Black Friday kisebb összegű kölcsön

Jön a Black Friday: ekkora törlesztőkre kapunk kisebb összegű hitelt

Black Friday kisebb összegű kölcsön

Jön a Black Friday: ekkora törlesztőkre kapunk kisebb összegű hitelt

Domokos Erika
2023-11-13 Frissítve: 2023-11-15
2023-11-13 Frissítve: 2023-11-15
35628022

A novemberi Black Friday akciók sokakat vásárlásra csábíthatnak, olyanokat is, akik a megnövekedett mindennapi kiadások miatt eddig elkerülték a műszaki vagy bútoráruházakat és webshopokat. Ha nem tudunk vagy túl nagy vállalás egyszerre nagyobb összeget költeni, megfontolható a hitelből, részletre vásárlást, hogy ne boruljon a családi büdzsé. Kis összegű (300, 500 és 700 ezer forintos) kölcsönöket alacsony jövedelemmel is igényelhetünk. Mutatjuk, ezekért mennyi törlesztőt fizethetünk.

 

Már javában hirdetik a 2023. november 24-i Black Friday, azaz fekete pénteki akciókat az üzletek és webáruházak. Az árkedvezményes vásárlások „ünnepe” az Amerikai Egyesült Államokból ered, és hagyományosan a karácsonyi vásárlási szezon kezdetét jelenti, de már jó néhány éve Magyarországon is elterjedt, és nem csak egy napra vagy egy hosszú hétvégére korlátozódik az akciózás, hanem egyre korábban kezdődik és ki is tolódik. Vannak olyan boltok, amelyek több hétig vagy egy hónapig kínálják kedvezménnyel az árukat és szolgáltatásokat, amit még ingyenes házhozszállítással tetéznek. Rá is fér a vevőcsalogatás a hazai üzletekre, hisz a nem élelmiszerrel kereskedők forgalma idén jócskán visszaesett tavalyhoz képest, a tartósan magas infláció és a megélhetési költségek megugrása ugyanis spórolásra késztette az embereket.

 

Épp a magas árak miatt érheti meg most az akciókat kihasználni, például beszerezni a már régen kinézett, hátkímélő forgószéket az otthoni munkavégzéshez, vagy jó időben és jó áron megrendelni a gyerekek karácsonyi ajándékát. Ha a megemelkedett mindennapi kiadások mellett nem tudunk egyszerre nagyobb összeget költeni, érdemes megfontolni a hitelből, részletre vásárlást, amely kiegyensúlyozhatja valamelyest a családi büdzsét. Gondoljuk át, hogy hány hónapra, milyen összegű hitelt és törlesztést tudunk vállalni. 

 

Különböző műszaki cikkek vagy bútorok vásárlásakor az üzletekben is kaphatunk áruhitel ajánlatot. A Black Friday alatt röpködnek a nulla százalékos THM (ez a teljes hiteldíj mutató, amely a hitelfelvétel költségét jelzi) ajánlatok, de nem árt résen lenni, mert az ingyenes áruhitelek bizonyos árucikkekre és megszabott futamidővel igényelhetők, és más szolgáltatás vásárlásához is kapcsolódhatnak, magasabb hitelösszegnél pedig önerőt is elvárnak a vásárlótól a hitelt folyósító pénzintézetek. 

 

A nem nulla százalékos áruhitelek között pedig akadnak nagyon magas, 40 százalék feletti THM-es kölcsönök is. Az áruhitel a személyi kölcsönhöz hasonlóan fogyasztási hitel (mint a folyószámlahitel és a hitelkártya is). A folyószámlahitelt és a személyi kölcsönt azonban nem csak áruvásárlásra, hanem bármire felhasználhatjuk, akár lakásfelújításra vagy másik hitel kiváltására is. 

 

A Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorának segítségével megnéztük, hogy alacsonyabb jövedelemmel most mekkora havi törlesztőrészlettel igényelhetünk kis összegű (300, 500 és 700 ezer forintos) kölcsönt, ha a Black Friday akcióiban vagy az ezután a karácsonyi vásárlások idején valami nagyobb értékűt akarunk venni és ehhez akár hitelfelvételt is vállalunk.

 

Mennyi törlesztőt fizetünk, ha minimálbérrel veszünk fel hitelt?

Azok, akik minimálbért, azaz nettó 154 280 forintot keresnek, a legkisebb, 19,13 százalékos THM-mel a CIB-nél igényelhetnek 300 ezer forintos kölcsönt, két éves futamidővel, havi 14 924 forint törlesztővel. A futamidő végére 358 176 forintot kell visszafizetni.


A gyorskölcsönnek is hívott kisebb összegű hitelek közül a félmilliós kölcsön felvételére - 3 éves futamidővel számolva - már jóval több ajánlatot ad a kalkulátor a minimálbéreseknek: ezek 18,10 és 29,21 százalék THM közöttiek, a havi törlesztésben pedig kétezer forint lehet a különbség, 18 és 20 ezer forint. Aki rövidebb futamidővel magasabb törlesztést is vállal, az a Cofidis hitelét is igényelheti 26 hónapra, 28,3 ezer forintos havi törlesztéssel.

 

Hétszázezer forint kölcsön igénylésére a hét banki ajánlat 18,10 és 29,06 százalék THM közötti. Ez 20,3 és 23,3 forint közötti havi törlesztést jelent, ha négy évre vesszük fel a kölcsönt. Az, akinek nagyobb törlesztés is belefér, itt is választhatja a Cofidis rövidebb futamidejű hitelét, 37 hónapra, havi 30,8 ezer forintos törlesztővel.

 

Mennyi törlesztőt fizetünk nettó 300 ezres jövedelemmel?

Kétszer nagyobb, 300 ezer forint nettó jövedelemmel igényelve szintén a CIB 19,13 százalék THM-es ajánlata a legkedvezőbb, ha 300 ezres kölcsönt igénylünk. Egy éves futamidővel 27,5 ezer forintos havi törlesztést fizethetünk, ha azonban kitoljuk fél évvel a futamidőt, akkor megúszhatjuk 19 ezer forintos törlesztéssel is.

Magasabb összegű, 500 ezer forintos hitelt már alacsonyabb THM-mel is igényelhetünk (15,61 százalék) nettó 300 ezres jövedelemmel. A bankok 12 hónapra 45-46 ezer forint havi törlesztést kérnek, míg 18 hónapra 31-32 ezer forintot.

 

700 ezer forintos hitelt is 15,61 és 20,42 százalék közötti THM-mel folyósítanak a pénzintézetek, ezért 18 hónapos futamidővel számolva 43,5 és 44,9 ezer forint közötti törlesztést fizethetünk. Két évre emelve a futamidőt, a havi törlesztés 33,8-37,5 ezer forintra csökkenthető, a teljes visszafizetés viszont 30-75 ezerrel, 811-905 ezer forintra növekszik.

Most már a hazai bankok is felszállnak a Black Friday kedvezményvonatra. A CIB legalábbis előállt egy ilyen ajánlattal. Ez nem kifejezetten a Black Friday alatti vásárlások finanszírozását célozza meg, bár arra is használható. A személyi kölcsönért való jelentkezésnek kell megtörténnie  november 26-ig, az igénylés banki befogadására december 15-ig van idő. A CIB 100 ezer forintos számlajóváírással kecsegteti az igénylőket, akiknek viszont legalább 1 millió forintos személyi kölcsönt kell ezért felvenniük.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!