diákhitel

A családtámogatások megmaradnak a járvány ellenére is - új diákhitel jön

diákhitel

A családtámogatások megmaradnak a járvány ellenére is - új diákhitel jön

Veres Patrik
2020-04-08 Frissítve: 2022-06-27
2020-04-08 Frissítve: 2022-06-27
8242676

CSOK, babaváró hitel, jelzáloghitel-elengedés és nagycsaládos autóvásárlási támogatás is érintetlen marad a koronavírus ellenére is.

 

Frissítés 2020.04.14.: Újabb részletek derültek ki az új diákhitelekről. A felsőoktatási hallgatóknak legfeljebb 500 ezer, a felnőttképzésekben részt vevőknek maximum 1,2 millió forint összegben lesz elérhető a kamatmentes konstrukció május 1-től. Nem minden felnőttképzésben tanuló igényelheti majd az akár 1,2 millió forintot, a képzések körét hamarosan meghatározzák. 

 

A családtámogatás erre a termékre is érvényes, tehát a második gyermek születésekor a kormány elengedi az édesanya diákhitelének felét, a harmadik gyermek után pedig a diákhitel-tartozás egészét. 

 

További újdonság, hogy a kormány a szabad felhasználású Diákhitel1 maximális keretét augusztus 15-től több mint kétszeresére, 150 ezer forintra emeli, június 15-ig és december 31-ig meghosszabbítja annak igénylési határidejét, és az első félévére visszamenőleg is igényelhetővé teszi maximum 350 ezer forint értékben.

 

A nyelvtanulási diákhitel megszűnik, az eddig felvett hitelek pedig májustól kamatmentessé válnak - tudatta a vezérigazgató.

 



 

A koronavírus okozta gazdasági kihívások ellenére is elérhetők maradnak a családtámogatási kedvezmények, így a csok, babaváró hitel, jelzáloghitel-elengedés és a nagycsaládos autóvásárlási támogatás is rendelkezésre áll - jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Szintén marad a nagyszülői gyed és a négy gyerekes anyukák szja-mentessége.

 

Az államtitkár kiemelte: a törlesztési moratórium több mint négymillió hitelesnek nagy segítség lehet. A moratórium vonatkozik a csokhoz felvett hitelekre is és a babaváró támogatásra is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a második gyermek születésétől 1 millió forintot engednek el a fennálló jelzáloghitel-tartozásokból és további egy-egy millió forintot minden további gyermek születése után.

 

Nagycsaládos autóvásárlási támogatás esetén is könnyítést vezetett be a kormány: ha a támogatást már megítélték, a vészhelyzet elmúltával 60 nap áll rendelkezésre, hogy a szerződést is megkössék, így nem kell újabb adminisztrációs köröket futni később.

 

Új diákhitel az átmeneti időszakra

 

Új diákhitel is érkezik: félmilliós forintos, kamatmentes, szabad felhasználású diákhitelt kínál a kormány az egyetemisták számára. 

 

Arról már korábban írtunk, hogy diákhitelekre - akár az újakra is - érvényes a hitelmoratórium. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!