Ha már úgyis váltani kell, érdemes spórolni

Ráhajtottak a bankok a kata árvákra: most érdemes számlát váltani!

Ha már úgyis váltani kell, érdemes spórolni

Ráhajtottak a bankok a kata árvákra: most érdemes számlát váltani!

Vrazsovits Rita
2022-09-16 Frissítve: 2023-01-24
2022-09-16 Frissítve: 2023-01-24
29288501

Több bank is kedvezményekkel csábítja a volt katás vállalkozásokat. Van, ahol elengedik a számlavezetési díjat a számlanyitást követő időszakban, míg máshol az ügyfélajánlásokkal lehet kiaknázni akciókat és plusz pénzre szert tenni. Összegyűjtöttük az aktuális kedvező számlacsomagokat mikro- és kisvállalkozásoknak. 

 

A katások túlnyomó többségének szeptembertől új életet kellett kezdeni, minimum adózási szempontból. Sokaknak ez az eddigi vállalkozási formájuk megváltoztatását is jelentette, aminek következtében vagy új bankszámlára van szükségük, vagy/és az eddigi vált szinte fölöslegessé.

 

A bankok erre ráérezve új kedvezményeket is kínálnak a mikro- és kisvállalkozásoknak. Akciókkal bombázzák azokat, akiknek feltehetően új számla kell, és azokat is, akik minimalizálnák a megtartott, de forgalom nélküli cégük számlaköltségét. Többen a már eddig is meglévő kedvezményeiket ajánlják fel a volt katásokat.  

 

A CIB Bank ajánlóprogramjában, a Welcome Programban lakossági és kisvállalati ügyfelek is részt vehetnek, utóbbiak esetében ajánlott ügyfelenként akár 30 ezer forint jóváírás is megszerezhető, legfeljebb 5 alkalommal. A bank emellett környezetvédelmi vállalást is tesz: minden új ajánlott ügyfél után egy darab facsemetét ültetését vállalja, amelyet az Erdőmentők Alapítvány hajt végre. 

 

Az Erste Bank a 100 forintos számlacsomagját tette még kedvezőbbé, melyet a kezdő, illetve alacsonyabb árbevételű vállalkozások számára kínál. 2022. október 31-ig történő számlanyitás esetén elengedik a számlavezetési díjat az első 12 hónapban. Emellett a vállalkozások kedvező díjjal utalhatnak elektronikusan és a bankkártya kibocsátásért sem kell fizetniük az első évben. Az Erste a 100 forintos számlacsomagot azoknak a vállalkozásoknak ajánlja, amelyek

  • most indulnak, vagy kisebb az árbevételük,
  • valamely cégcsoport kisebb forgalmú vállalkozásai,
  • árbevételük szezonális jellegű.

 

Az Erstének emellett ajánlóprogramja is van, amellyel legfeljebb 300 ezer forintos díjkedvezményre lehet szert tenni. Az elsődleges feltétel, hogy mikrovállalkozás ajánlja az Erste szolgáltatását más mikrovállalkozásnak, így ajánlásonként a cég nettó éves árbevételétől függően 20-60 ezer forintra lehet szert tenni. Ha az ajánlott mikrovállalkozás árbevétele nem haladja meg az 50 millió forintot, akkor az ajánló 20 ezer forint díjkedvezményt vehet igénybe. Az 50-300 millió forintos bevétellel rendelkező cégek ajánlása után 60 ezer forint jár. Összesen öt cég ajánlására van lehetőség, így érhető el a maximális, 300 ezer forintos kedvezmény.

 

A díjkedvezményt akkor kapja meg az ajánló, ha az ajánlott vállalkozás a számlanyitást követő három hónapon belül legalább kettő kimenő tranzakciót indít, összesen minimum 200 ezer forint értékben.

 

Az alábbi számlacsomagoknál az ajánlottak számára az Erste elengedi az első három havi számlavezetési díjat:

  • Erste Széchenyi Kártya pénzforgalmi számla
  • Erste Jólkönyvelő Számlacsomag
  • Erste Jólkönyvelő Extra Számlacsomag
  • Erste Jólinduló Számlacsomag
  • Erste TriplaJó Számlacsomag
  • Erste TriplaJó XL Számlacsomag
  • Erste Black Friday Kereskedői Számlacsomag
  • Erste Smart Számlacsomag
  • Erste Válogatás Plusz Számlacsomag
  • Erste Agro Számlacsomag
  • Erste 100 Forintos Számlacsomag

 

A K&H Banknál is van akciós számlanyitási lehetőség az induló vállalkozások számára. A K&H start extra számlacsomag havi díját nem számolják fel a számlanyitástól számított 6 hónapig.

