OTP fiók

Eljött az igazság pillanata az OTP-nél: minden bankszámlás ügyfél érintett

OTP fiók

Eljött az igazság pillanata az OTP-nél: minden bankszámlás ügyfél érintett

Herman Bernadett
2024-02-09 Frissítve: 2024-04-10
2024-02-09 Frissítve: 2024-04-10
37258876

Közzétette az új bankszámlaárait az OTP Bank. A csütörtöki ígéretének megfelelően egyes tranzakciók és csomagok díja valóban csak 9,9 százalékkal emelkedik, de sok szolgáltatásnál keményen érvényesítik a 17,6 százalékos tavalyi inflációt. 

 

Ami sok, az sok - gondolhatták az OTP Bank termékfejlesztői, amikor úgy döntöttek, hogy szembemenve a hitelintézet üzletszabályzatával, mégsem emelik meg minden esetben a tavalyi átlagos infláció mértékével, vagyis 17,6 százalékkal a díjakat. 

 

A február 9-én délután megjelent friss hirdetmények szerint márciustól persze szinte minden szolgáltatás drágább lesz, és egyes díjakat valóban 17,6 százalékkal emelnek majd, de a digitális tranzakciók díjai (az elektronikus csatornán kezdeményezett eseti utalások, az elektronikus tranzakciókat tartalmazó számlacsomag elemek, valamint a nem postai számlakivonattal rendelkező számlák számlavezetési díja) az inflációnál mérsékeltebb, 9,9 százalékkal lesz csak drágább.

 

A fióki ügyintézés, és a készpénzfelvétel drága lesz

 

Rosszul járnak viszont azok az ügyfelek, akik még mindig postán kérik a bankszámlakivonatot, ők az inflációval emelt díjon kapják meg a kimutatást. Akik viszont beérik az elektronikus számlakivonattal, 10 százalék alatti emelést tapasztalnak csak. Az ígéretekhez híven az elektronikus tranzakciók díja is egy számjegyű mértékben emelkedik majd, aki viszont a bankfiókban akar átutalásokat intézni, 17,6 százalékkal magasabb díjakkal számolhat márciustól. A fióki készpénzfelvételek minimális díja szintén a tavalyi infláció mértékével növekszik. 

 

A bankkártyák kibocsátási díja és éves díja szintén az inflációval megegyező mértékben emelkedik majd a friss hirdetmény szerint. Az ATM-es készpénzfelvételnél is 17,6 százalékkal emelkednek a díjak, ha az ügyfél nem igényli a 150 ezer forintos ingyenes havi készpénzfelvételi keretetet, és nem fér abba bele. 

 

Az OTP nyilván az elektronikus ügyintézés és tranzakciók felé kívánja terelni az ügyfeleit ezzel az üzleti döntéssel. A Bank360.hu bankszámla kalkulátorának számításai alapján a hazai bankok mind így tesznek, lényegesen olcsóbban jön ki a bankolás azok számára, akik többet használják az elektronikus fizetési eszközöket, például vásárolnak a bankkártyájukkal, mint azoknak, akik készpénzben akarnak hozzájutni a fizetésükhöz. 

 

Sok minden ingyenes marad továbbra is

 

Egyes szolgáltatásoknál továbbra is marad a díjmentesség. A hitelintézet továbbra is díjmentesen biztosítja az OTP Junior számlát (számlavezetés, éves bankkártya díj, valamint Internet és mobilbanki szolgáltatás) a 24 év alattiak számára, valamint az elektronikus átutalás is díjmentes marad a fiatal ügyfelek számára havi 100 000 forintig.

 

Az online utalások esetében minden ügyfél számára továbbra is megmarad az akciós díjmentesség 20 000 forint alatti utalások esetében, havonta összesen 500 000 forint összegig, amihez csupán az ügyfeleknek igényelniük kell a megfelelő kedvezményelemet.

 

Emellett az Árfolyam+ kedvezménycsomag is díjmentes marad, aki ezt beállítja, középárfolyamon vásárolhat bankkártyával a külföldi utazásai során. A szolgáltatás igénybevételének felső limitje duplájára, 600 000 forintra emelkedik, és valamennyi devizanemre érvényes lesz.


 

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!