Személyi kölcsön kalkulátor

Versenyeztesd a bankokat, kalkuláld ki magadnak a jó hitelt!

Személyi kölcsön kalkulátor

Versenyeztesd a bankokat, kalkuláld ki magadnak a jó hitelt!

Vrazsovits Rita
2024-03-01 Frissítve: 2024-03-13
2024-03-01 Frissítve: 2024-03-13
37742533

A ruhavásárlásnál természetesnek tartjuk, hogy nézelődünk, válogatunk, összehasonlítjuk a kínálatot, egy több millió forintos hitel felvételekor azonban sokan nem teszik ezt meg. Pedig a bankok ajánlatait percek alatt egyszerűen összehasonlíthatjuk akár a mobilunkon is, és ezzel sokat spórolhatunk magunknak. Megmutatjuk, hogyan.

 

Életünkben gyakran kerülünk olyan helyzetbe, amikor a kitűzött céljaink eléréséhez vagy egy kényszerű kiadáshoz pénzügyi segítségre van szükségünk. A hitelfelvétel önmagában nem “szükséges rossz”, jó döntéssel előnyünkre válhat, ehhez azonban az kell, hogy megfontoltan mérlegeljük a lehetőségeinket, és megnézzük, melyik kölcsön a legkedvezőbb számunkra.

 

Egy ruha vagy cipő kiválasztásakor természetesnek tartjuk, hogy válogatunk, próbálunk, időt szánunk a vásárlásra. Tegyük ezt egy több millió forintos hitel felvétele előtt is, hiszen ezzel sokat spórolhatunk magunknak. Már csak azért is, mert a hitelkínálatot ma már nagyon egszerűen összehasonlíthatjuk, nem kell bankról bankra járkálnunk akár napokig.

 

A piacon sok bank kínál szabad felhasználású személyi kölcsönt, és a kamataik, egyéb feltételeik gyakran változnak, ami megnehezíti a tájékozódást. A számunkra ideális ajánlatot azonban egyszerűen megtalálhatjuk, ha jó helyen keressük. Egy online hitelkalkulátorral a kiválasztást és az igénylést is egyszerűbbé tehetjük.

 

Hogyan működik a személyi kölcsön kalkulátor?

 

Nézzük végig egy példán keresztül lépésről lépésre, hogyan tudjuk ezt megtenni:

 

István szeretne vásárolni egy használt autót, emellett egy tanfolyamot is elvégezne. Céljai megvalósításához összesen 3 millió forintra lenne szüksége. Mivel több különböző célra fordítaná a pénzt, a szabad felhasználású személyi kölcsön igénylése mellett döntött, hiszen ennél a hitelnél nem kell igazolni a banknak, hogy mire fordította a felvett összeget - szemben például egy lakáshitellel. 

 

A Bank360.hu személyi kölcsön kalkulátorát megnyitva elsőként hitelcélként megadja, hogy szabad felhasználásra venné fel a pénzt, és megadja a 3 millió forintos hitelösszeget is. A futamidőt 60 hónapra állítja be, és megadja a havi nettó jövedelmét is, ami 450 000 forint. Ezután kiválasztja a számlanyitás és a jövedelemérkeztetés opciókat is, hogy minél több kedvezményre tegyen szert. (Ez azt jelenti, hogy - ha még nincs annál a banknál -, akkor folyószámlát nyit és a havi jövedelmét erre utaltatja.) 

 

A kalkuláció után István az ajánlatokat a teljes visszafizetendő összeg alapján rendezi sorba, de megtehetné ugyanezt a teljes hiteldíj mutató (THM), illetve a törlesztőrészlet alapján is. A kalkulátorban szereplő ajánlatok között jelentős különbséget tapasztal:

 

  • A hitel teljes költségét mutató THM 12,63 százalékról indul, de ennél jóval drágább, akár 25 százalék feletti ajánlatot is talál.
  • A teljes visszafizetendő összeg ennek megfelelően körülbelül 4 és 5 millió forint között alakul.
  • A havi törlesztőrészlet 66-67 ezer forintnál kezdődik, de olyan ajánlat is van, ahol 83 ezret kellene neki egy hónapban törleszteni.

 

István az online hiteligénylést preferálja, és a kalkulátorban látott információk alapján azt is tudja, hogy mely bankoknál van erre lehetősége. Az információ fülre kattintva ellenőrzi a jövedelmi és az egyéb feltételeket, amelyeknek megfelel a kalkuláció során megadott adatok szerint. 

 

Ezután nincs más hátra, mint a Részletek gombra kattintani, ami átirányítja Istvánt a kiválasztott hitelintézet weboldalára. Itt pedig meg is tudja kezdeni az online igénylést, ami után akár 24 órán belül megérkezhet a bankszámlájára az igényelt hitelösszeg.

 

Megbízható adatok vannak a kalkulátorban?

 

Az online kalkulátoroknál gyakran felmerül a kérdés, hogy objektív-e az összehasonlítás, illetve, hogy a legkedvezőbb termék kerül-e a lista tetejére. A Bank360.hu hitelkalkulátorainál emiatt nem kell aggódni, mivel a keresésnél megadott adatok szerint minden esetben a kalkulátorban lévő legkedvezőbb ajánlat jelenik meg - a bankok itt nem tudnak előkelőbb helyezést szerezni külön pénz fizetésével. 

 

Az online pénzügyi kalkulátor nagy előnye az is, hogy folyamatosan frissülnek benne az adatok a bankok által közzétett információk alapján, így a kalkulációknál mindig a legfrisebb ajánlatokat, kedvezményeket látjuk. Emellett a találati lista a keresésnél megadott adatokhoz is igazodik: figyelembe veszi a rangsorolásnál a felvenni kívánt hitelösszeget, a megadott futamidőt, a nettó jövedelmet, valamint az ügyfél vállalásait is a felkínált kedvezmények elérése érdekében. 

 

Bárhol és bárhonnan elérhető

 

Az online kalkulátor használata minden esetben ingyenes, emellett internet-hozzáféréssel bárhonnan tudunk kalkulálni - akár otthon vagy utazás közben is összehasonlíthatjuk a hitellehetőségeket laptopról és mobilról is.

 

A bankok nem szívességet tesznek nekünk a hitelnyújtással, hagyjuk, hogy versenyezzenek értünk! Éljünk ezzel a lehetőséggel, és gyors, egyszerű online kalkulációval válasszuk ki a nekünk legjobb ajánlatot, amivel havonta akár több tízezer forintot is megspórolhatunk magunknak. 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!