Egyre kevesebb lakossági adós szerepel a banki feketelistán. Ha a nem fizetők tartozása eléri a minimálbér összegét, három hónap múlva felkerülnek a negatív KHR-be. Márpedig az idén nagy a kockázat, hiszen tavaly magas kamat mellett sokan vettek fel hitelt napi kiadásokra.
37126264
Miközben több éves mélyponton van a hazai hitelezés, az első félévben a már tartósan nem fizető kölcsönök aránya a moratórium megszűnése ellenére is kedvező maradt. Az év második felében azonban a felélt megtakarítások miatt a törlesztésekkel is több baj lehet - jósolja a banki adóslistákat nyilvántartó BISZ Zrt. A lakosságnál a személyi kölcsönök és cégeknél a gépjárműlízingek a legproblémásabbak.  
35804812
A rossz lakossági hiteladósok száma folyamatosan csökken, a kilátások azonban nem rózsásak. A vállalatoknál már beütött a krízis, a hitelszerződések száma folyamatosan csökken, a mulasztásoké viszont nem változik. 
34110488
Egy 40 millió forintos, 20 éves lakáshitel havi törlesztőrészlete csak hajszálnyival lehet 300 ezer forint alatt, így 600 ezernél alacsonyabb nettó jövedelemmel nehéz felvenni. A hitelbírálatnál még a diploma is számít.
26958638
A Központi Hitelinformációs Rendszerről (KHR) a negatív adóslista ugrik be elsőként, pedig benne vannak a jól törlesztők adatai is. Megnéztük, hogy mire megyünk az utóbbival, mikor kerülünk és meddig maradunk az előbbin.
22280278
Ha fent vagy a KHR listán, a legtöbb hitelintézet valószínűleg elutasítja a hitelkérelmedet. Hogy kaphatsz személyi kölcsönt, ha BAR listás vagy?
1907888
Hiába kap egyre nagyobb figyelmet a pénzügyi tudatosság és tervezik meg egyre többen kellő alapossággal az anyagi lépéseiket, sokan még mindig úgy vágnak bele egy hitelfelvételbe, hogy bele sem gondolnak, mit vállalnak ezzel magukra. Pedig egy-egy hibásan meghozott döntés következményeit hosszú évekig nyögheted, ha pedig rossz adóssá válsz, szinte majdhogynem esélytelenül próbálkozol majd egy újabb hiteligényléssel...
235946
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!