Mindenkinek jut a napelem pályázat ingyen támogatásából

Nem kell pontozással nyerni, mindenki kap a napelem pályázat ingyen millióiból

Mindenkinek jut a napelem pályázat ingyen támogatásából

Nem kell pontozással nyerni, mindenki kap a napelem pályázat ingyen millióiból

Bank360 tartalom
2022-03-29 Frissítve: 2022-10-13
2022-03-29 Frissítve: 2022-10-13
20062222

Nem kell számolgatni, mire lesz elég a plusz pont, végül minden jogosult megkaphatja az igényelt támogatását a napelem pályázaton. Ha még marad pénz, újra lehet rá pályázni.

 

Az egyik legkedvezőbb lakáskorszerűsítési lehetőséget kínálta az a napelem pályázat, amelynek az első körében több mint 200 milliárdot oszt szét az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Előzetesen nagy matekozás ment arról, hogy maradhat-e támogatás azoknak, akik nem szereznek pluszpontot, vagy nem eleget a pályázati kiírások alapján. E szerint ugyanis előnyben részesültek az elbírálásban a pályázók a 18 év alatti gyerekek számának függvényében, valamint arra is pluszpontokat lehetett kapni, ha valaki hátrányos, támogatandó településről jelentkezett. 

 

A december elején indult, több körös pályázaton tetőre telepített napelemes rendszerre 2,9 millió forintot, a mellé felszerelt hőszivattyús fűtőrendszerre és egyéb energetikai korszerűsítésre akár 11,3 millió forintnyi támogatást lehetett elnyerni. A támogatási összeg fedezi a regisztrált vállalkozó által elvégzett, a program céljának megfelelő felújítás költségét, vagyis ideális esetben egy forintot sem kell fizetnie a tulajdonosnak.

 

A pályázaton 4,85 millió forint alatti éves átlagos jövedelmű tulajdonosok indulhattak. Az ingatlannak pedig olyan műszaki állapotban kell lennie, hogy a beszerelés külön ráfordítás nélkül is megvalósítható legyen. Ha ez nem áll fenn, még a pályázat előtt önerőből fel kell újítani. Ehhez azonban igénybe lehet venni például a 2022 végéig még élő lakásfelújítási támogatást, és a hozzá kapcsolódó kedvezményes hitelt.

 

Mostanra kiderült, hogy azok jártak jól, akik akkor is beadták a pályázatukat, ha nem vagy nem sok pluszpontot tudtak felmutatni. A minisztérium államtitkára, Steiner Attila ugyanis bejelentette, hogy mindenkinek jut támogatás a lakossági napelem pályázat keretéből, aki megfelel a jogosultsági feltételeknek.

 

Összesen több mint 40 ezer kérelem érkezett. A pályázati folyamat a hiánypótlásoknál tart, de akiknél erre nincs szükség, akár már meg is kaphatták a jogosultságról szóló értesítést. Az elbírálások végeztével kiderül, mennyi marad a 203 milliárd forintos keretösszegből, és annak a maradékára is lehet majd jelentkezni.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!