utasbiztosítás nyáron

Megjött a nyár, és a horvát tengerpart két hét alatt lekörözte Olaszországot a magyaroknál

utasbiztosítás nyáron

Megjött a nyár, és a horvát tengerpart két hét alatt lekörözte Olaszországot a magyaroknál

Vrazsovits Rita
2024-06-19 Frissítve: 2024-06-20
2024-06-19 Frissítve: 2024-06-20
39494767

A tavaszt ugyan Olaszország nyerte a magyar utazóknál, de a nyár beköszöntével Horvátország már két hét alatt átvette a vezetést - derül ki a Bank360-nál kötött utasbiztosítások adataiból. A külföldi utak hosszabb lettek júniustól, a biztosításunkat viszont ugyanúgy közvetlenül az indulás előtt szeretjük megkötni. 

 

A nyár első két hetében Horvátország volt a legnépszerűbb úti cél a külföldre utazók között - derül ki a Bank360.hu oldalán megkötött online utasbiztosítások adataiból. A szerződők 16 százaléka választotta Horvátországot, és ezzel már megelőzte Olaszországot, amely a tavaszi hónapok egyértelmű győztese volt. A két nyári favoritot Görögország követi, Spanyolország feljött a negyedik helyre, a téli kedvenc Ausztria pedig az ötödik. Az utasbiztosítást kötők között a legnépszerűbb nem európai ország, akárcsak tavasszal, most is Egyiptom lett.

 

Bank360

Az első negyedévben még Ausztria volt a befutó, emellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataiból az is kiderült, hogy az előző évhez képest az egy- és többnapos utazások száma is emelkedett, illetve jelentősen nagyobb összegeket is hagytunk külföldön az utazásaink során.

Bank360

 

A biztosítások többségét már tengerparti nyaralásra kötötték meg

 

Míg tavasszal az utazás célja a legtöbb esetben a városnézés volt (59 százalék választotta ezt a lehetőséget), addig június első felében a szerződők már 57 százaléka már tengerparti nyaraláshoz keresett magának biztosítást, ami a tavaszi 20 százalékhoz képest nagy ugrás. A városnézők aránya ezzel arányosan visszaesett, június első felében már csak 37 százalék választott ehhez megfelelő biztosítást. Üzleti útra átlagosan 10 százalék kötött szerződést, 2 százalék pedig kifejezetten azért szerződött tavasszal és nyáron is, mert valamilyen extrém sportot tervezett külföldön. 

 

A nyár első heteiben utasbiztosítással utazók 57 százaléka repülővel indult útnak, 30 százalék pedig autóval vágott neki a nyaralásnak. Tavasszal még többen repültek, de a horvát utak gyarapodásával automatikusan nő az autósok aránya. 13 százalék egyéb módot választott az utazásra, például busszal vagy vonattal indult el, és voltak szép számmal motorosok is. 

 

A legtöbb utasbiztosítást egy főre kötötték meg tavasszal és a nyár elején is, arányuk közel 40 százalék. A szerződések 38 százaléka két személyre szólt, 11 százalék pedig háromra, a többi esetben pedig legalább négy személyt biztosítottak. 

 

Tavasszal rövidebb időre utazunk, mint nyaranta

 

Tavasszal egy utazás hossza átlagosan 6,2 nap volt a nyáron megszokott 7-8 nappal szemben, és ez már a júniusi eredményeknél is megmutatkozott: a nyár első két hetének szerződéseiben ugyanis átlagosan 7,2 napos volt a nyaralás egy nyaralás. A tavaly tavaszi időszakhoz képest abban nem volt változás, hogy a legtöbben, összesen 39 százalék négy vagy öt napra kötött biztosítást, június elején viszont a legtöbben 8 napos úttal számoltak a szerződéskötésnél. 

 

A biztosítását a külföldre készülők többsége közvetlenül az elutazás előtt köti meg. 35 százalék az utazást megelőző napon véglegesítette a szerződést, 19 százalék pedig az utazás napján, a többiek ennél valamivel hamarabb. Összességében 64 százalék legfeljebb két nappal az indulás előtt választotta ki és kötötte meg a szerződését a Bank360.hu utasbiztosítás kalkulátorával, ami azt mutatja, hogy mára ez az egyszerű és gyors művelet legtöbbünknek az elutazás előtti utolsó teendők egyikévé vált.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!