Koronavírus hírek

Jön a lakossági és a vállalati fizetési moratórium - ez történt március 18-án koronavírus fronton

Koronavírus hírek

Jön a lakossági és a vállalati fizetési moratórium - ez történt március 18-án koronavírus fronton

Vrazsovits Rita
2020-03-18 Frissítve: 2022-01-18
2020-03-18 Frissítve: 2022-01-18
7484931

 

A Bank360.hu csapata folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással vannak a pénzügyi szektorra. Rövid összefoglalónk következik a március 18-án, szerdán történtekről.

 

Meglépte a kormány: jön a lakossági és a vállalati fizetési moratórium

 

Március 18-án délután Orbán Viktor a következő intézkedéseket jelentette be a kormányülés szünetében:

 

  • Bejelentésre került a törlesztési moratórium: a magánszemélyek és a vállalkozások máig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét a kormány felfüggesztette, egészen az év végéig,

  • a rövid lejáratú vállalati hiteleket június 30-ig meghosszabbítják,

  • a koronavírus által különösen érintett területeken (turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kultúra, taxiszolgáltatás) június 30-ig a munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük,

  • a munkavállalóknak nem kell nyugdíjjárulékot fizetniük, az egészségbiztosítás díja pedig a minimumra csökken (szintén június 30-ig),

  • 2020. március 19-től a kormány maximalizálja a személyi kölcsönök teljes hiteldíj mutatóját (THM) 5,9%-ban.
     

Már egy tucat bankfiók bezárt a koronavírus miatt

 

Az OTP Bank hét bankfiókot zár be a koronavírus járvány terjedése miatt, ami azt jelenti, hogy így már több mint egy tucat bankfiók zárt be az országban átmenetileg. A személyes ügyfélszolgáltatás szüneteltetésére hívja fel a figyelmet a CLB független biztosítási alkusz is, míg a Fundamenta Lakáskassza azt kéri ügyfeleitől, hogy lehetőleg kerüljék a személyes ügyfélszolgálatok felkeresését. 

 

Az UniCredit Banknál március 19-től minden bankfiók 9:00 - 15:00 óra között tart nyitva, a fővárosi Szabadság téri fiók pedig határozatlan időre zárva tart. A Sberbank is elküldte a Bank360.hu részére a koronavírussal kapcsolatos felhívását: a fiókokban egyszerre mindig csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány pultnál tudják őket fogadni, illetve a bejárat előtt várakozóktól is azt kérik, hogy tartsanak egymástól legalább 1-2 méter távolságot. 

 

Az MKB Bank arról tájékoztatta a Bank360.hu csapatát, hogy Herenden, a Kossuth Lajos utca 140. szám alatti fiókjukban március 18-tól átmenetileg szünetel az ügyfélfogadás. A fiókhoz tartozó ATM továbbra is használható. Az Oberbank is jelezte, hogy a fővárosi és a vidéki fiókokban több napon is 15:00 órára módosult a zárás időpontja (ez a fővárosban a hétfő, kedd és szerdai napot érinti, vidéken pedig a hétfőt és a csütörtököt). A Sopron Bank minden fiókja március 17-től további rendelkezésig hétfőtől csütörtökig 8:00 - 15:00 óráig, pénteken pedig 7:30 - 13:30-ig tart nyitva.

 

A bankfiókok elérhetőségéről szóló cikkünket és táblázatunkat továbbra is frissítjük, az ügyfeleket pedig arra biztatjuk, hogy a személyes ügyintézés helyett inkább online bankoljanak, hiszen így nemcsak a saját és a környezetünk egészségét óvhatjuk, hanem spórolhatunk is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!