Számlanyitás egy szelfivel

A számlanyitás már egy videóhívással vagy egy szelfivel is megoldható

Számlanyitás egy szelfivel

A számlanyitás már egy videóhívással vagy egy szelfivel is megoldható

OTP Bank tartalom
2022-11-08 Frissítve: 2023-07-27
2022-11-08 Frissítve: 2023-07-27
30219668

Bankszámlát nyitni ma már pofonegyszerű, akár online azonosítással is megvalósítható. Kortól függően akár VideóBankon keresztül is nyitható egy diákszámla. Már 14 év feletti gyermekünknek is nyithatunk ilyet, amivel biztonságosan és ellenőrizhető módon használhatja a zsebpénzét. 

 

Az első diákszámlát már 14 éves kor alatt is meg lehet nyitni a gyermekünknek, de a számlanyitást 16-18 éves kornál nem érdemes tovább húzni, hiszen ekkor már szükség lehet rá diákmunka vagy/és a főiskolai, egyetemi tanulmányok miatt. Ráadásul, így már akár egészen fiatalon is el tudják kezdeni a számlatulajdonosok a mindennapi kártyás vagy mobilos vásárlásaikat biztonságosan, az átalunk is látott, kontrollálható módon és számláról.

Az OTP Junior esetében többféleképpen is van mód a számlanyitásra, akár online amellett, hogy a fiókban történő számlanyitás és ügyintézés lehetősége is megmaradt. 

 

Junior számlanyitás VideóBankon keresztül

 

A 18 évnél fiatalabbak is nyithatnak Junior számlát online, a VideóBank szolgáltatás már 14 éves kortól is elérhető. 18 év alattiak számára törvényes képviselő jelenlétében lehetséges a számlanyitás. Az ügyfelek azonosítását online, videóhívás során végzi el az OTP Bank egyik munkatársa. 

 

VideóBankon minden hétköznap 8:00 és 20:00 óra között, hétvégén és munkaszüneti napokon pedig 10:00 és 18:00 között van lehetőség számlanyitásra számítógépről, okostelefonról vagy épp tabletről.

 

14 éves kor alatt is lehet Junior számlát nyitni gyermekünknek, jelenleg ez csak bankfiókban, törvényes képviselővel lehetséges. Az online felületen (honlapon) fióki időpontfoglalásra van lehetőség, így nem szükséges bankfiókban várakozni a számlanyitás előtt.

 

Számlanyitás szelfivel

 

18 éves kor felett szelfis azonosítással is lehetséges a számlanyitás a fiatal korosztály számára. Ehhez elsőként a Google Play áruházból vagy az App Store-ból szükséges letölteni az OTP Bank applikációját.

 

Az applikáción igényelt számlanyitáshoz szükség van NFC képes okostelefonra és 2016. január 1. után kibocsátott elektronikus tároló elemet (chipet) tartalmazó személyi igazolványra vagy érvényes magyar útlevélre. NFC azonosítással – mobiltelefonhoz érintéssel – beolvashatjuk a szükséges adatokat az okmányról, melyekről nem csak fénykép készül, a folyamatban a valódiságukat is ellenőrzik a biztonsági elemek segítségével. A szelfin kívül mozgóképpel ellenőrzik, hogy senki nem él vissza személyazonosságunkkal. Ilyen módon korlátozások nélküli, teljes értékű bankszámlához juthatunk.

 

A tájékoztatás nem teljes körű, további részletekről tájékozódjon az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu).

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!