cash-back bolti készpénzfelvétel

Elhárult az utolsó akadály, már csak a boltokon múlik az ingyenes készpénzfelvétel

cash-back bolti készpénzfelvétel

Elhárult az utolsó akadály, már csak a boltokon múlik az ingyenes készpénzfelvétel

Bank360 tartalom
2023-06-29 Frissítve: 2024-02-29
2023-06-29 Frissítve: 2024-02-29
33613070

Az utolsó pillanatban, de csak megjelent az a jogszabály, ami lehetővé teszi, hogy júliustól külön nyilatkozat nélkül havi 40 ezer forintot ingyen felvehessen bankkártyával a boltok kasszáinál. Ezzel jogi akadály nem maradt, már csak az áruházaktól függ, hogy lehetővé teszik-e ezt a vevőiknek.

 

Július elsejétől megnyílik annak a lehetősége, hogy bankkártyával havonta kétszer, összesen 40 ezer forint készpénzt felvehessünk a boltok pénztáraiban is. Annak, aki az ingyenes ATM-es készpénzfelvételt korábban már igényelte, ehhez nem kell semmit tenni a csütörtök este megjelent kormányrendelet szerint. Jogi akadály tehát nem maradt, a bankoknak is kötelező ezt a lehetőséget biztosítani, azonban a kereskedőcégektől függ, hogy ők lehetővé teszik-e ezt a pénztáraiknál. A cash-backnek hívott szolgáltatás eddig nem mozgatta meg sem a bankokat, sem a kereskedőket. Csak a Penny tett lehetővé ilyet meghatározott OTP-kártyák használata esetén.

 

A cach-backnek mostanáig nem volt kötelezően díjmentes összeghatára. A júliustól bevezetett ingyenesség ugyan adhat lendületet az elterjedésének, de ehhez leginkább az kell, hogy a nagy bolthálózatok meglássák ebben a vevő fogási lehetőséget. Az utolsó adminisztrációs akadályt mindenesetre ez elől elhárította a gazdaságfejlesztési miniszter csütörtök este közzétett rendelet. 

 

Az első két alkalommal, együttesen 150 ezer forintig járó ATM-es ingyenes készpénzfelvételhez ugyanis nyilatkozni kell(ett) a banknál, ez a nyilatkozat azonban még nem tartalmazhatta a bolti cash-back igénybevételét is. Azért, hogy ehhez ne kelljen újra nyilatkozni a bankban, a mostani rendelet kimondja: az ingyenes készpénzfelvételről július 1. előtt megtett és vissza nem vont nyilatkozatot úgy kell tekinteni, hogy az az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség mellett a készpénzátvétel szolgáltatás (cash-back) díj- és költségmentes igénybevételére is vonatkozik.

 

Július 1.-től pedig a bankok már beépíthetik a formanyomtatványaikba az ingyenes cash-back megnyíló lehetőségét azok számára is, akik ezután nyilatkoznak a 150 ezres ingyenes ATM-es készpénzfelvétel igénybevételéről. 

 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!