Gyorskölcsön kalkulátor
 • Gyorskölcsön kalkulátor 2023

Hitelre van szükséged a lehető leggyorsabban? Hasonlítsd össze egyszerűen és gyorsan a bankok hitelajánlatait, a Bank360 gyorskölcsön hitelkalkulátor segítségével. Bankonként csak a legkedvezőbb ajánlatot mutatjuk meg a havi nettó jövedelem, a választott hitelösszeg és a futamidő alapján.

Állítsd be a kalkulátort.
Hitel összege (Ft)info
Futamidő (hó)info
Nettó jövedelmed (Ft)info
További beállítások
Részletes kalkulátor

Ajánlatok listázása
info
Válassz bankotinfo
További beállítások bezárása
nagyito
Hitel összege (Ft):
Futamidő (hó):
Részletes kalkulátor
Kondíciók frissítésének dátuma: 2023.06.05.
info
Az összehasonlításnál pénzintézet termékváltozatát vettük figyelembe.
Az összehasonlítás nem tartalmazza a piac összes ajánlatát.

Kapcsolódó szolgáltatások

Gyorskölcsön – pénzügyi megoldás a váratlan helyzetekre

Lerobbanhat az autó, elromolhat a számítógép vagy egészségügyi probléma merülhet fel a családban – mindegyik helyzet kellemetlen, és plusz költséggel is jár. Ideális esetben ezekre a szituációkra fel vagy készülve anyagilag, de tudjuk, hogy sajnos erre nem mindig van lehetőség. Ha nincs félretett tartalékod, amihez a nehéz helyzetekben hozzányúlhatnál, megoldást jelenthet egy gyorskölcsön, aminek a segítségével legkésőbb néhány napon belül megoldódhat a pénzügyi nehézség.

Bár a gyorskölcsön a nevéből adódóan is gyorsan és egyszerűen igényelhető más hitelkonstrukciókhoz képest, nem érdemes elsietni a döntést. Összegyűjtöttük a gyorskölcsön legfontosabb jellemzőit, előnyeit és hátrányait, valamint a hitelintézetek gyorskölcsön ajánlatait, hogy a lehető legjobb döntést tudd meghozni egy nehéz helyzetben.

A gyorskölcsön legfőbb jellemzői – ezt érdemes róla tudni

A gyorskölcsön termékek a személyi hitelek közé tartoznak, de a feltételek terén van néhány különbség:

 • alacsonyabb a felvehető hitelösszeg – általában 100 000 forint és 500 000 forint között igényelhetsz gyorskölcsönt, de a felvehető hitelösszeg elérheti vagy meghaladhatja az 1 millió forintot is,
 • rövidebb a futamidő, és bizonyos esetekben nem hónapokban, hanem hetekben számolják a futamidőt,
 • pozitív elbírálás esetén akár a gyorskölcsön igénylés leadása után már néhány órán belül pénzhez juthatsz,
 • a személyi kölcsönöknél általában drágább.

A személyi kölcsönre és a gyorskölcsönre is igaz, hogy szabadon felhasználható hitelről van szó, vagyis a bank felé nem kell igazolni, hogy mire költötted el a pénzt. További egyezés, hogy az igényléshez nincs szükség ingatlanfedezetre, mert a fedezetet a jövedelmed jelenti.

A kis hitelösszeg miatt a gyorskölcsönt kezes és fedezet nélkül, egyszerűen, gyors elbírálással és rövid futamidőre tudod igénybe venni. A havi törlesztésű hitelek mellett van heti rendszerességgel fizetendő gyorskölcsön is. A gyorskölcsön lehetősége bizonyos esetekben azoknak az ügyfeleknek is elérhető, akik szerepelnek a negatív KHR listán (Központi Hitelinformációs Rendszer), és egyébként más típusú kölcsönt nem vehetnének fel.

Milyen feltételekkel igényelhetek gyorskölcsönt?

A következő dokumentumok bemutatása általában minden esetben szükséges, ha gyorskölcsönt szeretnél felvenni:

 • érvényes személyazonosító okmányra: személyigazolványra, jogosítványra vagy útlevélre,
 • lakcímkártyára,
 • adókártyára,
 • bankszámlakivonatra,
 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolásra,
 • névre szóló közüzemi számlára.
   

A bekért dokumentumok bankonként eltérőek lehetnek. Ha például a számlavezető bankodnál igényelsz hitelt, a bankszámlakivonat bemutatására nem lesz szükség, mivel látják a bankszámlád be- és kifizetéseit.

A szükséges dokumentumok mellett további feltételeket szabhatnak a bankok, mint például a hiteligényléshez szükséges életkor betöltése, vagy azt, hogy a havi jövedelmed haladjon meg egy meghatározott összeget.

