Legalább adminisztráció szempontjából megpróbál hasonló helyzetet teremteni a NAV azoknak az átalányadózóknak, akik a katából kiszorulva választották ezt az adózási formát. 
29782232
Több bank is csábítja a volt katás vállalkozásokat. Van, ahol elengedik a számlavezetési díjat a számlanyitást követő időszakban, máshol az ügyfélajánlásokkal lehet plusz pénzre szert tenni.
29288501
Nemcsak albérletbe adhatjuk a lakásunkat, házunkat vagy annak egy részét, hanem magánszálláshelyként is hasznosíthatjuk, például az Airbnb-n hirdetve. Érdemes megnézni, hogyan adózzunk utána, és milyen kötelezettségeink vannak még vele. 
29288072
Akár teljesen eleshetnek bizonyos állami támogatásoktól a katából kieső vállalkozók, és a hitelfelvételük is megnehezedik. Amikor a folytatásról döntenek, erre is érdemes figyelniük. 
29073197
Augusztus 31-én a katások túlnyomó többségének megszűnik a katás léte. Az utolsó napon azonban még katássá tehető olyan bevétel is, amit csak később szerez meg a bt. vagy az egyéni vállalkozó. Az összeghatárra azonban nagyon kell figyelni.
29072603
Százezrek keresik most, hogy mihez kezdjenek, hogyan adózzanak a kata elvesztése után szeptembertől. Az egyik lehetőségük a vonzóbbá tett ekhózás. Segítünk a választásban, leírunk minden fontosat az ekhóról. 
28836017
Rögtön átalányadós egyéni vállalkozó lehet a katás adózását elvesztő bt. beltagja, ha bejelenti cége egyszerűsített végelszámolását, valamint csaknem megfelezik az ekhót a katából menekülőknek.
28812707
Augusztus végével a betéti társaságok automatikusan elvesztik a katás státuszukat. Sok tulajdonosnak ezért már csak púp lesz a hátán a bt.-je. Szerencsére viszonylag egyszerűen meg is szüntetheti, ha már nincs rá szüksége.
28747433
A jelenleg katázó egyéni vállalkozók és bt.-sek többsége váltani kényszerül szeptembertől, és ez alaposan megváltoztatja a hitelfevételi lehetőségeiket is.
28719542
Az új törvény a szeptembertől megmaradó katások életét szabályozza, de van benne a katát kényszerűségből befejezők számára is egy nagyon fontos búcsúajándék, ami viszont akár csapda is lehet.
28424579
Azoknak, akiknek a katát kihúzták a lába alól, az szja szerinti átalányadózás jelenthet alternatívát. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat erről az adózási formáról.
28292324
Hitelösszeg (Ft)
Futamidő (hó)
bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!