Platinum kártya Gránit

Mire jó külföldön egy prémium bankkártya?

Platinum kártya Gránit

Mire jó külföldön egy prémium bankkártya?

Gránit Bank Tartalom
2023-08-21 Frissítve: 2023-08-21
2023-08-21
34357283

Ha sokat utazunk külföldre, érdemes olyan bankkártyát választani, amit biztosan elfogadnak mindenhol és akkor sem kell aggódnunk, ha esetleg elveszítenénk. Ráadásként számos kedvezményt is kihasználhatunk, ha a prémium bankkártyák közül választunk. 

 

A bankszámlák mellé általában számos bankkártya közül lehet választani. Az alapfunkciókat ellátó kártyák általában olcsóbbak, néhány ezer forintos éves díj mellett lehet ezeket használni. Ha azonban a mindennapi bevásárlásnál komolyabb igényeink vannak, például mert gyakran utazunk külföldre, érdemes a prémium kártyák kínálatát is végigböngészni. Akkor éri meg ilyet választanunk, ha élni is tudunk a többletszolgáltatásaival, ha viszont így van, akkor rögtön megtérül az ára. 

 

A Gránit Bank Platinum csomag egyik leghasznosabb funkciója, hogy ha a kártya például egy külföldi út során elveszik vagy megsérül, valamilyen más okból le kellett tiltani, akkor a mobilbanki appban néhány gombnyomással könnyen igényelhető új kártya, ami azonnal használható digitálisan. Márpedig ez óriási biztonság és segítség, hiszen sokan már eleve a mobil eszközükön használják a külföldi utazásukon is a kártyájukat, így az új digitális kártyával lényegében gond nélkül folytathatják az utazásukat, nyaralásukat, ugyanúgy fizethetnek vele mint a korábbival. 

 

Az új digitális kártya igénylése és aktiválása után a kártyával járó összes előny azonnal, már a fizikai kártya megérkezése előtt használható, ide értve többek között a Prémium kártyához járó utasbiztosítást és a repülőtéri Mastercard Lounge belépést is. (Csak a Priority Passt nem lehet használni vele.) 

 

A digitális kártyával akár pénzt is fel lehet venni abban az esetben, ha az ATM érintésmentes funkcióval is használható. A fizikai kártya megérkezése után nem szükséges a kártyát újra digitalizálni mobilfizetéshez.

 

Milyen előnyökkel jár még egy prémium bankkártya használata?

 

A Gránit Bank Platinum Mastercard bankkártyájával nem kell aggódnunk az utasbiztosítás miatt, és számos kényelmi szolgáltatást is igénybe vehetünk. A biztosítást a külföldi utazások során a Mapfre nyújtja, 50 millió forintos fedezettel, utazásonként akár 90 napig. A biztosítás fedezi a poggyászkárt, és a gépjárműmentést is tartalmazza a csomag, így külön autó asszisztencia szolgáltatásra sincs feltétlenül szükség. A kártya mellé kínált utasbiztosítás sportok tekintetében széles körűen véd, így például búvárkodás (40 méterig), vitorlázás, canyoning vagy rafting esetén is.

 

A reptereken számos kényelmi funkciót is biztosít a Platinum kártya:

 

  • a kártyatulajdonos, egy vendége, illetve a velük utazó 18 év alatti gyermekek díjmentesen használhatják a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatását
  • díjmentesen beléphetnek a kártya felmutatásával
    • a budapesti repülőtéren a Mastercard Airport Lounge-ba
    • és a bécsi reptéren a VIENNA Lounge és SKY Lounge várókba

 

Továbbá havonta két alkalommal ingyenesen és korlátlanul lehet készpénzt felvenni külföldön, belföldön pedig négy alkalommal. A külföldi készpénzfelvételnél érdemes figyelni az ATM-et, mert arra a Gránit Banknak nincs hatása, ha a külföldi ATM-et üzemeltető szolgáltató számol fel extra díjat. 

 

Az online vásárlási biztosítás egy évvel meghosszabbított gyári jótállásra jogosít fel, emellé pedig termékbiztosítás is jár, amelynek az igénybe vételéhez a mastercard.hu/biztositas oldalon kell regisztrálni. Szintén vonzó kedvezmény, hogyha ugyanazt a terméket jobb áron találjuk meg, mint a vásárlás idején, akkor a bank megtéríti a különbséget. 

 

Az egyéb kedvezmények között találhatunk továbbá 

 

  • a Maternity Magánklinikán igénybe vehető 10-15 százalékos kedvezményeket, 
  • 2023. december 31-ig díjmentesen igénybe vehető az Aquaworld gyorsítósávja és az emeleten elkülönített öltöző, 
  • valamint korlátlan hozzáférést a PressReader applikáció használatához. 

 

A Gránit World Elite Metal bankkártyával elérhető az összes Platinum kártyás kedvezmény és szolgáltatás, emellett emellett több exkluzív szálláshelyen is kedvezményesen lehet ezzel a kártyával szobát foglalni.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!