Diákszámla kedvezmények

Aranyélete van a diákoknak, a bankok versenyeznek a pénzükért

Diákszámla kedvezmények

Aranyélete van a diákoknak, a bankok versenyeznek a pénzükért

Vrazsovits Rita
2023-05-24 Frissítve: 2023-05-24
2023-05-24
33023624

A lakossági számlák közül általában a diákszámlákat lehet a legolcsóbban igénybe venni, erre a bankok egy része még rátett egy lapáttal és számos kedvezményt is kínálnak a kedvező számlavezetés mellé. Összegyűjtöttük az aktuálisan elérhető diákszámla kedvezményeket. 

 

Legkésőbb a tizennyolcat betöltve a fiatalok többsége megnyitja az első bankszámláját, és akár 26 éves korukig is élvezhetik a kedvezményes feltételeket. Általában ingyenes a számlavezetés, a bankszámlakivonat, kedvező díjakkal lehet utalni és a kártyadíjak is a fiataloknak szóló számlacsomagoknál a legkedvezőbbek. Ezeket a bankok nagy része még további akciókkal is kiegészíti, ilyen lehet például egy kedvezményes koncertjegy vagy jóváírás megszerzése ismerősök ajánlásával. 

 

Szinte minden nagybank hirdet valamilyen akciót

 

Az OTP Bank a 16 éven felülieknek kínál egyedülálló kedvezményt, aminek elsősorban a fővárosi diákok örülhetnek. Azoknak, akik 2023. május 31-ig Junior számlát nyitnak, a Budapest Park valamelyik rendezvényére féláron vehetnek jegyet. Ehhez az alábbi feltételeket kell teljesíteni:

 

  1. Meg kell nyitni a Junior számlát május 31-ig.
  2. Aktiválni kell a Budapest Park kedvezményt a Kedvezményprogramban.
  3. Meg kell venni a kiválasztott eseményre a jegyet az OTP-s bankkártyával, online a Budapest Park oldalán vagy személyesen.
  4. Ezután az OTP a következő hónap elején visszatéríti a jegy árának a felét, legfeljebb 5000 forint értékben. 

 

A kedvezmény egy alkalommal használható fel. 

 

Az Erste Bank online számlanyitás esetén jóváírást ígér a fiataloknak, 30 ezer forint értékben. Ehhez online, a George Store applikáción belül kell megnyitni a diákszámlát 2023. május 31-ig, legalább két évre, és bankkártyát is szükséges igényelni. A jóváírás legkésőbb 2023. június 30-ig megérkezik. 

 

A Raiffeisen Bank diákszámlája, a Yelloo 18 éves kortól érhető el, és az ajánlásokért 5000 forint kedvezményre lehet szert tenni, melyet megkap az ajánló és az ajánlott is. A kedvezmény 2023. június 30-ig tart, és legfeljebb öt ajánlott ügyfél után lehet jóváírást szerezni. 

 

A Gránit Banknál az online szelfis bankszámlanyitásért 20 ezer forint jóváírás jár, abban az esetben, ha a számlanyitás 2023. május 31-ig megtörténik. Emellett az ügyfélajánlással is be lehet zsebelni egy kis zsebpénzt: egy kóddal akár tíz ismerőst is meg lehet hívni, és minden számlanyitás után 8000-8000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Így összesen 80 ezer forint gyűjthető össze.  

 

A K&H Banknál a számlanyitás 30 ezer forintot érhet 18 év felett, de a 14-18 év közöttiek is 3000-3000 forint zsebpénz kiegészítést kapnak, a számlanyitást követő három hónapban. Az akció 2023. május 2. és augusztus 31. között tart.

 

Emellett, ha májusban vagy júniusban nyitnak számlát a 16 év felettiek, a PlayIT Show-ra 10 százalék kedvezménnyel vehetnek jegyet. 

 

Az MBH Banknál nyitott diákszámlával az EFOTT fesztiválra lehet ingyenesen eljutni. 2023. június 4-ig tart az akció, de az ingyenes hetijegyet csak az első ezer ügyfél kapja meg, az alábbi feltételekkel:

 

  • Diák számlacsomag megnyitása, elektronikus kivonattal,
  • bankkártya igénylése,
  • 2023. június 30-ig legalább három bankkártyás vásárlás, tranzakciónként minimum 1000 forint értékben (úgy, hogy a könyvelés június 30-ig történjen meg).
Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!