orvosok

Összefogtak a magánegészségügy nagyágyúi 

orvosok

Összefogtak a magánegészségügy nagyágyúi 

Herman Bernadett
2023-10-09 Frissítve: 2023-11-11
2023-10-09 Frissítve: 2023-11-11
35118106

Egyre fontosabb a lakosság számára az egészségügyi öngondoskodás, ezért a magánegészségügy három szereplője, az OTP Egészségpénztár, a Budai Egészségközpont és a Foglaljorvost.hu összefogott, hogy a finanszírozás, az orvoslás és a betegirányítás jobb összehangolásával vonzóbb szolgáltatást tudjanak nyújtani.


 

Az idei év nem várt növekedést, valódi áttörést hozott az OTP Egészségpénztár számára. A tavalyi évhez képest ugrásszerűen nőtt a pénztártagok száma, és átlépte a 350 ezer főt, az év első hét hónapjában több mint 11 milliárd forintnyi befizetés érkezett a pénztárhoz, ami 29 százalékos bővülést jelent a tavalyi évhez képest.

 

A számok azt mutatják, hogy a nehéz és bizonytalan gazdasági helyzet megfontoltabbá, tudatosabbá tette az embereket, így nyitottabbak lettek az olyan megoldásokra, amikkel csökkenthetik a kiadásaikat. A pénztári számla terhére olyan költségek is elszámolhatóak, mint a fogászati beavatkozások, gluténmentes élelmiszerek, nőgyógyászati, urológiai vizsgálatok, babaápolási termékek vagy éppen a lakáshitel-törlesztés. Az egészségszámla további előnye, hogy a pénztári befizetések után 20 százalék (évente maximum 150 ezer forint) személyi jövedelemadó-visszatérítés igényelhető. 

 

Egyre keresettebb a magánorvosi ellátás

 

A legnépszerűbb szolgáltatási cél idén eddig a magánegészségügy: a szemészet, fogorvosi szolgáltatások, szülészet-nőgyógyászat és a labor. Itt a tranzakciók számában idén 27 százalékos, összegben pedig 40 százalékos a növekedés volt - mondta Kovács Tamás Attila, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója. 

 

,,A Budai Egészségközpontban mi is az előzetes várakozásinkat meghaladó növekedést tapasztalunk mind a járó- mind a fekvőbeteg ellátásban, és ez minden finanszírozási formára, így az egészségpénztáron keresztül érkező ügyfelekre is igaz, akik kedvezményben is részesülnek. A népszerűségünk részben betudható a rövid várakozási időnek, másrészt annak, hogy 45 szakterületen és három helyszínen szolgáljuk ki pácienseinket. 2024-től további fejlesztéseket tervezünk, melyek a  járó- és fekvőbetegellátást egyaránt érintik” – tette hozzá Csernavölgyi István, a Budai Egészségközpont vezérigazgatója.


 

Az OTP Egészségpénztár által nyújtott finanszírozási háttér mellett fontos szerepe van a pácienseket a gyors és minőségi szolgáltatókkal összekötő ellátásszervezőnek, amely az optimális betegutat biztosítja a nehezen kiismerhető rendszerben. ,,A Foglaljorvost.hu 2011-es alapítása óta azon dolgozik, hogy digitális platformként összekösse a magánegészségügyi szolgáltatókat és az ellátást kereső pácienseket. A portál a jelenlegi recessziós gazdasági környezetben stagnáló magánegészségügyi szektorban is folyamatos növekedést ér el. A háztartások nehezebb jövedelmi helyzetére utal, hogy a páciensek egyre árérzékenyebbek, erre reagálva a Foglaljorvost.hu árfigyelőt, last minute árakat és bankkártyás időpontfoglalást vezetett be " – emelte ki Straub Fanni, a Foglaljorvost.hu ügyvezető igazgatója.


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!