Személyi kölcsön

Válaszd az olcsóbbat: a hónap személyi kölcsön ajánlatai szeptemberben

Személyi kölcsön

Válaszd az olcsóbbat: a hónap személyi kölcsön ajánlatai szeptemberben

Varga Zsombor
2021-09-03 Frissítve: 2022-01-18
2021-09-03 Frissítve: 2022-01-18
15789139

Az MNB júniusban már hozzákezdett a kamatemelési-ciklushoz, de a személyi hiteleknél még nem látszik a legutóbbi adatok alapján semmilyen árnövekedés. A Bank360 a szeptemberben elérhető ajánlatokat mutatja be cikkében.

 

Elmúlt a nyár, ami a kánikula mellett három egymás utáni kamatemelést is hozott. A Magyar Nemzeti Bank szigorítási sorozatának az a célja, hogy a jelenleg a magas inflációt mérsékelje, de ez nem mehet másként, csak ha a hitelkamatok is magasabbak lesznek előbb vagy utóbb. A lakáshiteleknél ez a drágulás inkább előbb következett be, a személyi kölcsönöknél viszont egyelőre nem látszik még a változás.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a népszerű lakossági hiteltípus még mindig alacsony áron vehető fel, hiszen a tavalyi beszakadás után épphogy elérte nyár elején a válság előtti szintet a személyi kölcsönök folyósítása. Ehhez a visszakapaszkodáshoz pedig a bankok kampányakciói is jelentősen hozzájárultak - a pénzintézetek érthetően nem szeretnék megint elengedni az éppen csak felfuttatott személyi kölcsön piacot. Emiatt eddig még nem emelték meg jelentősen a személyi kölcsönök kamatát az egyre növekvő alapkamat mellett sem.

 

A Bank360 szeptember személyi hiteleit mutatja be ebben a cikkben. A szakértők mindegyik esetben feltételezték, hogy a hitelfelvevő a folyósító bankba érkezteti a jövedelmét, ami a júniusi mediánkeresetet, 223 ezer forintot tesz ki.

A nagyobb összegű hitel az olcsóbb augusztusban is

A Bank360 személyi kölcsön kalkulátora szerint egymillió forintot 20 754 forintos havi törlesztőrészlet mellett is fel lehet venni 5 évre az MKB Banknál, ha a Mosoly Személyi Kölcsönt választjuk. A THM 9,37 százalék ennél az ajánlatnál, a teljes visszafizetendő összeg pedig 1 245 240 forint. A CIB Bank és a Cetelem hitelajánlatai is csupán 500-1000 forinttal kerülnek havonta többe, ami a teljes visszafizetendő összeg esetében 50-100 ezer forintos különbséget jelent. 

3 millió forintos összeg mellett ennél olcsóbban is lehet személyi kölcsönt igényelni. A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelre havi 61 631 forintos törlesztőrészletet kell fizetni, ami mindössze 8,90 százalékos THM-et jelent. A teljes visszafizetendő 3 697 900 forint ennél a hitelnél. A Cetelem ajánlata sem haladja meg a 10 százalékos THM-et, emellett a visszafizetendő összeg is csak 30 ezer forinttal magasabb. Az alacsony költségszintnek az az oka, hogy kamatkedvezmény érhető el a magasabb hitelösszeg miatt ennél a két ajánlatnál. Az MKB Bank személyi kölcsöne az egymillió forint összegű hitelajánlathoz hasonlóan 9,37 százalékos THM-mel igényelhető. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!