Mennek fel a lépcsőn a lakáshitelkamatok

Két hónap után drágított a lakáshitelein egy nagybank, nem is kicsit

Mennek fel a lépcsőn a lakáshitelkamatok

Két hónap után drágított a lakáshitelein egy nagybank, nem is kicsit

Bank360 tartalom
2022-09-13 Frissítve: 2022-09-12
2022-09-13
29255600

A többi nagybankhoz képest a K&H régen emelte a hitelkamatait, de most jelentősen átárazta a lakáskölcsöneit, amelyek között már találni 10 százalék fölötti kamatút is hétfőtől.

 

Az elmúlt néhány hónapban teljesen felbomlott az a rend, hogy a bankok többnyire hó elején változtatnak a hitelkamataikon. Ahogy az MNB elkezdte felpörgetni a kamatemeléseit, és a Monetáris Tanács már nem csak kamatdöntő ülésen nyúlt az alapkamathoz, a bankok is egyre gyakrabban változtatják a feltételeiket hónap közben is.

 

Így tett most a nagybankok közül a K&H, amely a legrégebben nyúlt a kamataihoz: utoljára csaknem két hónapja drágította a hiteleit. A csend eddig tartott, és a mostani kamatemelése is mutatja, hogy volt mit bepótolni, hiszen amikor legutóbb lépett, még 10 százalék alatt volt a jegybanki alapkamat, most pedig már 11,75 százalék.

 

A K&H a lakáskölcsöneit árazta át, az emelés egyaránt érintette a normál és a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel konstrukcióit. Szeptember 12-től az újonnan befogadott lakáshiteleknél az alábbi emeléseket hajtotta végre kamatperiódustól függően:

  • 5 éves kamatperiódus: +1,30%
  • 10 éves kamatperiódus: +1,00%
  • végig fix kamat 61-240 hónapra: +1,00%

 

A drágítás nyomán az ügyfelek elbúcsúzhattak a 8 százalék alatti kamatoktól a lakáshiteleinél, viszont egyre több a 10 százalék fölötti kamat az egyes futamidő, jövedelmi és hitelösszeg sávokban.

 

A K&H egyikkel sincs egyedül, ami jelzi, hogy a lakáshitelt felvevő ügyfeleknek az elkövetkező időkben egyre inkább meg kell barátkozni a 10 százalék fölötti ajánlatokkal. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy kijelentsük: nem ez volt az utolsó banki kamatemelés szeptemberben, pedig egy nagy hullám a hónap elején már lefutott.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!