Koronavírus hírek

Jön a lakossági és a vállalati fizetési moratórium - ez történt március 18-án koronavírus fronton

Vrazsovits Rita Vrazsovits Rita
2020.03.18.
Frissítve: 2020-03-26 Létrehozva: 2020-03-18
7484931

 

A Bank360.hu csapata folyamatosan figyelemmel kíséri azokat az információkat, amelyek a koronavírus járvány terjedésével összefüggésben hatással vannak a pénzügyi szektorra. Rövid összefoglalónk következik a március 18-án, szerdán történtekről.

 

Meglépte a kormány: jön a lakossági és a vállalati fizetési moratórium

 

Március 18-án délután Orbán Viktor a következő intézkedéseket jelentette be a kormányülés szünetében:

 

  • Bejelentésre került a törlesztési moratórium: a magánszemélyek és a vállalkozások máig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét a kormány felfüggesztette, egészen az év végéig,

  • a rövid lejáratú vállalati hiteleket június 30-ig meghosszabbítják,

  • a koronavírus által különösen érintett területeken (turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kultúra, taxiszolgáltatás) június 30-ig a munkáltatóknak nem kell járulékot fizetniük,

  • a munkavállalóknak nem kell nyugdíjjárulékot fizetniük, az egészségbiztosítás díja pedig a minimumra csökken (szintén június 30-ig),

  • 2020. március 19-től a kormány maximalizálja a személyi kölcsönök teljes hiteldíj mutatóját (THM) 5,9%-ban.
     

Már egy tucat bankfiók bezárt a koronavírus miatt

 

Az OTP Bank hét bankfiókot zár be a koronavírus járvány terjedése miatt, ami azt jelenti, hogy így már több mint egy tucat bankfiók zárt be az országban átmenetileg. A személyes ügyfélszolgáltatás szüneteltetésére hívja fel a figyelmet a CLB független biztosítási alkusz is, míg a Fundamenta Lakáskassza azt kéri ügyfeleitől, hogy lehetőleg kerüljék a személyes ügyfélszolgálatok felkeresését. 

 

Az UniCredit Banknál március 19-től minden bankfiók 9:00 - 15:00 óra között tart nyitva, a fővárosi Szabadság téri fiók pedig határozatlan időre zárva tart. A Sberbank is elküldte a Bank360.hu részére a koronavírussal kapcsolatos felhívását: a fiókokban egyszerre mindig csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány pultnál tudják őket fogadni, illetve a bejárat előtt várakozóktól is azt kérik, hogy tartsanak egymástól legalább 1-2 méter távolságot. 

 

Az MKB Bank arról tájékoztatta a Bank360.hu csapatát, hogy Herenden, a Kossuth Lajos utca 140. szám alatti fiókjukban március 18-tól átmenetileg szünetel az ügyfélfogadás. A fiókhoz tartozó ATM továbbra is használható. Az Oberbank is jelezte, hogy a fővárosi és a vidéki fiókokban több napon is 15:00 órára módosult a zárás időpontja (ez a fővárosban a hétfő, kedd és szerdai napot érinti, vidéken pedig a hétfőt és a csütörtököt). A Sopron Bank minden fiókja március 17-től további rendelkezésig hétfőtől csütörtökig 8:00 - 15:00 óráig, pénteken pedig 7:30 - 13:30-ig tart nyitva.

 

A bankfiókok elérhetőségéről szóló cikkünket és táblázatunkat továbbra is frissítjük, az ügyfeleket pedig arra biztatjuk, hogy a személyes ügyintézés helyett inkább online bankoljanak, hiszen így nemcsak a saját és a környezetünk egészségét óvhatjuk, hanem spórolhatunk is.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!