Alig látszik az új mikrohitel kamata

Nem tréfa! Egyszázalékos kamatú hitel indult kisvállalkozásoknak

Alig látszik az új mikrohitel kamata

Nem tréfa! Egyszázalékos kamatú hitel indult kisvállalkozásoknak

Bank360 tartalom
2022-08-29 Frissítve: 2022-10-22
2022-08-29 Frissítve: 2022-10-22
29047370

Ki kellett várni, de csak elindult végre az új Széchenyi kölcsönök közül a Mikrohitel MAX is. Ennek lehetne akár MIN is a neve, hiszen a jelenlegi piaci kamatok mellett már szinte ingyenesnek számít a fix 1 százalékos kamatával. 

 

Augusztus 29-től igényelhető a Széchenyi Kártya Program MAX legújabb eleme, a Széchenyi Mikrohitel MAX, amely speciálisan a mikro- és kisvállalkozások fejlődését segítő Széchenyi Kártya konstrukció – jelentette be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

 

A Széchenyi Kártya Program GO! konstrukció helyébe lépő MAX termékeit augusztustól igényelhetik a vállalkozások. Az előzetesen bejelentettek közül a mikrohitel kivételével már valamennyi elindult hetekkel ezelőtt. A legkedvezőbb, a mikrohitel maradt utoljára, amelynek a vállalati hitelek piacán jelenleg jellemző kamatokhoz képest szinte nevetségesen alacsony a költsége.

 

A mostantól igényelhető Széchenyi Mikrohitel MAX kifejezetten a mikro- és kisvállalkozások fejlődését segítő állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatásban részesített beruházási hitel, amely szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas.

 

Finanszírozható főbb hitelcélok: 

  • klasszikus beruházási célok (például új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb, jármű kategóriába nem tartozó tárgyi eszköz beszerzés akár az agrárszektorban is)
  • forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20 százaléka erejéig,
  • a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási hitelek kiváltása.

 

A Széchenyi Mikrohitel MAX a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 1% nettó kamatszinten, a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el.

 

További hitelparaméterei:

  • Az igényelhető hitelösszeg legfeljebb 50 millió forint.
  • A hitel maximális futamideje 120 hónap.
  • Kezdő vállalkozások is igényelhetik.

 

A KAVOSZ honlapján közzétették a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatának Széchenyi Mikrohitel Konstrukció Szabályzatát, illetve az igényléshez szükséges dokumentumok. A hitelkérelmek benyújtására a Széchenyi Kártya Program eddigi termékeihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ regisztráló irodáiban van lehetőség. 

 

Lényegében a mikrohitel elindulásával vált teljessé a MAX termékek köre. Ezek közül a Folyószámlahitel MAX, a Likviditási Hitel MAX, a Beruházási Hitel MAX és a Széchenyi Lízing MAX már korábban igényelhetővé vált. A részletes feltételeikről és a folyósító bankokról, lízingcégekről itt írtunk.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!