otthonfelújítási támogatás 2024

Három banknál lesz elérhető az új otthonfelújítási támogatás

otthonfelújítási támogatás 2024

Három banknál lesz elérhető az új otthonfelújítási támogatás

Bank360 tartalom
2024-04-22 Frissítve: 2024-05-02
2024-04-22 Frissítve: 2024-05-02
38492623

Három bank hozhatja létre azokat az MFB Pontokat, amelyeken keresztül fel lehet majd venni a júniusban induló új lakossági otthonfelújítási támogatást. Az energiahatékonysági beruházásra felvehető vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes hitel ezek szerint az OTP, az MBH és a Gránit erre kijelölt fiókjaiban lesz majd elérhető.

 

Sikeresen lezárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közbeszerzése az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására. A közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte. A hitelintézetek a 2021-2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait az erre kijelölt bankfiókjaikban teszik elérhetővé az ügyfelek részére - tette közzé az MFB.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó MFB nyílt, európai uniós közbeszerzési eljáráson választotta ki hitelintézeti partnereit, amelyek a saját, már működő fiókhálózatukon belül végzik az uniós források közvetítését. 

 

A nyertes ajánlattevő összesen 266 MFB Pont Plusz megnyitását vállalta, melyek összesen 134 járásban lesznek elérhetőek. Az első 128 MFB Pont Plusz május 30-ig, a további 138 pedig június 30-ig nyílik meg. A közvetítői szerződés megkötésére várhatóan még áprilisban sor kerül.

 

A lakossági MFB Pont Plusz fiókok megnyitásával teljes lesz az európai uniós hiteltípusú pénzügyi eszközöket, azaz önálló és kombinált hitelprogramokat közvetítő hálózat, miután a vállalkozásokat kiszolgáló fiókok már teljeskörűen felkészültek az első hitelprogram érkezésére.

 

Az MFB Pontoknak a lakossági ügyfelek számára azért van különös jelentősége, mert az új Otthonfelújítási Programban várhatóan június 3-ától igényelhető otthonfelújítási támogatást csak az MFB Pontokon keresztül lehet majd igénybe venni a kormányzati bejelentés szerint. Aki tehát jelentkezik az egymilliós önrésszel együtt 7 milliós támogatási lehetőségre (ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatás és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitel), az majd ennek a három banknak a valamelyikén keresztül tud szerződni.

 

Az új Otthonfelújítási Program részletes feltételeiről várhatóan a héten jelenik majd meg a tervezet (Frissítés: ez április 26-án megtörtént, az erről szóló anyagunkat itt olvashatod.) Az otthonfelújítási támogatás feltételeit itt ismerheted meg a folyamatosan frissülő oldalunkon:   

új otthonfelújítási támogatás

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!