Laptop

Laptop, autó, lakás? A karácsonyinál is kedvezőbb ajánlatok várnak, ha tudod hol keresd

Laptop

Laptop, autó, lakás? A karácsonyinál is kedvezőbb ajánlatok várnak, ha tudod hol keresd

Bank360 tartalom
2020-12-16 Frissítve: 2022-01-18
2020-12-16 Frissítve: 2022-01-18
11517248

Hűtő, konyhai felszerelés, számítógép és alkatrész potom pénzért, autó, festmény - mindezeket töredékáron találhatjuk meg a NAV árverésein.

 

Közel 1 000 ingóságra  és nagyjából 100 ingatlanra licitálhatunk akár otthonról is azokra az árverezésre szánt eszközökre, amelyek leggyakrabban végrehajtás vagy bűnügyi zár alá vétel miatt kerültek a NAV-hoz.  Magyarán a lopott, csempészett árucikkek között is böngészhetünk, amelyeket a NAV megfogott, de ugyanígy megjelenhet itt egy üzlet készlete vagy berendezése, ha semmilyen módon sem tudta kiegyenlíteni a köztartozását. A lefoglalt árucikkek, forgóeszközök, ingatlanok és sok más termék elárverezéséből származó bevétel pedig a költségvetésbe megy és az elcsalt adót pótolják. 

 

Nagyon széles a választék, ami megfordul a NAV oldalán:

 

  • főzőüstök és tartályok
  • ipari gépek,
  • ékszerek,
  • ruha,
  • autók néhány tízezertől több millió forintig,
  • festmények,

 

és még több száz egyéb termék. Az árverésre kínált ingatlanok között sem a hírekben megszokott árakkal találkozhatunk: a cikk írásakor a 78 ingatlanból mindössze egynek haladja meg az ára a 10 millió forintot. Érdemes tehát használni a Bank360.hu lakáshitel kalkulátorát, hogy megnézzük, milyen kondíciók mellett juthatunk hozzá egy lakáshoz.

 

Például nyolcmillió forint lakáshitelt 20 éves futamidőre 10 éves kamatperiódussal már 5 százalékos THM alatt is találhatunk a kalkuláció szerint, ha vállaljuk legalább nettó 240 000 forintos jövedelem érkeztetését a hitelező banknál vezetett számlára. Így a törlesztőrészlet az első tíz évben akár fixen 50 000 forint alatt is maradhat a decemberben elérhető ajánlatok alapján.  

 

Ha pedig nem akarunk bajlódni a lakáshitellel járó ügyintézéssel és tudunk többet szánni a törlesztőrészletre, szabad felhasználású személyi kölcsönből is vásárolhatunk lakást. 8 millió forint hét éves futamidővel akár 10 százalékos THM alatt is igényelhető, ennek törlesztőrészlete 130 485 forint.

 

Érdemes egyedi kalkulációt is végezni, ha hosszabb vagy rövidebb futamidővel igényelnénk, esetleg más hitelösszegre van szükségünk, legyen szó akár lakáshitelről akár személyi kölcsönről. Az aktuális ajánlatokat egy hitelkalkulátorral hasonlíthatjuk össze. 

 

Akár egy vállalkozást is fel lehet belőle szerelni?

 

Bár a kínálat változó, jelenleg is találni több olyan eszközt és berendezést, amely nem csak a mindennapokban, saját használatra lehet érdekes, de akár egy vállalkozásnak is jól jöhet. Tartályok, üstök, megmunkálóközpont, rönkhasító gép, hogy csak néhány példát említsünk. De találhatunk pékségeknek, borászoknak, autószerelőknek hasznos berendezéseket is.

 

Ha megvizsgáltuk és arra jutottunk, hogy hasznos lehet üzletünk számára az akár 30-40 százalékkal is olcsóbb kikiáltási áron kínált berendezés, érdemes lehet elkezdeni a licitet. 

 

Ha pedig nincs meg a szükséges önerő a beruházáshoz, érdemes megvizsgálni a pénzügyi lehetőségeket. 

 

A járvány okozta helyzetben több olyan átmeneti segítséget is igénybe vehetnek vállalkozások, amelyek segítenek átvészelni a gazdasági kihívásokat. Ilyen az új Széchenyi Program vagy az NHP Hajrá, ahol kedvező kamatozással juthatnak a vállalkozások beruházási vagy forgóeszközhitelekhez. 

 

Kezdő vállalkozásoknak számára szűkebbek a lehetőségek, hiszen nem tudnak felmutatni olyan működési múltat, amivel a bankok biztosítottnak látják a visszafizetést. Ilyen esetben segíthet, ha magánemberként személyi kölcsönből finanszírozzuk az indulást, amit aztán a lehető leggyorsabban visszafizetünk a bevételekből.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!