A magyarországi bankok mellett az olyan neobankoknál is kamatoztathatjuk a megtakarításainkat, mint a Revolut vagy a Wise. Ezt azonban a Magyar Nemzeti Bank a jelenlegi formájában nem nézi jó szemmel. Közleményében a Revolut betétgyűjtési tevékenységét kritizálta a jegybank, de több szolgáltató is kínál ilyen szolgáltatást, nem is rossz kamattal.
37829173
Csaknem egy évtizede kell már fizetni az államnak a mindennapi pénzügyi tranzakciók után. Az extraprofitadók egyikeként ez a teher is nő, és kiterjed az értékpapírügyletekre is. Ezt kell tudni a tranzakciós illetékről.
23885827
A 2008-as pénzügyi világválságot követően kedvezővé váló banklétesítési feltételek és a piaci környezet hatására a kontinensen elsőként az Egyesült Királyságban jelentek meg nagy számban a digitális banki megoldásokat szállító startupok.
13276996
Rendszeres pénzügyeink, költéseink és tranzakcióink nyomon követése, tervezése nemcsak havi, de akár napi szinten is bonyolult lehet. A bankkártya használat és az ATM készpénzfelvételi műveletek után kaphatunk ugyan SMS értesítést a banktól, ám ez alapvetően csak az egyenlegünket és az aktuálisan elköltött pénzt mutatja. Ha egy sokkal átfogóbb képet szeretnénk kapni költéseinkről, érdemes lehet bizonyos applikációkat igénybe venni.
10255277
A Revolut és a TransferWise használata pofonegyszerű és segítségükkel jelentős összegeket spórolhatunk akár az idei nyaralás alkalmával is. A szolgáltatások lehetővé teszik az ügyfelek számára az országok közti rendkívül alacsony díjon történő pénzküldést, fogadást és felvétel, mint egyfajta alternatívát támasztva a bankok helyenként igencsak eget verően magas transzfer és valuta átváltási díjaival szemben.
10161479
Megnéztük, milyen lehetőségeink vannak Magyarországon az azonnali pénzküldésre és összehasonlítottuk a szolgáltatások árait.
5300070
Mindig nagy kérdés külföldre utazás előtt, hogy mi éri meg jobban: itthon készpénzt váltani vagy használni a bankkártyánkat? A példánkban egy átlagos horvátországi utazással számoltunk, 7 napra összesen 500 eurós szállásdíjjal, illetve napi átlag 500 kuna költéssel. Szintén számoltunk 500 kuna autópályadíjjal. Tehát a teljes költségünk: 500 euró és 4 000 kuna. Nézzük a lehetőségeinket!
4416480
Pénzt küldenél külföldről haza, esetleg fordítva? A Transferwise szolgáltatásával rengeteget spórolhatsz meg a váltásnál. Nem csak nemzetközi pénzküldéskor, de már nyaralásnál is hihetetlenül jól jöhet, ezért érdemes neked is megismerni a szolgáltatást! Megnéztük, hogy mire és mennyiért használhatod a Transferwise-t.
1722809
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!