Nyitási kedvezményeket kínálnak a bankok a kata árváknak

Versengenek a bankok a váltani kényszerülő katásokért

Nyitási kedvezményeket kínálnak a bankok a kata árváknak

Versengenek a bankok a váltani kényszerülő katásokért

Vrazsovits Rita
2022-08-04 Frissítve: 2022-10-06
2022-08-04 Frissítve: 2022-10-06
28726004
28718564

A szeptembertől katájukat vesztő bt.-seknek és egyéni vállalkozóknak nemcsak új adózási formát kell választaniuk, hanem sokuknak új bankszámlát is. Megnéztük, melyik bank mivel igyekszik magához csábítani a kisvállalkozókat.

 

Szeptembertől sok katás vállalkozásnak és vállalkozónak kell váltania az új kata szabályok miatt. A kényszerű változtatás nemcsak a hiteligénylésükre lehet hatással, sok érintett esetében új  vállalkozói számlanyitási kötelezettséget is jelenthet. Van már olyan bank, amelyik kifejezetten erre tekintettel hirdetett kedvezményes számlanyitási akciót, másoknál pedig ettől függetlenül vannak aktuális kedvezmények az új kisvállalkozó ügyfeleknek. 

 

Az OTP Bank kifejezetten a kata átalakulására tekintettel számlanyitási kedvezményt hirdetett Start számlacsomagjában az egyéni vállalkozók számára. Ennek keretében elengedi a Start számlacsomagra újonnan szerződő egyéni vállalkozók számára a számlavezetési díjat három évre. Az akció 2022. július 20-tól visszavonásig, de legkésőbb 2022. szeptember 20-ig tart.

 

A CIB Banknál 2022. július 25-től egyedi kedvezményekkel tudnak a katás vállalkozók pénzforgalmi számlát nyitni. A kedvezménycsomag része a számlavezetési díj elengedése, az ingyenes NAV utalás, valamint számlától függően egyéb választható kedvezmények.

 

Az Erste Bank újonnan alapított vállalkozások, például bt.-k vagy kft-k számára a Jólinduló számlacsomagot kínálja, mellyel a banki költségek jelentős része megtakarítható az első 12 hónapban. A csomag havidíj mentes, és az elektronikus utalások esetén is csupán a tranzakciós illeték mértékével megegyező díjat kell megfizetni. 

 

A K&H Bank egy év ingyenes számlavezetési időszakot biztosít a vállalkozók számára.

 

A Raiffeisen Banknál 2022. szeptember 30-ig új kisvállalkozói számlát nyitó ügyfelek számára 12 hónapig díjmentes a számlavezetés, valamint ezen felül az első 6 hónapban kedvezményes elektronikus forint átutalást biztosítanak korlátlan számban az ügyfél forint alapú főszámlájáról.

 

Az UniCredit Bank a katából más működési, illetve adózási formára váltó kisvállalkozók számára a FixPont számlacsomagot kínálja. Az ezt választó kisvállalkozók havi 199 forintért kedvező kondíciókkal indíthatnak átutalásokat, havidíjmentesen vehetik igénybe internetbanki és telefonbanki szolgáltatásunkat, továbbá az üzleti bankkártya esetében nem kell megfizetni a kibocsátási díjat.

 

A Magyar Bankholding tagbankjai (MKB, Takarékbank) jelenleg dolgozik egy olyan koncepción, ami valamilyen mértékű kedvezményt fog biztosítani azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek a törvénymódosítás miatt kell adózási formát váltaniuk.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!