A Budapest Alapkezelő is MKB-ra vált

Újabb Budapest tűnik el a nagy bankfúzió miatt

A Budapest Alapkezelő is MKB-ra vált

Újabb Budapest tűnik el a nagy bankfúzió miatt

Bank360 tartalom
2022-08-05 Frissítve: 2022-09-03
2022-08-05 Frissítve: 2022-09-03
28766837
28718564

Az ügyfelek április végén búcsút mondhattak a Budapest Banknak, és hamarosan az alapkezelői piacról is eltűnik a Budapest név. Ahogyan a bankból, ebből is MKB Alapkezelő lesz.

 

Bejegyezte a cégbíróság az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe, aminek nyomán augusztus 31-én megvalósul a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülése. A létrejövő jogutód társaság az egyesülést követően MKB Alapkezelő Zrt. néven fog működni, a közös szervezet által kezelt vagyon pedig megközelíti az 1200 milliárd forintot.

 

Ezzel a Budapest márkanév már majdnem teljesen eltűnik a hazai pénzügyi piacról. A legnagyobb bankok egyike, a Budapest Bank április végén olvadt be az MKB Bankba, és onnantól már csak az utóbbi nevén szolgálják ki az ügyfeleket. A Budapest Bank nevét, emblémáit még őrzik egy a darabig a fiókok, amelyeknek az MKB-sítása nem zárult le. A régi külsőségek között azonban májustól már az MKB működik ezekben is.

 

A fúzió következő lépése az alapkezelők összevonása, és ehhez kapcsolódóan a névváltoztatás. Ezek után a Budapest márkanevet már csak a két nyugdíjpénztár, a Budapest Önkéntes Nyugdíjpénztár és a Budapest Magánnyugdíjpénztár viseli.

 

Az ország második legnagyobb bankcsoportja, a Magyar Bankholding keretein belül zajló egyesülési folyamat végén a Takarékbank és az MKB is összeolvad. Ez várhatóan 2023 májusáig valósul meg. A Magyar Bankholding Csoport saját közlése szerint több területen már jelenleg is piacvezető: a vállalati piacon, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében, az agrár- és élelmiszeriparban, valamint a lízingpiacon. 2,2 millió lakossági és 375 ezer vállalati ügyfelet szolgálnak ki az ország legnagyobb fiókhálózatával. A csoport összesített mérlegfőösszege meghaladja a 9966 milliárd forintot.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!