dollárt tartó ember

Súlyosat lépett az OTP: bukhatod a folyamatban lévő babaváró igénylésedet, de van itt még más is

dollárt tartó ember

Súlyosat lépett az OTP: bukhatod a folyamatban lévő babaváró igénylésedet, de van itt még más is

Veres Patrik
2020-03-20 Frissítve: 2022-01-18
2020-03-20 Frissítve: 2022-01-18
7640604

 

Az OTP Bank a mai naptól befogadott hiteligénylések esetén jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit - értesült a Bank360.hu. A szigorítás előszele lehet annak, ami az 5,9 százalékos THM-ű személyi kölcsön igénylőire vár.

 

Az OTP Bank emelte a hiteligényléshez szükséges minimum jövedelmeket a mai nappal a jelzáloghiteleknél, babaváró hitelnél 

 

egységesen 75 000 forintról 100 000 forintra.

 

Míg az áruhitelek esetében 40 000 forintról 75 000 forintra nőtt az elvárt minimum jövedelem.

 

A bank az alábbi jövedelmeket kizárta, ezek igazolva sem számíthatnak az elfogadott források közé:

 

 

Ingatlanhitelek esetében további szigorítás, hogy nem fogadható el határozott idejű munkaviszony. Ugyanez a helyzet a babaváró hitel igénylésénél, kivéve, ha az igénylő honvédségi vagy magyar minisztériumi alkalmazott.

 

Elutasíthatják a biztosnak vélt babavárós igényléseket

 

A már folyamatban lévő babaváró hitelek és ingatlanfedezetű hitelek igénylése elutasításra kerülhet, ha az ügyfél nem tudja teljesíteni az új minimum jövedelmi feltételt, vagy a most kiesett jövedelemforrások valamelyikével igényelt hitelt.

 

Ráadásul a más banktól származó projekthiteles, vagy anélküli társasházak vásárlása esetén a kivitelezővel sem köthető együttműködési megállapodás, ha pedig már van ilyen, csak akkor fogadhatók be a lakossági hitelkérelmek, ha közel nulla energiaigényű lakásról, épületről van szó. 

 

A projekthitel nélküli társasházi lakások építésére adott szakaszos finanszírozású új kölcsönök befogadását is felfüggesztették és azokat is, amelyeknél az épület nem felel meg a nulla energiaigényű minősítésnek.

 

Mi lesz az 5,9-es hitel sorsa?

 

A mostani általános szigorítás alapján nem sok jót tartogat a jövő azoknak, akik tényleg bajba kerültek és várják az új szuperkölcsönt, amelyre a Bank360.hu oldalán előregisztrálhatnak az érdeklődők

Nagy kérdés, hogy a kormány által  5,9 százalékos THM-mel maximalizált fogyasztási hiteleket milyen feltételekkel kínálják majd a bankok, hiszen csak nagyon alacsony kockázati költség mellett tudnak ilyen olcsón hitelezni. Mindezek alapján félő, hogy csak egy nagyon szűk, megbízható ügyfélréteg számára lesz elérhető, akiknek viszont valóban szüksége lenne az áthidaló segítségre, bezárul ez a lehetőség.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!