Az agrártermelők is kaphatnak beruházási MAX hitelt

A mikrohitel után újabb kedvezményes Széchenyi MAX indult 

Az agrártermelők is kaphatnak beruházási MAX hitelt

A mikrohitel után újabb kedvezményes Széchenyi MAX indult 

Bank360 tartalom
2022-09-16 Frissítve: 2022-10-22
2022-09-16 Frissítve: 2022-10-22
29311667

A mezőgazdasági termelők is megkapták az új kedvezményes kölcsönüket a Széchenyi Kártya Programban, már igényelhető az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX, amelynek felvételére már több bank közül is lehet választani.

 

Különösebb hírverés nélkül még egy kedvezményes kölcsönkonstrukció elindult a Széchenyi Hitel MAX termékek között. Legutóbb a mikrohitel indulását jelentette be a Széchenyi Kártya Program gazdája, a KAVOSZ Zrt. Ennek a mikro- és kisvállalkozásokat megcélzó kölcsönnek már szépen gyarapodnak a választható finanszírozói is.

 

A KAVOSZ honlapján igényelhető új termékként a héten elérhető vált az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel MAX is, amelybe az energiahatékonyság javítását és technológiaváltást segítő hitelcélok esetén a többlettámogatott alkonstrukciót is beleértendő. Már meg is vannak az első választható finanszírozó bankok, az Erste, a Gránit, a Takarékbank és a Raiffeisen. (Annyi a különbség köztük, hogy a Raiffeisen csak 296 millió, az Erste pedig csak 300 millió forint éves árbevételű vállalkozások igénylését fogadja el.)

 

Az új MAX hitel a kis- és középvállalkozások számára széles körben felhasználható agrár beruházási célok megvalósítására, illetve hozzájuk kapcsolódó forgóeszközök beszerzésére, így különösen meglévő kapacitások bővítésére, új kapacitások kiépítésére.

 

A hitel segítségével megvalósítható lehetséges hitelcél például immateriális javak beszerzése, ingatlan építése, vásárlása (beleértve a termőföldet is), fejlesztése, ültetvény telepítése, új vagy használt gép, berendezés, jármű, egyéb tárgyi eszköz beszerzése, fejlesztése, tenyészállat beszerzése, tulajdonrész (üzletrész) vásárlása.

 

A KAVOSZ tájékoztatása szerint, ha egy beruházás valamennyi elszámolni kívánt költsége megfelel az energiahatékonyság javítására, illetve technológiaváltást segítésére vonatkozó feltételeknek, magasabb támogatási mértékkel is igényelhető a hitel.

 

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel max valójában a Széchenyi Beruházási Hitel Max agrár változata az alábbi feltételekkel:

  • a hitel összege minimum 1 millió, maximum 400 millió forint
  • 10 százalék önrész kell hozzá
  • a futamidő 13-120 hónap
  • a hitelfelvevő által fizetendő kedvezményes nettó ügyleti kamat fix évi 1,5%/év, az energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő hitelcélokra irányuló alkonstrukció esetén fix nettó 0,5%
  • a nettó kezelési költség évi fix 2%
  • a törlesztést maximum 24 hónapos türelmi idő után kell elkezdeni

 

Az agrárcégek számára ezen felül továbbra is elérhető az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel, amelyet jelenleg a CIB, a Gránit, az Erste, az MKB, az OTP és a Takarékbank.

 

Ennél a hitelnél az aszálykárosult mezőgazdasági termelő és valamennyi állattartó számára hamarosan megnyílik a MAX hitelekhez hasonlóan kedvezményes hitel felvételének a lehetősége. Nagy István agrárminiszter szeptember elején bejelentette, hogy ennek a körnek a körnek a 3 százalékra mérséklődik majd a kamat, a részletek kidolgozása azóta folyamatban van.

 

Az aszálykárosult mezőgazdasági cégeknek arra is lehetőségük van, hogy a már felvett hitelükre törlesztési moratóriumot kérjenek, ennek részleteiről itt írtunk. A Magyar Nemzeti Bank körlevele alapján az új hitelmoratóriumba belépő adósokat enyhébben is elbírálhatják a bankok a hitelkockázati besorolásnál, így nem okvetlen nehezül meg a további finanszírozásuk.

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!