Tengerparti nyaralás biztosítása

Ennyibe kerül a biztonságunk a tengerparti nyaraláson

Tengerparti nyaralás biztosítása

Ennyibe kerül a biztonságunk a tengerparti nyaraláson

Vrazsovits Rita
2024-05-30 Frissítve: 2024-06-30
2024-05-30 Frissítve: 2024-06-30
39112480

Közeleg a nyári vakáció, amikor a külföldre utazó magyarok közül a legtöbben tengerpartra vágynak, legyen az a szomszéd országban vagy akár a világ másik felén. Bárhová is utazunk, a biztonságunk mindenütt fontos, ezért megnéztük, mit érdemes tudni a tengerparti nyaralásokhoz köthető utasbiztosításokról. 

 

A nyári hónapokban a külföldön vakációzó magyarok többsége Horvátország felé veszi az irányt, a Bank360.hu oldalán megkötött utasbiztosítások alapján az elmúlt két évben déli szomszédunk volt a legnépszerűbb úti cél júniustól augusztusig. A horvát tengerpart vélhetően idén sem veszít a népszerűségéből, a nyaralók egy része azonban távolabbi úti célt választ majd, ha elég vastag hozzá a pénztárcája, akkor például egy távoli egzotikus szigeten. 

 

A tengerparti utazás alapvetően nem veszélyes, azonban baj ezen is érhet bennünket, ezért érdemes rá utasbiztosítást kötni, hiszen az sok váratlan helyzetben húzhat ki bennünket a bajból és segíthet rendezni a felmerülő anyagi károkat. 

 

Válasszunk tengerparti nyaralásra szabott biztosítást

Amikor utasbiztosítást választunk, különböző típusokkal találkozhatunk. Vannak például kifejezetten síeléshez, búvárkodáshoz vagy extrém sportoláshoz megköthető biztosítások, amelyek a választott speciális szabadidős tevékenységhez kapcsolódó kockázatokra is térítenek. Egy átlagos tengerparti nyaralás kevésbé speciális biztosítási szempontból, a Bank360 utasbiztosítás kalkulátorában mégis találhatunk olyan biztosítási csomagokat, amelyet kifejezetten tengerparti nyaraláshoz ajánlanak. Ráadásul a tengerben is végezhetünk olyan sport- vagy szabadidős tevékenységet, amire külön biztosítási ajánlatok vannak.

 

A tengerparti nyaraláshoz köthető alapbiztosítás általában magában foglalja az

 

  • életbiztosítást,
  • balesetbiztosítást, 
  • betegségbiztosítást és a
  • poggyászbiztosítást.

 

Ezek az utazás, a városnézés, illetve a tengerben való fürdőzés során esetlegesen előforduló problémákra egyaránt kínálnak megoldást, legyen szó poggyászkárról, medúzacsípésről vagy egy túlságosan egzotikus fogás megkóstolása utáni gyomorrontásról. 

 

Mennyibe kerül az utasbiztosítás egy tengerparti nyaralásra?

Az utasbiztosítások árát sok tényező befolyásolja és a biztosítók árai között is jelentős különbségek lehetnek, de az tény, hogy az összeg, amit egy egyhetes tengerparti nyaralás biztosításáért fizetünk ki, elenyésző ahhoz képest, amennyibe az utazás kerül, nem is beszélve a felmerülő károk összegéről. Ezért spórolni nem érdemes rajta, cserébe rengeteg kiadástól kímélhet meg bennünket. 

 

Ha egyhetes nyaralás tervezünk, hasonló utasbiztosítási kiadással számolhatunk, bármerre utazunk is. Ha autóval utazunk Horvátországba, akkor autós asszisztenciával kiegészítve egy főre akár 3828 forintért is találhatunk biztosítást, ami egy napra mindössze 550 forint körüli összegre jön ki. Valamivel drágábban, 5557 forintért kifejezetten az Adriai-tengeri nyaralásokra szabott biztosítást is köthetünk, ez azonban kizárólag Horvátországban, Olaszországban, Szlovéniában, Montenegróban és Albániában érvényes. A legdrágább biztosítások 15-17 ezer forintba kerülnek, ezért a díjért magasabb biztosítási összegeket és szélesebb körű védelmet kínálnak a biztosítók, például akkor is fizetnek, ha az elromlott autót külföldi szervizben kell megjavíttatni. 

 

Hasonló árakkal találkozhatunk akkor is, ha egy szintén egyhetes, Seychelle-szigeteki nyaralásra utazunk el repülővel. Az olcsóbb ajánlatok a Bank360 utasbiztosítás kalkulátorában 4331 forintnál kezdődnek, ami egy napra 620 forint körüli összegre jön ki. Emellett még számos 10 ezer forint alatti biztosítást is találhatunk, a legdrágább pedig meghaladja a 22 ezer forintot. Ez utóbbinál, akárcsak a horvátországi kalkulációnál, magasabb térítési összegre és széleskörűbb védelemre számíthatunk. 

 

A Bank360 utasbiztosítás kalkulátorával gyorsan és egyszerűen össze tudjuk hasonlítani az ajánlatokat, ráadásul percek alatt megköthetjük a nekünk leginkább megfelelőt akár az egész családra is.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!