2024. január 1-től alaposan megváltoznak a hitelek feltételei. A lakáshitelek olcsóbbak lesznek, a fiatalok kisebb önrésszel is felvehetnek jelzálogkölcsönt. Szigorodik a babaváró, de megnő az összege, és elindul az akár 50 millió forintos kedvezményes hitelt is adó CSOK Plusz.
36463684
A jegybank legutóbbi kamatvágásának már meglesz a hatása a THM-plafonra is: január elsejétől 35,5 százalékra csökken a személyi kölcsönöknél a maximális teljes hiteldíj mutató, a hitelkártyák esetén pedig éppen 50 százalék fölött marad ez az érték.
35991496
Megjelent az a kormányrendelet, ami meghatározza, hogy kell beleszámítani a bankoknak májustól a lakásbiztosítás díját is lakáshitelek THM-plafonjába. Jövő márciustól pedig egy hónapig szabadon biztosítót lehet majd váltani.
32245046
Közzétette a kormány azt a jogszabálytervezetet, ami alapján a bankoknak májustól a jelzáloghitelek költségeibe be kell építeniük a kötelező lakásbiztosítás díját a THM-plafon kiszámításakor.
32119247
Január elsejétől jelentősek a változások a hitelekben és az állami támogatásokban. Összeszedtük a legfontosabbakat: nőtt a thm plafon, megszűnt a hitelmoratórium és már három kamatstop is érvényes június végéig.
30805676
Az ünnepek előtt különösen gyakran fordul elő, hogy jól jönne még néhány százezer forint. Megnéztük, mennyiért adnak ilyen összegű kölcsönt a bankok.
30560741
Korán jött a Mikulás a banki ügyfeleknek, akik olyat láthatnak a hitelfeltételek hó eleji változtatásakor, amire utoljára tavaly volt példa. Elmaradt a megszokottá vált kamatemelési hullám, két nagybank pedig már csökkentette is a kölcsönei kamatát.
30559796
Egy év alatt csaknem 7 százalékkal emelkedett az alapkamat, és ez nem csupán a hiteleket drágította meg alaposan. Több fizetnivalót ugyanis az alapkamat értékéhez képest határoznak meg.
28075388
Júliustól jelentősen emelkedik a teljes hitelköltség mutató (thm) maximuma, ami többek között a személyi kölcsönök és a hitelkártyák drágulásával is járhat.
26432474
A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések egy része 2021. júniusig velünk marad, a hiteltörlesztési moratóriummal ugyanis az adósok egy része továbbra is élhet. A THM-plafon azonban 2020. végén véget ér, januártól ismét a bankok által megszabott kamatok közül választhatnak az igénylők, ha fogyasztási kölcsönt vesznek fel. Cikkünkben annak jártunk utána, hogy megéri-e most felvenni a kölcsönt a kedvezményes THM-mel, illetve, hogy mire számíthatnak jövőre, akik jelenleg THM-plafonos hitelt törlesztenek.
10925942
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!