Más, de nem olcsóbb a fogyasztóbarát személyi kölcsön

Mennyi a törlesztője 3 millió forint fogyasztóbarát személyi kölcsönnek?

Más, de nem olcsóbb a fogyasztóbarát személyi kölcsön

Mennyi a törlesztője 3 millió forint fogyasztóbarát személyi kölcsönnek?

Varga Zsombor
2022-03-21 Frissítve: 2022-03-22
2022-03-21 Frissítve: 2022-03-22
19794442

A nagy kamatemelési hullám után is akad még kedvezőbb árú személyi kölcsön, ha az ügyfél a legutóbbi átlagbérnek megfelelő fizetését a bankba kéri. A Bank360 utánanézett, milyen törlesztőrészlet mellett lehet felvenni egy hárommillió forintos személyi kölcsönt, és hogy mennyit segít ebben egy fogyasztóbarát személyi kölcsön.

 

A személyi kölcsönök már túl vannak egy jelentős dráguláson a Magyar Nemzeti Bank (MNB) sorozatos kamatemelései után, amivel az MNB az inflációs nyomást igyekszik megfékezni. A magasabb kamatok mellett még fontosabbá válik az az igény, hogy a körülmények között a lehető legkedvezőbb ajánlatot lehessen kiválasztani.

 

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök egy ilyen átlátható és megbízható ajánlatot jeleníthetnek meg. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél ugyanis minden esetben hamar, legfeljebb három napon belül lehet pénzhez jutni, ráadásul az online hitelfelvétel is szabadon választható. Ezen felül a kamatfelár és a folyósítási díj is maximálva van, nem lehet bármekkora költség mellett fogyasztóbarátnak hívni egy személyi kölcsönt.

 

A hiteltípus előnyei mellett azonban kötelezettségeknek is meg kell felelni. A bankok szigorú jövedelemelvárást támasztanak a fogyasztóbarát személyi kölcsönök esetén, magasabb havi minimum bért kell utalni egy ilyen kölcsönnél egy tipikus személyi hitelhez képest. Így a Bank360 magasabb jövedelem, a decemberi 328 ezer forintos nettó átlagbér bankba történő havi átutalásának vállalása mellett számolta ki, hogy mennyi a törlesztőrészlete egy hat éves futamidőre felvett hárommillió forintos kölcsönnek.

 

50 ezer forint feletti törlesztőrészletet kell fizetni

A hárommilliós fogyasztóbarát kölcsönre még 328 ezer forintos bér is 50 ezer forintnál magasabb törlesztőt kell fizetni a Bank360 Személyi kölcsön kalkulátora alapján. A Cofidis Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelére 53 424 forintot kell fizetni havonta a 8,9 százalékos THM mellett. Az Erste Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél a THM már meghaladja a 10 százalékot, ami 56 017 forintos havi törlesztőrészletet jelent. Az OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelére még ennél is magasabb, 62 114 forintos havi törlesztőt kell fizetni.

A nem fogyasztóbarát hitelek sem drágábbak

Ugyanerre a hat évre felvett hárommilliós hitelre egy tipikus személyi kölcsönök választása esetén sem kell többet fizetni a 328 ezer forintos jövedelem érkeztetése mellett. A Budapest Bank Online Prémium250 Kölcsön Számlával ajánlat törlesztője 52 282 forint a 7,77 százalékos THM mellett. A Cofidis fogyasztóbarát kölcsönénél pedig alig drágább a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - Aktív250 és a Raiffeisen Személyi Kölcsön - Jövedelem250 Aktív Számlahasználattal. Mindkét ajánlatra 54 ezer forint körüli összeget kell fizetni havonta.

 

A K&H kiemelt személyi kölcsön ugyan már 10 százalék feletti THM mellett vehető fel, így sem magasabb a havi 54 809 forintos törlesztőrészlet az Erste ajánlatánál. A Cetelem Személyi kölcsön pedig 58 885 forintos törlesztőjével is olcsóbb az OTP ajánlatánál.

 

Vagyis a fogyasztóbarát személyi kölcsönök költségei hasonlóak azokhoz a személyi kölcsönökhöz, amelyek erre a szolgáltatásra és elnevezésre nem kaptak jóváhagyást. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek fő előnye így a gyors finanszírozás, viszont ugyanolyan költségszintet a nem fogyasztóbarát személyi kölcsönök is teljesíteni tudnak a jelen hitelpiaci körülmények között.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!