 

Induló vállalkozásnak az számít, amelynek az alapítása, bejegyzése, nyilvántartásba vétele a számlanyitás dátuma előtt legfeljebb egy naptári éven belül történt. Ezt igazolni kell a számlanyitáskor. Társas vállalkozások esetén a bank ellenőrzi, hogy mikor történt meg a cég bejegyzése, egyéb vállalkozási formák esetében pedig a nyilvántartásba vételi dátum igazolására szolgáló dokumentumot kell bemutatni. 

 

Egy éven keresztül kínál ingyenes számlavezetést az MKB Bank. Az akció a Lépték Számlacsomagokat érinti, ezen belül az Alap és a GO csomagokat, melyeket mikro- és kisvállalati ügyfelek vehetnek igénybe. Az új ügyfelek 2022. november 30-ig történő számlanyitás esetén vehetik igénybe a kedvezményt.

 

Emellett egy egyedi kedvezményben is részesülnek azok a vállalkozások, amelyek az MKB-nál nyitnak számlát: weboldal készítési lehetőséget biztosítanak egy partnerükkel a cég részére, amelyhez egy évig díjmentes üzemeltetés is igénybe vehető. 

 

A Lépték Go igénylése esetén a bank 50 százalékos kedvezményt biztosít az új ügyfelek részére a Lépték Alap szolgáltatáscsomagból. A számlavezetési díjat mindig a tárgyhónapot követő hónap 10-ig írják jóvá. A Lépték Go csomaggal együtt jár:

  • egy MKB Mastercard Unembossed forint alapú nemzetközi bankkártya 0 forintos éves díjért vagy 
  • egy MKB Mastercard Silver Business forint alapú nemzetközi bankkártya 50 százalék kedvezményes éves díjért,
  • MKB mobilalkalmazás díjmentesen,
  • MKB NetBANKár (1 felhasználó számára) vagy MKB NetBANKár Business díjmentesen és szerződéskötési díj nélkül.

 

A Lépték Go csomagra vonatkozó kedvezmény 12 hónapig érvényes, a 13. hónaptól a 24. hónapig 50 százalék kedvezményt biztosítanak az új ügyfelek részére a Lépték Alap szolgáltatáscsomagból. A havídíjat a számlaforgalom határozza meg: minél nagyobb a forgalom, annál többet kell fizetni a számlavezetésért. 

 

A Raiffeisen Bank szintén ajánlóprogrammal motiválja a meglévő és csábítja az új ügyfeleket. 2022. szeptember 30-ig a sikeres ajánlások után a maximum összegyűjthető jóváírás 250 ezer forint. Ezt az alábbi módon lehet összegyűjteni a kisvállalati számlacsomagoknál:

  • a Vállalkozói Aktív Számlák, a Könyvelői, a Patika, az Ügyvédi és az Europay számlacsomagok esetén
    • az ajánlott vállalkozásnak 20 ezer forintot,
    • az ajánló cégnek pedig az ajánlott cég bevételétől függően 20 ezer vagy 50 ezer forintot ír jóvá a bank.

 

50 millió forintos árbevétel alatt 20 ezer forint, 50 millió forint felett pedig 50 ezer forint a jutalom. Az akció a szeptember 30-ig megnyitott számlák esetén érvényes. A nem akciós jóváírás mértéke 10 ezer forint, viszont a 2022. július 1. és 2022. szeptember 30. között megnyitott új számlák esetén további 10 ezer forint jóváírásban részesülhet az ajánló ügyfelenként, ha az ajánlott kisvállalati ügyfél POS szolgáltatást vesz igénybe. 

 

A kedvezményben azok a kisvállalkozások vehetnek részt ajánlóként, amelyek a Raiffeisen ügyfelei, és az éves árbevételük nem haladja meg 296 millió forintot. Ajánlott az lehet, aki kisvállalati ügyfélként, ajánlókód megadásával a promócióban részt vevő számlák valamelyikét megnyitja. Új ügyfélnek az számít, aki a számlanyitást megelőző hat hónapban nem vezetett a banknál számlát.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!