Kedvező lakáshitelek 2020. január

Továbbra is kedvezőek a lakáshitelek kamatai 2020. januárban

Kedvező lakáshitelek 2020. január

Továbbra is kedvezőek a lakáshitelek kamatai 2020. januárban

Daróczi Renáta
2020-01-16 Frissítve: 2022-01-18
2020-01-16 Frissítve: 2022-01-18
6523726

Ha lakásvásárlással indítanád az évet, akkor az alábbi ajánlatokat érdemes átböngészned. Cikkünkben összegyűjtöttük a piacon elérhető legjobb lakáshitel ajánlatokat 10, 15 és 20 millió forintos hitelösszegre. A kalkuláció során 160 ezer és 320 ezer forintos jövedelemmel számoltunk. Mindegyik esetben 20 éves futamidő, 10 illetve 1 éves kamatperiódust használtunk. 

 

A jövedelmek között a táblázat fölötti lenyíló menüben lehet váltani.

 

Ajánlatok 10 millió forintos hitelösszegre

A fenti táblázatban a három legkedvezőbb 1 éves kamatperiódusú hiteleket találjuk. Ahogy látható a K&H Bank és a CIB bank hitelei mindkét általunk vizsgált jövedelemnél a legkedvezőbbek közé tartoznak, ezek mellé a Sberbank és az MKB bank ajánlatai fértek be. A törlesztőrészletek nagysága 53 - 58 ezer forint között mozog bár fontos megemlíteni, hogy ez a kamatperiódus miatt évente változhat. 

 

A 10 éves kamatperiódusú hiteleknél a TakarékBank és a Raiffeisen Bank ajánlatai mellett az Erste Bank és a K&H Bank ajánlatai fértek be a legkedvezőbb ajánlatok közé. A törlesztőrészletek itt 58 - 60 ezer forint közé tehetők, de a fenti ábrával ellentétben ezek az összegek 10 évig változatlanok maradnak.  

 

Ajánlatok 15 millió forintos hitelösszegre

Az 1 éves kamatperiódusú hitelek között a sorrend 15 milliós hiteleknél is hasonló, mint a 10 milliós ajánlatoknál. A legkedvezőbb itt is a K&H lakáshitele, amely 80 734 forintos igen kedvező törlesztőrészlettel megelőzi a CIB Bank, Sberbank illetve a nagyobb jövedelemnél harmadik MKB Bank ajánlatát is. A törlesztőrészletek között 6 - 7 ezer forintos, a teljes visszafizetendő összegek között pedig 1 - 1,5 milliós forintos eltérést figyelhetünk meg. Ahogy már korábban is írtunk a rövidebb kamatperiódus miatt ezek a törlesztőrészletek a 20 éves futamidő során évente változhatnak.

 

Ha a kiszámíthatóbb hitelek felé hajlunk, akkor a TakarékBank, Raiffeisen Bank és a K&H, Bank magasabb jövedelemmel pedig a TakarékBank, Erste Bank és Raiffeisen Bank ajánlatai között találjuk meg a legkedvezőbb ajánlatokat. Ahogy a táblázatban is láthatjuk a törlesztőrészletek között 2-3 ezer, míg a teljes visszafizetendő összegek között már 200-400 ezer forintos eltérés figyelhető meg. 

 

Ajánlatok 20 millió forintos hitelösszegre

 

Rövid kamatperiódusú hiteleknél a legjobb ajánlatokat nyújtó bankok között ugyanazokat találjuk meg, így itt is a K&H Bank, CIB Bank, Sberbank és MKB Bank termékei közül válogathatunk. A THM alacsony, a havi törlesztőrészlet 107 - 116 ezer forint között mozog, de a kamatperiódus rövidsége miatt a 20 éves futamidő alatt ez biztosan nem marad változatlan. A legjobb ajánlatot továbbra is a K&H Banknál találjuk, itt havi 107 645 forintért kaphatjuk meg a 20 millió forintos lakáshitelt.

 

Magasabb törlesztőjű, de kiszámíthatóbb lakáshiteleket találunk a 10 éves kamatperiódusú termékek között. A fentiekhez hasonlóan itt is ugyanazok a hitelajánlatok fértek be a legjobbak közé. A legkedvezőbb ajánlatot mindkét jövedelmi kategóriánál a TakarékBank nyújtja, ahol már 114 118 forintos havi törlesztőrészlettel igényelhetünk 20 millió forintos lakáshitelt.

 

Ahogy a példákból is láthatjuk egy jó hitelválasztással akár havi több ezer forintot is megspórolhatunk, ezért javasolt a hitelfelvétel előtt a hitelkalkulátor használata. Itt ugyanis a megadott igények alapján rögtön láthatjuk, hogy a hitelpiac teljes kínálatából melyik lehet számunkra a legkedvezőbb. A Bank360 hitelkalkulátorában pedig azt is kiválaszthatjuk, hogy a törlesztőrészlet, teljes visszafizetendő vagy a THM szerinti legkedvezőbb ajánlatok jelenjenek meg.

Promóció

Ne maradj le semmiről, iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek

Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text
Help text

Születési dátum

bezárás Köszönjük, a választott bank hamarosan keresni fog Téged!
Értékeld a Bank360-at!