Kedvező lakáshitelek 2020. január

Továbbra is kedvezőek a lakáshitelek kamatai 2020. januárban

Foto Daróczi Renáta
2020.01.16.
Frissítve: 2020-01-24 Létrehozva: 2020-01-16
6523726

Ha lakásvásárlással indítanád az évet, akkor az alábbi ajánlatokat érdemes átböngészned. Cikkünkben összegyűjtöttük a piacon elérhető legjobb lakáshitel ajánlatokat 10, 15 és 20 millió forintos hitelösszegre. A kalkuláció során 160 ezer és 320 ezer forintos jövedelemmel számoltunk. Mindegyik esetben 20 éves futamidő, 10 illetve 1 éves kamatperiódust használtunk. 

 

A jövedelmek között a táblázat fölötti lenyíló menüben lehet váltani.

 

Ajánlatok 10 millió forintos hitelösszegre

A fenti táblázatban a három legkedvezőbb 1 éves kamatperiódusú hiteleket találjuk. Ahogy látható a K&H Bank és a CIB bank hitelei mindkét általunk vizsgált jövedelemnél a legkedvezőbbek közé tartoznak, ezek mellé a Sberbank és az MKB bank ajánlatai fértek be. A törlesztőrészletek nagysága 53 - 58 ezer forint között mozog bár fontos megemlíteni, hogy ez a kamatperiódus miatt évente változhat. 

 

A 10 éves kamatperiódusú hiteleknél a TakarékBank és a Raiffeisen Bank ajánlatai mellett az Erste Bank és a K&H Bank ajánlatai fértek be a legkedvezőbb ajánlatok közé. A törlesztőrészletek itt 58 - 60 ezer forint közé tehetők, de a fenti ábrával ellentétben ezek az összegek 10 évig változatlanok maradnak.  

 

Ajánlatok 15 millió forintos hitelösszegre

Az 1 éves kamatperiódusú hitelek között a sorrend 15 milliós hiteleknél is hasonló, mint a 10 milliós ajánlatoknál. A legkedvezőbb itt is a K&H lakáshitele, amely 80 734 forintos igen kedvező törlesztőrészlettel megelőzi a CIB Bank, Sberbank illetve a nagyobb jövedelemnél harmadik MKB Bank ajánlatát is. A törlesztőrészletek között 6 - 7 ezer forintos, a teljes visszafizetendő összegek között pedig 1 - 1,5 milliós forintos eltérést figyelhetünk meg. Ahogy már korábban is írtunk a rövidebb kamatperiódus miatt ezek a törlesztőrészletek a 20 éves futamidő során évente változhatnak.

 

Ha a kiszámíthatóbb hitelek felé hajlunk, akkor a TakarékBank, Raiffeisen Bank és a K&H, Bank magasabb jövedelemmel pedig a TakarékBank, Erste Bank és Raiffeisen Bank ajánlatai között találjuk meg a legkedvezőbb ajánlatokat. Ahogy a táblázatban is láthatjuk a törlesztőrészletek között 2-3 ezer, míg a teljes visszafizetendő összegek között már 200-400 ezer forintos eltérés figyelhető meg. 

 

Ajánlatok 20 millió forintos hitelösszegre

 

Rövid kamatperiódusú hiteleknél a legjobb ajánlatokat nyújtó bankok között ugyanazokat találjuk meg, így itt is a K&H Bank, CIB Bank, Sberbank és MKB Bank termékei közül válogathatunk. A THM alacsony, a havi törlesztőrészlet 107 - 116 ezer forint között mozog, de a kamatperiódus rövidsége miatt a 20 éves futamidő alatt ez biztosan nem marad változatlan. A legjobb ajánlatot továbbra is a K&H Banknál találjuk, itt havi 107 645 forintért kaphatjuk meg a 20 millió forintos lakáshitelt.

 

Magasabb törlesztőjű, de kiszámíthatóbb lakáshiteleket találunk a 10 éves kamatperiódusú termékek között. A fentiekhez hasonlóan itt is ugyanazok a hitelajánlatok fértek be a legjobbak közé. A legkedvezőbb ajánlatot mindkét jövedelmi kategóriánál a TakarékBank nyújtja, ahol már 114 118 forintos havi törlesztőrészlettel igényelhetünk 20 millió forintos lakáshitelt.

 

Ahogy a példákból is láthatjuk egy jó hitelválasztással akár havi több ezer forintot is megspórolhatunk, ezért javasolt a hitelfelvétel előtt a hitelkalkulátor használata. Itt ugyanis a megadott igények alapján rögtön láthatjuk, hogy a hitelpiac teljes kínálatából melyik lehet számunkra a legkedvezőbb. A Bank360 hitelkalkulátorában pedig azt is kiválaszthatjuk, hogy a törlesztőrészlet, teljes visszafizetendő vagy a THM szerinti legkedvezőbb ajánlatok jelenjenek meg.

Banki kalkulátorok

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!