Egy év alatt jelentősen romlott a magyar családok pénzügyi helyzete, van olyan régió, ahol a fizetőképességük 58 százalékkal csökkent, de már elérhettük a gödör alját - állapította meg egy új kutatás.
32724434
Megjelent Rogán Antal miniszter rendelete arról, hogy milyen szövegű nyilatkozatot kell beadniuk a hiteladósoknak annak érdekében, hogy július 31. után is a törlesztési moratóriumban maradhassanak december 31-ig.
27182375
Novemberben a prémium mellett a vártnál magasabb infláció miatt elrendelt nyugdíjkorrekcióra is számíthatnak a nyugdíjasok.
16235830
Az eredetileg megállapított kamathoz képest alacsonyabb szinten kell a teljes moratórium költségét újraszámolni ezeknél a hiteleknél.
16151644
Az számít jogosultnak a gyermeket nevelő szülők közül, akik 2021 bármely időszakában családi kedvezményben részesültek, például iskoláztatási támogatásra, nevelési ellátásra vagy családi adókedvezményre voltak jogosultak.
16151320
A bankoknál jelenleg a Széchenyi Kártya Program GO! hitelei és a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön is elérhetők, kifejezetten kedvező kamatköltség mellett.
16136749
Csak egy szűkebb kör számára, rászorultsági alapon lehet majd az általános törlesztési moratórium vége, szeptember 30. után továbbra is részt venni a programban.
15870256
Az előtörlesztés bár megóv a futamidő meghosszabbítása miatti többletköltségtől, magas kamatok mellett kevesebbet segít.
15345823
Az aktuális bankszámla-forgalmi adatok alapján a hitelmoratóriumban lévő ügyfelek 19 százalékának mérhetően csökkent a jövedelme, 81 százalékuk viszont a jövedelmi adatai alapján tudná fizetni a törlesztőrészleteit - közölte kedden a Magyar Bankszövetség (MBSZ).
15080275
A Bank360 elemzői májusban is megvizsgálták, milyen feltételekkel vehetünk fel jelzálog alapú lakáshitelt. Bár a jelzálogkölcsönök igénylési ideje jelentősen hosszabb a személyi kölcsönöknél, a kedvező kamatok és a hosszú futamidőből eredő szintén alacsony törlesztőrészletek miatt gyakran megéri várni rá.
14183638
A koronavírus-járványt követően gyakorlatilag eltűnt a hitelkártya igénylés lehetősége a magyar bankok kínálatából, azonban – ha fokozatosan is – a korábbi mélyponthoz képest egyre több pénzintézet biztosítja ismét a hitelkártya kibocsátásának lehetőségét. Ez esetben beszélhetünk olcsóbb és drágább hitelkártyákról. A Bank360.hu megvizsgálta, milyen ajánlatokat találhatunk a piacon.
10179494
A lakossági hitelmoratóriumot az év végéig kell alkalmazniuk a bankoknak. Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező hónapokban nem kell a lakosságnak törlesztőt fizetnie - ha valaki mégis szeretne törleszteni, megteheti. Az intézkedés oka, hogy a gazdaság leállása miatt senkinek se kelljen azzal szembesülnie, hogy épp a legnagyobb krízis idején mondja fel a bank a hitelét. Erre van esély, hiszen a kormány várakozása szerint akár több százezer ember is munkanélkülivé válhat az elkövetkező hónapokban.
7640688
A Bank360.hu csapata folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással vannak a pénzügyi szektorra. Rövid összefoglalónk következik a március 18-án, szerdán történtekről.
7484931
A koronavírus gazdaságra gyakorolt azonnali hatása miatt - komplett szektorok nullázzák le bevételeiket akár hónapokra - a Magyar Nemzeti Bank azt javasolja a bankoknak, hogy hirdessenek hitelmoratóriumot a vállalkozások esetében. Vagyis a legsúlyosabb időszakban legalább a hiteltörlesztés ne jelentsen a társaságok számára terhet.
7475796
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!