Erre figyelj, hogy a bank ne utasítsa el a hitelkérelmed!

Abban az esetben, ha a bank által szabott feltételeknek nem felelsz meg, vagy valamelyik kötelező dokumentumot nem tudod bemutatni, a bank elutasíthatja a hitelkérelmed. Az egyik fontos feltétel a megfelelő munkaviszony igazolása: a bankok általában legalább három hónapos munkaviszonyt várnak el, de mivel a gyorskölcsön esetében kisebb összegről van szó, elegendő lehet az egy hónap is. Ezen felül a jövedelem jellege és elvárt összege is kedvezőbb lehet, mint a személyi kölcsönöknél. 

A másik feltétel, amit a bankok az elsők között ellenőriznek a hitelbírálatkor, hogy szerepelsz-e a KHR negatív adóslistáján. Ez a legtöbb banknál szinte minden hitelkonstrukciónál kizáró okként szerepel, de a gyorskölcsönöknél bizonyos esetekben kivételt tehetnek, így érdemes összehasonlítani a gyorskölcsön ajánlatokat a Bank360 kalkulátorával.

Ezeknél a hitelintézeteknél igényelhetsz gyorskölcsönt

Provident: a Providentnél 40 000 és 1 500 000 forint közötti összegre lehet kölcsönt igényelni heti vagy havi törlesztéssel. A kölcsön költségét jelző teljes hiteldíj mutató (THM) általában 30 százalék feletti, ennél olcsóbbat akciókban kínál, ilyeneket azonban rendszeresen hirdet.

Egy 300 000 forint hitelösszeg igénylése esetén 72 hetes futamidővel a Provident 33,9 százalékos THM-et ajánl az ügyfeleinek, 5080 forintos heti törlesztőrészlettel. Így a 300 000 fortintos kölcsön díja a kamattal együtt 65 730 forint lesz, ami azt jelenti, hogy az ügyfél a futamidő végéig összesen 365 730 forintot fizet vissza a cégnek.

A Provident az egyik legengedékenyebb hitelintézet: nem határoz meg minimális jövedelmet, amivel kölcsönt lehet náluk igényelni. A munkavállalóknak elegendő egy hónapos munkaviszonyt igazolni, és azoknak az ügyfeleknek is elérhető a gyorskölcsön, akik szerepelnek a KHR negatív adóslistáján. 

A Providentnél elérhető az úgynevezett Otthoni Szolgáltatás, ami azt jelenti, hogy az ügyfélnek nem kell elmennie a fiókba, hanem a hitelintézet munkatársa keresi fel őt az otthonában és ott történik a hiteligénylés és a készpénz átadása, valamint a törlesztőrészletekért is házhoz megy a Provident munkatársa. Ebben az esetben nem szükséges, hogy az ügyfél bankszámlával rendelkezzen. Ez a szolgáltatás ugyanakkor nagyon megemeli a hitel költségeit, ezért csak abban az esetben érdemes igénybe venni, ha nincs más megoldás. A példában említett 300 000 forintos kölcsön Otthoni Szolgáltatási díja a 72 hetes futamidő alatt 306 720 forint. Ezzel az ügyfél hetente 9340 forint törlesztőrészletet fizet, a futamidő végéig pedig összesen - a hitel díjával és az Otthoni Szolgáltatással együtt - 672 450 forintot fizet vissza a cégnek.

Cofidis: a Cofidis Megújuló Hitelénél az igényelhető hitelösszeg 100 000 és 1 000 000 forint között lehet, a futamidő pedig 14-53 hónap. Itt az igényelhet kölcsönt, akinek a havi nettó jövedelme eléri a 100 000 forintot, nyugdíjas vagy munkavállalóként legalább 3 hónapos munkaviszonyt tud igazolni. A Megújuló Hitel egy hitelkeret, amely azért „megújuló”, mert a befizetésekkel a visszafizetett tőkerész – igény esetén - újra felvehető újabb hitelbírálat nélkül.

A Cofidisnél a 300 000 forintos hitelösszeg teljes hiteldíj mutatója (THM) 37 százalék, így a havi törlesztőrészlet 28 800 forint lesz 14 hónapos futamidőnél. A teljes visszafizetendő összeg 355 987 forint. (A havi törlesztés 17 008 forintra csökkenthető 26 hónapos futamidővel, a teljes visszafizetendő összeg viszont 410 234 forintra növekszik.)

Cetelem: a Cetelem Banknál a legkisebb igényelhető hitelösszeg a 400 000 forint, a legrövidebb futamidő 24 hónap. Feltétele az igénylésnek, hogy rendelkezz legalább három hónapos munkaviszonnyal, és ne szerepelj a KHR negatív adóslistáján. Elvárt minimum jövedelem nincs, az ügyfélminősítéstől függ, hogy kapsz-e hitelt. A jövedelmedet sem kell a Cetelem Bankhoz utaltatnod.

