat összevonhatják egy környező településen lévő nagyobb fiókokkal. Emellett a bank elérhetőségei is megváltoznak, 2023. május 1-jétől az MBH Bank:

  • központi ügyfélszolgálati telefonszáma: 06 80 350 350,
  • külföldről hívható telefonszáma: +36 1 373 33 99,
  • levelezési címe: 5601 Békéscsaba, Postafiók 521.,
  • központi e-mail címe: ugyfelszolgalat@mbhbank.hu lesz.

 

Az összeolvadó bankok korábbi telefonszámai és e-mail címei is elérhetők maradnak, azokat nem szüntetik meg. 

 

2023. május 1-jétől az ügyfelek az egyesüléssel kapcsolatos információkat, illetve a szolgáltatásokat az mbhbank.hu oldalon találják meg, az mkb.hu oldalról automatikusan át lesznek irányítva. 

 

Hogyan érinti a meglévő szolgáltatásokat az összeolvadás?

 

A 101-es és 103-as bankazonosítóval kezdődő számlaszámhoz kapcsolódó betéti és hitelkártyákat a fúzió után is ugyanúgy lehet majd használni, mint a fúzió előtt. A megszokott szolgáltatások, a kártyához tartozó kedvezmények és elektronikus csatornák változatlanul elérhetőek lesznek. A havi számlaegyenleg értesítőket szintén az eddig megszokott módon kézbesíti a bank, és a számlaszámok sem változnak. 

 

A névváltozás miatt a 2023. május 1. napját követően kibocsátott betéti és hitelkártyákon a régi logó le lesz cserélve az MBH Bank logójára, egyes bankkártyák esetében pedig megváltozik a kártyadizájn és termék elnevezés is. A kártyához kapcsolódó információk (limit, jelszó, PIN-kód) nem változnak. Ez alól kivételt jelent a kártyatiltást követő pótlás, mert ebben az esetben a bankkártyához új PIN kód tartozik.

 

A 2023. május 1-jétől az MKB Bank és a Takarékbank által vezetett számlák között indított forint és deviza átutalások bankon belüli megbízásnak fognak minősülni.

 

A meglévő hitelekkel kapcsolatban nincs teendője az ügyfeleknek, a szerződések automatikusan át fognak kerülni az új bankhoz. Ez vonatkozik a személyi kölcsönre, az áruhitelre, a jelzáloghitelre, a babaváró hitelre és a folyószámlahitelre is.

 

Az ATM-eknél is lesz változás

 

A leendő MBH Bank ATM hálózat kibővül a Takarékbank ATM-jeivel. Az ATM belföldi készpénzfelvételi szolgáltatást továbbra is a már 2022. április 1-je óta bevezetett, saját banki díjazás mellett vehetik igénybe az ügyfelek az MBH Bank kibővült elfogadói hálózatában.

 

Lesznek ATM-ek, amelyeken az „Ön egy korábbi Takarékbank által üzemeltetett ATM előtt áll” matrica lesz. Ezeknél az MKB Banknál vezetett 101-es és 103-as bankazonosítóval kezdődő számlákhoz tartozó bankkártyákkal csak a készpénzfelvétel lesz elérhető, más tranzakciót nem lehet elvégezni, vagyis készpénz befizetésre, PIN kód módosításra és egyenleglekérdezésre nem lesz lehetőség. Az ATM-ek pontos listája 2023. május 1. előtt az mkb.hu/elerhetosegek/fiok-es-atm-kereso oldalon, 2023. május 1-jétől az mbhbank.hu weboldalon lesz elérhető. 

 

Az OBA-védelem miatt nem kell aggódni

 

Azoknak az ügyfeleknek, akik a Takarékbankban is rendelkeznek betétszerződéssel, az egyesülés miatt betéteik átkerülnek az MBH Bankba. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából a beolvadástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek az MKB Banknál és Takarékbanknál elhelyezett betétei, ezzel növelve a biztosítás értékhatárát.

 

Érdemes lesz odafigyelni az adathalászokra

 

A két bank egyesülése alkalom lehet a csalóknak is a tevékenykedésre, erre az MKB Bank tájékoztatója is felhívja a figyelmet. Ez azt jelenti, hogy megnőhet az adathalász kísérletek száma, emiatt érdemes körültekintőbben kezelni a bankkal összefüggésben beérkező hívásokat és e-maileket. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!