Speciális kedvezmények diákszámlákra, fesztiválbelépő féláron

Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: van miből választania a diákoknak

Speciális kedvezmények diákszámlákra, fesztiválbelépő féláron

Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: van miből választania a diákoknak

Vrazsovits Rita
2023-07-01 Frissítve: 2023-08-14
2023-07-01 Frissítve: 2023-08-14
33304214

Sok fiatal 14 évesen vagy még előbb megnyitja az első bankszámláját, és akár 26 éves koráig élvezheti a kedvezményes feltételeket. Amellett, hogy általában díjmentes a számlavezetés és a bankszámlakivonat, nem kell sokat fizetni a tranzakciókért és a bankkártyáért sem. Sőt utóbbi akár díjmentes is lehet, ha kifogunk egy kedvező ajánlatot.

 

A kedvezményes diákszámlák között is meg lehet találni azokat, amelyek az éves díjat tekintve még annál az évi néhány ezer forintnál is olcsóbbra jönnek ki, mint amihez hozzászoktunk. A legtöbbet az éves kártyadíjak terén lehet faragni, mivel általában ez kerül a legtöbbe a diákoknak.

 

Az OTP Bank Junior számlája mellé például teljesen díjmentesen lehet Mastercard bankkártyát igényelni 7 éves kortól, ennek kibocsátási és éves díja 0 forint, ahogy a számlavezetés is díjmentes - mindez egészen 0 és 24 év között.  A fiatalok számára emellett folyamatosan elérhető az OTP Junior Kedvezményprogram, amelyben a partnereknél 5-30 százalék közötti visszatérítést biztosít a bank a kártyás vásárlások esetén. A partnerek listája időről-időre frissül, legújabb partnerként a Campus Fesztivál is csatlakozott, így a 2023. július 7-ig újonnan nyíló bankszámlák 16 év feletti tulajdonosai akár féláron (50%-os, maximum 10 000 forint értékű egyszeri kedvezménnyel) vásárolhatnak napi jegyet a Campus Fesztiválra. Az összeget a bank a következő hónapban téríti vissza.

 

A kedvezményprogram mellett 14 év felett a Junior ügyfelek számára is elérhető díjmentesen az OTP MobilBank összes funkciója, ilyen például a Kiadásfigyelő. Emellett kifejezetten a fiataloknak fejlesztett applikáció a Junior Next, amellyel kikalkulálható, mennyi pénzre lesz szüksége havonta egy egyetemistának, támogatja a felhasználót az első megtakarításaiban. Tanácsot ad a karrierépítésben, pályaorientációban, és akár önkéntes munkát is segít találni. Az alkalmazásba minden 16 éves regisztrálhat, nem szükséges hozzá OTP Bank ügyfélnek lenni.

 

Az Erste Bank az időszakos akciók mellett személyre szabott kedvezménnyel próbálja meg vonzóbbá tenni a diákok számára a szolgáltatást. Három lehetőséget ajánl azoknak, akik számlát nyitnak, ezek közül egyet lehet választani, számlahasználattól függően: átutalási kedvezményt, kedvezményes Őrszem SMS szolgáltatást, kedvezményes dombornyomott kártyát. A diákszámlához több kártya közül lehet választani, ezek között nagy a szórás, hiszen a legolcsóbb kibocsátási és éves díja 2030-2692 forint, a többié viszont már 6631-nél kezdődik, és egészen 29 768 forintig tart, igaz, az utóbbi már egy Matercard Gold.

 

A Gránit Banknál az ügyfélajánlással lehet plusz zsebpénzre szert tenni: egy kóddal tíz ismerőst is meg lehet hívni, és minden számlanyitás után 8000-8000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Digitális számlacsomag választása esetén a Neo, nem dombornyomott bankkártya 26 éves korig díjmentes. A bank 6 éves kortól biztosítja online számlanyitással a havidíjmentes Family Junior számlát és ingyenes bankkártyát, emellett a kisiskolásokra szabott Family applikációval az előtakarékosságot, valamint a bevételek és a kiadások folyamatos követését is.

 

A K&H Banknál is működik ajánlóprogram, amelyben a diákszámlával rendelkezők is részt vehetnek: a személyes ajánlóikkal három ismerőst lehet meghívni, amivel összesen 30 ezer forint gyűjthető össze. A bankkártya a 14-18 éves korosztálynak az első évben ingyenes, a második évtől pedig féláron, 4155 forintba kerül. 18-26 év között az első év szintén ingyenes, a második évtől 25 százalékos kedvezménnyel 6232 forintba kerül az éves díj. Már nem tanuló, pályakezdő fiataloknak 26 év alatt a Mastercard nyombornyomott kártya 8310 forintba kerül. 

 

Az MBH Banknál a diákszámlához igényelhető Mastercard Standard, illetve VISA Classic bankkártya kibocsátási díj megfizetése nélkül igényelhető, emellett az éves kártyadíj is 0 forint. 

 

A Raiffeisen Bank diákszámlája, a Yelloo 14 éves kortól érhető el, és 25 éves korig lehet ebben a csomagban maradni. A Yelloo csomaggal csatlakozni lehet a Yelloo Klubhoz, ami további kedvezményekkel jár, például konditerembe vagy kiállításokra. A csomaghoz igényelhető VertiCard első kibocsátása és az első éves kártyadíja is ingyenes.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!