Egy 400 000 forintos hitelösszeg esetén 24 hónapos futamidővel számolva a havi törlesztőrészlet 20 552 forint (24,41 százalékos THM-mel), a teljes visszafizetendő összeg pedig 493 248 forint. A törlesztőrészlet 36 hónapos futamidővel 15 068 forintra csökkenthető, a visszafizetendő összeg viszont a futamidő végére 542 448 forintra emelkedik.

(A felsorolt példákban szereplő kalkulációk a 2023. március 13-i feltételek alapján készültek, az aktuális ajánlatok összehasonlításához használd a kalkulátorunkat.)

A gyorsaság ára – ezek a gyorskölcsön speciális feltételei

A gyorskölcsön egyik specialitása – ahogyan az ajánlatokban is látszik –, hogy csak viszonylag alacsony a maximálisan felvehető hitelösszeg. Ezek a kölcsönök tehát alapvetően olyan helyzetekben jelentenek segítséget, amikor csak néhány 100 ezer forintra van szükség, de arra viszont gyorsan. 

A másik megfontolandó specialitása az a gyorskölcsönnek a „hagyományos” személyi hitelekhez képest, hogy annál általában drágább, esetenként nem is kicsivel. Ha megnézed a kalkulációban szereplő ajánlatokat, láthatod, hogy a gyorskölcsönök teljes hiteldíj mutatói (THM) magasabbak, mint a személyi kölcsönöké. Ennek oka az alacsony hitelösszeghez képest magas banki költség, és az ilyen hitelek jelentősebb kockázata. 

Érdemes azonban figyelni az akciókat, mert esetenként a gyorskölcsönös pénzintézetek az alapfeltételekhez képest nagy kedvezményeket adnak, amikel akár néhány ezer forintos költséggel megúszható a gyors pénzügyi segítség.

Referencia THM példa

A referencia THM feltüntetésére a hitelintézeteket a fogyasztónak nyújtott hitelről szóló 2009. évi CLXII. törvény kötelezi - ezért olvashatsz a bankok weboldalán a termékek alatt néhány bekezdést, ahol példaszámításokkal mutatják meg a kölcsön legfontosabb paramétereit. A következő adatokat kötelezően fel kell tüntetniük:

 • hitelösszeg,
 • futamidő
 • hitelkamat mértéke,
 • hitelkamat típusa (rögzített hitelkamat, változó hitelkamat vagy mindkettő),
 • teljes hiteldíj mutató (THM),
 • termék értékesítéséhez vagy szolgáltatás nyújtásához kapcsolódó halasztott fizetés formájában nyújtott hitel esetén a termék vagy szolgáltatás készpénz ára és az önrész, valamint
 • a fogyasztó által fizetendő teljes összeg és a törlesztőrészlet összege.
   

A reprezentatív példákban a bankoknak meghatározott hitelösszegre (500 000 forint) és futamidőre (36 hónap, vagy ahhoz közeli futamidő, amit az adott bank kínál) kell számolniuk, a hitelkamatot pedig két tizedesjegyig ki kell írniuk. A referencia THM példák bankonként eltérőek, igazodva egy adott termékhez.

Milyen egyéb díjat fizethetünk?

A kölcsönfelvételhez kapcsolódó díjakat a hitelintézetek jogosultak évente egyszer az előző éves infláció mértékével emelni. Késedelmes törlesztés esetén jogosultak késedelmi kamatot kivetni a késedelem időszakára. Díjat szabhatnak ki a hátralékok kezelésével kapcsolatos kiadásokra (adósságkezelési vagy késedelmi díj), a szerződés módosítása vagy felmondása miatt (behajtási díj). Szerződésszegés esetén a végrehajtás költségeit is az adósra terhelhetik. Egyes hitelintézetek a kölcsön folyósításáért folyósítási díjat számolnak fel, illetve a dokumentumok postázása vagy kikérése esetén is kérhetnek adminisztrációs díjat. A törlesztőrészlet csekkes vagy bankfiókban történő befizetése miatt ügyviteli díjat is felszámolnak. Mindez akár több tízezer forinttal drágíthatja a kis összegű kölcsön felvételét, költségét. Az előtörlesztésért viszont a legtöbb gyorskölcsönös pénzintézet nem számít fel díjat.

Gyorskölcsön törlesztési moratórium

A lakossági törlesztési moratórium 2022. december 31-én véget ért. Az érintett hitelek törlesztőrészlete a moratórium miatt januártól sem lehet magasabb, de az eredetihez képest hosszabb lesz a futamidő.

Értékeld a Bank360 kalkulátorát!

4,44 / 904
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

X
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!