Boldogság

Már a héten kézbesítheti a postás a családi szja-visszatérítést

Boldogság

Már a héten kézbesítheti a postás a családi szja-visszatérítést

Bank360 tartalom
2022-02-01 Frissítve: 2022-02-09
2022-02-01 Frissítve: 2022-02-09
18539008

Azok kapják meg a családi szja-visszatérítést a leghamarabb, akiknek a postás viszi. Ők már a napokban hozzájutnak az összeghez. Aki bankszámlára kérte, az február 14-ig. Az sem marad le róla, aki még nem igényelte, de annak lesz vele tennivalója. 

 

A legszerencsésebbek akár már holnap megkaphatják a családi szja-visszatérítést, amiből akár 809 ezer forintot is hozhat a postás. Az eredetileg bejelentett határidő február 15. volt, de a készpénzt kérők most előbb hozzájutnak az extra pénzhez. 

A gyermeket nevelő szülők, akik a lakcímre utalást választották, illetve akiknek a családi pótlékot is a postás viszi ki, már február 2-a és 4-e között kézhez kapják a családi adóvisszatérítés összegét - jelentette be Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára.

 

A postások február 9-én kezdik meg a februári ellátással együtt a 13. havi nyugdíj kézbesítését. A gördülékeny ügymenet érdekében a családi adóvisszatérítés összegét még ez előtt, február első napjaiban viszi ki a posta a címzetteknek. Aki bankszámlára kérte a visszatérítést, annak február 14-ig érkezik meg az összeg a NAV-tól.

 

A gyermeket nevelő szülők mellett a várandós kismamák és a velük közös háztartásban élő házastársuk is jogosult a családi adóvisszatérítésre. Szintén visszajár a 2021-ben befizetett adó a saját jogán családi pótlékra jogosultnak, illetve a rokkantsági járadékban részesülőnek vagy a velük közös háztartásban élő hozzátartozói közül annak, aki év közben a családi kedvezményt igénybe vette.

 

Hasonlítsd össze az alábbi kalkulátorral az elérhető lakáshiteleket! Állítsd be, hogy mekkora hitelösszegre van szükséged, és találd meg a számodra ideális ajánlatot! A kalkuláció ingyenes.

Februárban az kapja meg a családi adóvisszatérítés összegét, akinek utalási adatait megismerte a NAV, így például az, aki a családi pótlékot kapja, valamint az, aki 2021. december 31-ig benyújtotta az erről szóló nyilatkozatát.

 

Akinek a jogosultságáról még nem értesült a NAV, az sem veszti el a jogát az adóvisszatérítéshez, ahogyan az utaláshoz szükséges adatokat is lehet pótolni. A jogosultak ezt megtehetik még a saját maguk által benyújtandó szja-bevallásban, illetve a NAV-tól kapott bevallási tervezet kiegészítésében. A teendőkről nekik összeállítottunk egy túlélőcsomagot, ami segít abban, hogy ne hagyják a kasszában a pénzt.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!