Még hat évig fennmaradhat az új lakások kedvezményes,  5 százalékos áfája, ha az építkezéshez 2024 végéig megszerzik az engedélyt vagy azt addig bejelentik.
29048597
A legjobbkor jön az ingatlanpiacnak, hogy újra meghosszabbítja a kormány az új lakások 5 százalékos kedvezményes áfáját, ami év végén járt volna le. Azt még nem tudni, hogy a magánszemélyek építkezéseinél megmarad-e az áfa visszaigénylésének jelenlegi lehetősége.
28626923
A jelenleg hatályos törvények szerint június és december végén több állami támogatás és kamattámogatott hitel is megszűnne. Orbán Viktor miniszterelnök a héten azonban azt ígérte, hogy ha kormányon maradnak, akkor velük együtt a családtámogatási elemek is maradnak.
18485572
Az is felveheti a lakásfelújítási támogatást a saját lakására, aki szolgálati lakásban él, emellett bővült az elszámolható munkálatok köre is - derült ki Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken közzétett videójából. Emellett a Magyar Közlöny pénteki számában a csokkal kapcsolatban is jelentek meg új információk. Összegyűjtöttük, mi változott.
13751347
Január 1-jétől az egész országban elérhető vált a 27%-os áfa visszaigénylése az önállóan építkezők számára. A visszatérítés az építkezési költségek mellett a telekvásárlásra is elszámoltatható összesen 5 millió forint értékben. A kivitelező nélkül építők korábban csak a falusi CSOK által preferált településeken élhettek ezzel a lehetőséggel, ez azonban már az ország minden településére vonatkozik.
11816780
A kormány családpolitikájának évek óta részét képezi a lakástámogatási rendszer folyamatos bővítése - laikusként egyre nehezebb eligazodni az elemek között. Melyik kire vonatkozik, mennyi pénzt jelent és mit kell tenni, hogy igénybe lehessen venni? Ezekre a kérdésekre választ adva segítünk eligazodni a jelenleg elérhető állami támogatások útvesztőiben.
11814242
Az otthonteremtési program öt új elemmel bővült az utóbbi hetekben, valamint maximalizálni akarja a kormány a jelzáloghitel felvételekor esedékes közjegyzői díjakat is. Összefoglaltuk a tudnivalókat, és kiszámoltuk, milyen megtakarítások jelenthetnek egy ingatlan vásárlásnál.
10853720
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!